Най-рисковото място, където не трябва да отсядате при пандемия

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bdd0b0d0b9 d180d0b8d181d0bad0bed0b2d0bed182d0be d0bcd18fd181d182d0be d0bad18ad0b4d0b5d182d0be d0bdd0b5 d182d180d18fd0b1d0b2d0b0 d0b4

Да си стоите у дома е най-добрият начин да се защитите от коронавируса. Поне такова е мнението на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. Това важи и ако пътувате. Отсядането в хотел или при роднини не е добра опция, коментират специалисти. Най-рисковото място е хостела или друг вид общежитие, където спалните и помещенията са споделени.

Най-добрият вариант е наемането на жилище, в което 72 часа преди настаняването не е отсядал никой. Това е част от новите хигиенни изисквания, които собствениците на жилища, отдаващи ги под наем през платформата на Airbnb трябва да приложат. Сред тях са почистване на подове и всички повърхности с вода и сапун, пране на спалното бельо на висока температура, дезинфекциране на най-често докосвани предмети, като брави на врати, вентилация на помещенията.

Друго предимство да изберете жилището пред хотела или хостела е, че там имате повече достъп до чист въздух.

И все пак, ако ви се наложи да отседнете в хотел, проверете какви мерки предприема управата във връзка с пандемията. В много хотели са въведени допълнителни процедури по почистването и се насърчава социалната дистанция в общите помещения.

Можете да използвате дезинфекциращи кърпички за почистване на повърхностите, които се докосват най-често, като брави, ключове за осветление и други. Преценете дали да не откажете услугите на камериерките, за да ограничите достъпа на външни хора до стаята си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как не вие срам, бе?

0 (0) Невена Миткова „Искам да поздравите лъжливи сайтове с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе? Как не ви е срам?“. С тази реплика, казана с видимо раздразнение и нотки на неприкрита жлъч, премиерът Бойко Борисов ошашка всички. Почудата трая секунди, защото веднага след това се […]
d0bad0b0d0ba d0bdd0b5 d0b2d0b8d0b5 d181d180d0b0d0bc d0b1d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.