Болногледачка източи спестяванията на възрастна пловдивчанка

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0bed0bbd0bdd0bed0b3d0bbd0b5d0b4d0b0d187d0bad0b0 d0b8d0b7d182d0bed187d0b8 d181d0bfd0b5d181d182d18fd0b2d0b0d0bdd0b8d18fd182d0b0

2 години условно с 4 години изпитателен срок получи болногледачка, която източи дебитната карта на възрастна жена в Пловдив. Елка Александрова системно е теглила пари от сметката на дамата, а причината била лошото ѝ финансово състояние и грижата за баща ѝ, съобщи trafficnews.bg.

През 2017 година Елена Кацарова, предвид напредналата си възраст и обстоятелството, че живее сама, наела Елка да се грижи за нея . Болногледачката имала достъп до всички стаи в жилището на пострадалата, понякога оставала да спи там. Докато се грижела за възрастната пловдивчанка, Елка имала финансови затруднения. Освен това баща ѝ бил здравословно не добре и за него също полагала грижи. Така един ден решила да вземе картата на Кацарова и да изтегли пари от нея. Така и сторила. В последствие върнала парите, но не след дълго отново изпаднала във финансов колапс. Отново теглила и отново връщала до един момент, в който спряла да връща парите. Това било през 2019 година, когато е подаден и сигнал до полицията за кражбата на парите. От смеката на Елена липсвали над 9000 лева. Това били спестяванията ѝ.

Днес Елка Александрова се изправи пред съда. По време на разпоредителното заседание тя призна изцяло вината си и поиска съкратено следствие.

„Няма по-голям затвор от съвестта ми. Много съжалявам. Имах нужда и изтеглих парите. Грижех се за баща ми. Върнах ги и пак ми се наложи. После не можех да ги върна. В момента съм изплатила на Елена 3500 лева от общо 9220 лева. Смилете се над мен, дайте ми шанс. Гледам малкото ми внуче. Сутринта плаках, защото го оставих на 88-годишната ми майка. Няма кой да гледа детето. Ще върна парите, всичките”, заяви през сълзи Елка.

Оказа се, че Александрова и друг път е била съдена. Става дума за престъпление в транспорта. Тогава е получила 6 месеца условно. Стъпвайки на този факт от прокуратурата поискаха ефективно наказание. Иван Спиров пледираше за 1 година лишаване от свобода при общ режим, като към това наказание той поиска да се присъедини и предишното осъждане от 6 месеца. Прокурорът настоя и за глоба от 1000 лева.

„Елка Александрова е извършила общо 29 тегления от картата на Кацарова в рамките на две години. Пострадалата е ощетена с 9220 лева, като парите от части действително са върнати. Като смекчаващо вината обстоятелство може да се посочи, че Александрова е била в много тежко финансово положение, което я е подтикнало към престъплението”, заяви прокурор Спиров.

За условно осъждане пък пледираше защитникът на Елка – адвокат Георги Ламбов. Той посочи, че предишната присъда на клиентката му е била за коренно различно престъпление. Юристът изложи още, че жената съжалява, че е върнала част от парите, както и моментната ѝ ангажираност.

В крайна сметка последната дума има Окръжен съд. Елка бе наказана с 2 години условно с 4 изпитателен срок. По думите на председателя на състава, повдигането на обвинението спрямо Елка, както и последното теглене на парите, са станали след изтичане на изпитателния срок от предходното осъждане. Именно това позволява наказанието лишаване от свобода да бъде отложено с изпитателен срок.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

511 млн. лева за електроенергийната инфраструктура

0 (0) Министерството на енергетиката, съвместно с представители на Електроенергийния системен оператор, организира обществено обсъждане със заинтересовани страни на проекта за дигитална трансформация и развитие на информационните системи на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД в условията на нисковъглеродна енергетика. Проектът на стойност 511 млн. лв. е включен в Плана за възстановяване […]
511 d0bcd0bbd0bd d0bbd0b5d0b2d0b0 d0b7d0b0 d0b5d0bbd0b5d0bad182d180d0bed0b5d0bdd0b5d180d0b3d0b8d0b9d0bdd0b0d182d0b0 d0b8d0bdd184d180

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.