Методи Лалов пред ФАКТИ: Не изпращайте Елен Герджиков със сълзи, този човек е безобразник

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bcd0b5d182d0bed0b4d0b8 d0bbd0b0d0bbd0bed0b2 d0bfd180d0b5d0b4 d184d0b0d0bad182d0b8 d0bdd0b5 d0b8d0b7d0bfd180d0b0d189d0b0d0b9d182d0b5

“Бойко Борисов няма право да иска оставката на Елен Герджиков, но това пък е потвърждение и гражданите трябва да разберат, че моделът “Борисов” не е разграден въпреки отстъплението му, въпреки опитите за това, въпреки добрите мънички крачки в двата изминали парламента”.

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ столичният общински съветник и бивш съдия Методи Лалов, който наскоро подаде оставка като председател на групата на “Демократична България” в Столичния общински съвет.

Той обясни причините за тази оставка с различия между него и няколко други общински съветници, включително по въпрос със заплащането, което получават общинските съветници и с начините, по които се предоставя информация вътре в структурите на “Демократична България”.

Припомняме, че вече бившият председател на Столичен общински съвет (СОС) Елен Герджиков подаде оставка в това си качество, а по-късно Бойко Борисов обяви, че е поискал оставката на Герджиков. На въпроса как ли се чувстват хората, които са в лапите на Борисов, Методи Лалов отговори: “Аз не мога да се поставя на тяхно място, защото никога не бих позволил да съм марионетка. Това са хора без свобода. Представяте ли си да сте толкова зависим, че някой да има властта утре да ви каже “махнете се от там” или “правете едно, друго или трето”. Ако Борисов има власт да каже на Герджиков “махни се” и той на минутата да напусне, представяте ли си какво му е казвал 10 години – 10 години прави едно, две, три”.

“Не изпращайте обаче Герджиков със сълзи, този човек е безобразник. Това че има сравнително възпитан вид и държание, което на практика не съответства на Борисовото, не го различава обаче. Този човек погазваше системно правилника на СОС, той системно отнемаше думата на общинските съветници от опозицията, този човек – пред очите му и с негово съгласие, доклади на общинските съветници от “Демократична България” стоят на трупчета от години. Този човек не не въвеждаше електронното управление в общината. Този човек е първият рупор на Фандъкова в общината – гумените печати, каквито са всички съветници от мнозинството, се предвождаха от този човек. Този човек не просто си отива, а трябва да го изпратим подобаващо – тоест със съответната оценка. Затова се изниза толкова бързо – два дни преди съответната сесия, за да не можем да направим такава оценка адекватно, за да чуе обществото. Този човек също има и да отговаря, дори за дребни неща. Този човек купуваше медии, вестници – “Труд”, “24 часа”, в които не можете да прочетете за общински дела, но можете да видите голи жени, кръстословици и някоя клевета за себе си. Този човек наемаше такива медии – от името на обществото плащаше за няколко такива вестника. Когато го попитах защо и кога ще прекрати договорите – мълчание”, разказа Методи Лалов.

Той коментира още избрания за нов председател на СОС – Георги Георгиев. “По мое сведение, а ако щете и по държанието, Георги Георгиев е от групата на Харизанов в Общинския съвет. Стефан Марков, Георги Георгиев, Християн Петров – това са едни млади, нелоши, образовани момчета, които обаче първо вижте в кой отбор са отишли да играят. Те са свръхамбициозни, готови да обслужват Борисов, не по-малко от Герджиков”, каза той и допълни, че подаването на оставка от страна на Елен Герджиков два дни преди сесията на СОС е продължаване на службата към Борисов.

“Това осигури на Георгиев тази точка да бъде внесена внезапно, изненадващо в дневния ред, да няма време за обществена реакция, да няма време за кандидатури. Тези хора направиха план, изработиха си го сами”, обясни той. “Накрая получаваме Георгиев, който заедно с Прошко Прошков подписа доклада за Перник – за онези тръби за водопровод, които в кризата заровиха и които не свършиха нищо. Този човек го подписа. Този човек заглушава опозицията в Комисията по финанси и бюджет, която ръководеше. Този човек – Георгиев, няма спирачка да чува собствения си глас – думата се взима от него без ред, говори се напоително. Този човек спираше електронното гласуване в комисиите, каквато готовност Герджиков заяви, че има. Вече 10 месеца чакаме Георгиев. Лично с очите си видях как от три дни избор на съдебни заседатели, Георгиев го нямаше два и половина и накрая подписа документ, че е направил подбор чрез изслушване на тези хора. Ние избрахме този човек за председател на Столичния общински съвет”, коментира Методи Лалов и посочи, че ще настоява да бъдат организирани протести срещу избора на Георгиев.

