Румен Петков пред ФАКТИ: Не разбираме ли, че нямаме главен прокурор, а слуга на Борисов?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d180d183d0bcd0b5d0bd d0bfd0b5d182d0bad0bed0b2 d0bfd180d0b5d0b4 d184d0b0d0bad182d0b8 d0bdd0b5 d180d0b0d0b7d0b1d0b8d180d0b0d0bcd0b5 d0bb

''Няколко думи за самото интервю. Това е шедьовърът на Борисов в дисциплината ''политическа вулгарност''. Това е в стил свободен гьонсуратлък. Такова нещо аз мисля, че нормалният разум не може да приеме. Аз лично обичам Германия, бил съм много пъти там и съм с впечатлението за психически здрав народ, и съм сигурен, че това ще бъде оценено по достойнство. Друг е въпросът дали ще бъде оценено по достойнство от политическата върхушка в Германия''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на ПП АБВ – Румен Петков. В днешното участие в медията ни Петков коментира детайлно интервюто на Бойко Борисов за немския вестник ''Франкфуртер алгемайне цайтунг''.

''Лично аз считам, а и ние като партия АБВ считаме, че европейските институции, министър-председателите на Европа трябва да кажат ясно оценката си за това, което се случва. Впрочем, интервюиращият много услужливо пропуска въпроса с аудиозаписите'', добави Петков, който някога бе и вътрешен министър.

''Интервюто само по себе си е низ от лъжи и спекулации. Примерно, Борисов твърди, че има изключително стабилна банкова система, направил невъзможно прането на пари в нея. Е, колко да е стабилна като фалира една банка? Колко да е стабилна като преди няколко месеца нашите пари, без да ни питат, бяха налети в друга банка, за да бъде стабилизирана?'', запита той.

''Той твърди, че е спряна контрабандата на горива, цигари и алкохол. Лъже! Още първите три месеца на първото му правителство те изгониха американо-холандската компания, която мери в цяла Европа контрабандата на цигари. Изгониха ги и той си назначи една шайка негови хора, които както бяха тръгнали да обявяват снижаването на нивата в контрабандата на цигари ние щяхме да излезем на минус. Последните сериозни арести за контрабандата, казвам го със съжаление, бяха 2007/08 г. По Бургас, по Благоевград, по граничните пунктове, вътре в страната за незаконното производство'', продължи лидерът на АБВ с анализа на интервюто на Бойко Борисов за немския вестник ''Франкфуртер алгемайне цайтунг''.

Според Петков Бойко Борисов е част процеса на контрабандата. ''Ако праснат някой дребен гешефтар, той просто не се е отчел, той не участва в пълненето на шкафчето'',допълни бившият вътрешен министър.

''Той е много горд, че сме платили самолетите F-16 напред. То няма завод. Това е плащане на такса спокойствие. Нали основната мисия на този състав на посолството беше подкрепа на България в борбата с корупцията по високите етажи? Ако Съединените щати не кажат ясно, те ще потвърдят това, че Борисов си е платил и те по тази причина няма да се занимават с него. Същото нещо се цели с купуването на бронетехника от Германия. При положение, че ние можем да я произведем и при положение, че немската компания ще ангажира български подизпълнител, който да я направи. Кораби, бронетехника, това е плащане. Каквото и да купуваме в тази ситуация, в която имаме съсипия на отрасъл ''туризъм'', в която ще имаме хиляди и хиляди безработни, да купуваш военна техника… От кого ще се пазим, за какво ще се пазим? Парламентът не проявява никакъв интерес, никаква чувствителност към тези неща. И всичко това минава под егидата да се превъоръжаваме. Толкова се превъоръжихме, че въздушното ни пространство се охранява от чужди самолети. Ние, които сме първата авиация в Европа, ние, които сме извършили първия боен полет е Европа. Такъв срам, такъв позор, и в този позор съучастници са и министърът на отбраната, и председателят на Комисията по отбрана и сигурност. Впрочем, ще остане в историята с една изключителна фраза, че с избора на самолетите F-16 избираме лайв или жизня. Е, той толкова години изкара в жизня, защо сега ще избере да плаща с нашите пари лайв?'', запита Румен Петков

За учебника на КГБ, по който според Борисов са го ''омаскараили'' и който той споменава и във въпросното интервю, Румен Петков заяви следното: ''Това са пълни простотии. Вече много малко от българските работещи в тези служби са чели тези учебници. Борисов може би ги е чел, защото той е завършил Академията на МВР.''