“Ние впрочем ще предприемем и легални действия – ще обжалваме това решение, с което Георгиев е избран”, заяви Методи Лалов.

“Георгиев е избран не просто от ГЕРБ, СДС и патриотите. Той е избран с гласове на БСП. Тези, които казаха, че не подкрепят, тези, които още на същия ден пуснаха жалба. Сред тези хора имат поне четирима, които или са купени, или са в схема – ето ви опозиционната БСП: говори, вдига шум и накрая с действията си…”, коментира още Лалов.

“Духът на Орлин Алексиев не престава да витае. Повечето от общинските съветници в ГЕРБ са работили с него, тъй като някои от тях са там трети, четвърти мандат – като Стойнев, Едрева, Борислав Бориславов от СДС. Теза хора са били колеги и са близки с Орлин Алексиев – този човек, който е нарицателно за лоши практики в общината. Тези хора дали са на Орлин Алексиев, на Харизанов или директно на Борисов… Помните ли, че Георги Георгиев беше в Банкя заедно с Фандъкова на масата на Борисов? Снимаха се, обясняваше какво образование има, колко е велик. Профилът на Георги Георгиев е профилът на Петър Илиев от Софийския университет (б.р. Илиев беше предложен два пъти за министър от “Има такъв народ”) – образовани хора, арогантни, без мяра, които развяват дипломите си, но май като почтеност имат доста мръсна дреха”, каза още Методи Лалов.

“Краят на модела “Борисов”, на управлението ГЕРБ, ще бъде на местните избори”, категоричен беше той. “Не само в София, но и по места. Две години обаче са далеко и аз призовавам столичани да не търпят две години, а наистина да свалят с протести тези хора. Дори и редовни да са изборите, това ще бъде последното управление на ГЕРБ в Столична община. Убеден съм в това. Личи си по всичко”, допълни той.

В края на разговора Методи Лалов коментира случая от разследването на Валя Ахчиева, което показа, че председателят на Софийски градски съд Алексей Трифонов няма българско гражданство. “Аз пуснах сигнал до прокуратурата, защото моето убеждение като юрист е, че първото действие, което трябва да бъде направено, освен да се говори публично, е да се сезират институциите. С това сезиране целя две действия – първо да се изпълни законът, ако прокуратурата се задейства. Ако тя не го направи, за което имам тежки съмнения, ще разобличим за пореден път недействащата прокуратура.

Журналистическото разследване на Валя Ахчиева показва с документи и с писмо от министъра на правосъдието Янаки Стоилов, че председателят на СГС не е български гражданин. Законът за съдебната власт – член 162, изисква магистрат, съдия, прокурор да бъде само български гражданин”, обясни той.

“Всички институции пазят този човек (б.р. Алексей Трифонов). Аз имам информация, че това не е случайно. Ще видите – ако има институции и ако журналистически се разровят повече нещата, има данни, че бащата на този човек е бил агент на Държавна сигурност, роднини на този човек работят в съдебната власт", заяви той. "Ако знаете, че не сте български гражданин, ако знаете, че има хора, които знаят това и могат при първа възможност, когато има нужда, да активират това нещо и да ви уволнят, дали сте независим? Дали ще постановявате присъди в името на народа, или в името на задкулисния ви благодетел или шантажьор? Прокуратурата знае това, ВСС знае това – защо Трифонов не е уволнен?", каза още Методи Лалов.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F857513631791386%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Петков: Ние сме изцяло за съдебна реформа

0 (0) "Да строиш за милиарди без търг и обществена поръчка е грешка, която не трябва да се повтори", категоричен бе Кирил Петков пред "ЕвроДикоф" по Евроком. "Ние сме изцяло за съдебна реформа. Ако видите "Фейсбук" страницата ми ще видите, че аз бях против неговото назначаване (на Иван Гешев б.р.)", […]
d0bad0b8d180d0b8d0bb d0bfd0b5d182d0bad0bed0b2 d0bdd0b8d0b5 d181d0bcd0b5 d0b8d0b7d186d18fd0bbd0be d0b7d0b0 d181d18ad0b4d0b5d0b1d0bdd0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.