''Има нещо простичко. На 17 юни бяха показани снимките с шкафчето с милион евра и кюлчета злато. На 20 юни аз лично съм казал, че момичетата, направили тези снимки, трябва да бъдат отличени с пулицър, защото за това се иска гръбнак, иска се смелост. Няколко дни по-късно излязоха анализи на лаборатории, че снимките са истински. Пет месеца по-късно казва: ''Да, бе, една жена''. Той човекът, красивата жената лесно го превземала. И решил вече край, жени не понася, ще сменяме ориентацията. Това си е негов избор. Какво занимава германските читатели с това си фундаментално решение. Пет месеца на него му трябваха да си признае, че снимките са истински. Ние сме внесли на 20-ти този месец в Народното събрание искане за тази постоянна комисия, тя иска, освен на снимките, разследване и на аудиозаписите, в които оценката и мнението за редица европейски лидери, колко са лидери е друг въпрос, така се казва, за нашия президент, за онова от Кърджали, са повече от ясни. Обърнали сме го до всички 240 народни представители'', заяви още лидерът на АБВ.

''Аз казах, че не е една, че са повече. Аз съм го казвал и друг път, снимката на спящия ББ, тя е правена от един човек. Но снимките горе – на шкафчето, на другите неща, те са правени, докато някой го ангажира долу. Аз го казах преди повече от три месеца, че снимката на спалнята, на банята, на хола, е правена по силата на това, че: ''Момичето дойде, какво да го правим''? ''Да влезе и да ме чака, аз закъснявам малко''. Той го казва едва в това интервю. И това е логика, тук не става дума за познание. Още повече, да се твърди, че по учебници на КГБ някой внесъл един милион евра… Аз като гледам шкафчето тази жена е вървяла със сак. Дамската ѝ чанта и да не я проверят, сака ще го ще го проверят'', коментира Петков.

''Защо анкетна комисия парламентарна? Защото вика шефа на НСО и му казва: ''Дай ни от 2017 г. насам всички, които са посещавали вилата''. Борисов много добре знае кои са посещавали вилата. Вика и Борисов. Сега, ако с годините е започнал да забравя, това е друг въпрос. Аз считам, че не всички момичета, които са влизали във вилата, са записвани. Както го изисква правилникът на Националната служба за охрана. Аз считам, че той е казвал: ''Не. Колата влиза, вдигате бариерата, човекът слиза пред вилата, влиза вътре, вас това не ви интересува, излезте от вилата''. Достъпът е на Националната служба за охрана и НСО може да каже, че има случаи, в които нерегламентирано са влизали лица, т.е., не са идентифицирани лицата по надлежния ред и Борисов трябва да каже кои са тези лица'', поясни той.

''Какво казва той с това нелепо интервю? Който и от вас – премиери, председатели на Народно събрание и президенти, да дойде в България, нали виждате нашата служба за охрана какво може да направи? Той посяга върху държавата и нейните най-стари институции по един изключително циничен начин. Този с човек, с това интервю, Борисов демонстрира, че му е ампутирано чувството за срам. За приличие не говорим. Той злепоставя държавата ни в очите на цял свят, защото вестникът е авторитетен, вестникът има популярност далеч не само на нашия континент. Той ни злепоставя с една лекота на човек, който няма усещане за вчера, но няма очакване от утре'', каза още Румен Петков.

''Аз искам да използвам Вашата висока трибуна и да се обърна към автора на интервюто. Аз съм готов да направя този анализ пред ''Франкфуртер алгемайне цайтунг''. Не заради друго, а за да се знае, че в България не сме шайка идиоти, които вярват на подобен род нелепици. Защото да свързваш Коминтерна, Москва, Северна Македония, F-16, шкафчето, много голям бъркоч е в горния завършек на тялото на този човек. И всичко това, то удря България. Не че това го интересува'', смята лидерът на АБВ.

''Eвропа, ако не каже баста, значи Европа приема този подход. Впрочем, Туск даде едно много нелепо обяснение. Борисов му се бил изповядал… Братчед, изповядваха се на босовете на мафията. Ако ти се вживяваш като такъв…'', обърна се Румен Петков към Доналд Туск.

Лидерът на АБВ е на мнение, че на Бойко Борисов му е подсказано да даде интервю именно за германска медия, защото в крайна сметка Германия е най-големият фактор в ЕС.

''Не съм изненадан, че няма сериозни анализи по онези 3-4 телевизии, които са в тези 99%, за които вие говорите. Самият факт, че там се бяга от тези анализи, самият факт, че в парламента не се води този дебат, самият факт, че в политическото пространство всички някак си гледат да избягат от темата – шкафче, милион евра, кюлчета злато… Аз питам от два месеца: има ли някаква финансова група, или нещо такова, в България, която да е поръчала десет кюлчета злато с лика на Бойко Борисов? Никой не иска да отговори, в това число самият Борисов. Ние не разбираме ли, че нямаме главен прокурор? Имаме главен слуга на Борисов. Прокуратурата, главният прокурор не разпореди незабавен обиск на вилата на министър-председателя, не го отстрани до приключване на разследването, че беше възложено на една прокурорка, която каза, че ще очаква да получи кюлчетата със злато и еврата, за да започне ефективно разследване, защото това били веществени доказателства'', възмути се политикът.

''Една част от обяснението за не гласуващите хора е погнусата. Аз също имам вина, защото аз 30 години участвам активно в политическия живот на страната. И затова съм казал, че не съм кандидат за нищо – в прекия и в преносния смисъл на думата. Защото хора като мен трябва да имат и достойнството, очите да… Малко по-назад'', обясни Румен Петков.

''Аз не знам дали президентът ще реагира. Както е известно аз съм от тези, които са отправяли критични бележки към президента Радев. Но в случая е толкова просташко това, което Борисов прави, че няма накъде. Ами, на един от най-близките му хора баща му е служител на Първо главно управление. Той самият, нима не се отъркваше около останалите ръководители на Държавна сигурност. На мен примерно Бриго Аспарухов ми е споделял, че той го е предлагал'', разкри лидерът на АБВ.

''Като ги говорим всичките тези неща и като насаждаме, че един човек с две академии в НАТО е обграден с хора от КГБ и Държавна сигурност, няма някой, който да гледа сериозно на нас. Защото това всичкото е – КГБ, учебниците на КГБ. Борисов добре е научил учебниците на КГБ, видимо е. Аз не съм ги чел и не ме и интересуват, честно казано, защото не ми е начинът на мислене, не ми е начинът на живот това. Но когато накисваш по този начин, какво очакваш? Понеже Борисов разбира, че няма как, той е в изолация. И това интервю цели: аз съм един от вас, аз си плащам за самолети, за кораби, приемете ме''. Той неистово търсеше среща с канцлера Меркел по време на председателството сега, германското, и, разбира се, не я получи'', добави още той.

''С тези нелепи мерки, последната заповед на здравния министър, оставям настрани, че ние моловете ги затворихме след като затворихме училищата. Моловете и кръчмите ги затворихме след това. Сега с голямо нетърпение очаквам с какви аргументи ще отворим ресторантите в хотелите в края на тази седмица. Защото част от тези, които пълнят шкафчето и са поръчвали кюлчета, те ще кажат: ''Ей, братчед, 8 декември, какво правим ние?''. И той няма избор, защото когато ти подаряват ски в калъф от крокодилска кожа и ти му се радваш, когато ти дават кюлчета с твоя лик и ти им се радваш, идва моментът на рестото'', загатна Румен Петков.

''Като казвате профил и амфас, започвам да си мисля, че те с (б.р. Бойко Борисов и Иван Гешев) Гешев малко си приличат. Не само по реколтата в горния завършек на тялото, която се стремят да скрият като отсъствие, но малко си приличат като антропология. И така като се замислям за това започвам да се плаша'', сподели той.

Към края на участието си, връщайки се на темата с момичетата, които са нащракали покоите на Борисов, Румен Петков заяви следното: ''Аз ще използвам още веднъж уважаваната ви трибуна. Аз се обръщам към тези момичета. Момичета, излезте с лицата си. Само това може да ви гарантира спокойствие и сигурен живот. Излезте с лицата си сега и кажете кога и как направихте тези записи. Не го ли направите, не е добре. Мен не ме интересува как си вадите хляба, мен не ме интересува личният ви живот, мен не ме интересуват ангажиментите, които имате, но като българин съм убеден, че трябва да излезете, и като човек, който ви мисли добро. Просто трябва да излезете с лицата си и да кажете: направих снимката тогава, направих ги по този начин, той беше в ''такова'' състояние и се чувствам длъжна да се изправя пред обществото, за да го кажа. Мисля, че това би било достойно от тяхна страна, без никакво значение какъв им е бил вчерашният ден.''

Целия разговор на Лили Маринкова с Румен Петков можете да изгледате във видеото:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F381380099747514%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиян Василев: Добре е, че Слави Трифонов обяви, че ще се явява самостоятелно на избори

0 (0) "Добре е, че Слави заяви, че ще се явява самостоятелно на избори. Вземането на каквато и да е позиция го осветява като Алтернативата. По своя генезис той е едно към едно повторение на модела на Борисов. Партия с един вожд и една вяра в неговото всемогъщество. Вътрешната демокрация […]
d0b8d0bbd0b8d18fd0bd d0b2d0b0d181d0b8d0bbd0b5d0b2 d0b4d0bed0b1d180d0b5 d0b5 d187d0b5 d181d0bbd0b0d0b2d0b8 d182d180d0b8d184d0bed0bdd0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.