Кой уби Елена Алвес в „Отмяната“?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad0bed0b9 d183d0b1d0b8 d0b5d0bbd0b5d0bdd0b0 d0b0d0bbd0b2d0b5d181 d0b2 d0bed182d0bcd18fd0bdd0b0d182d0b0

След нощта на последния понеделник, в който HBO излъчи предпоследния пети епизод на минисериала "Отмяната" (The Undoing) на Сузане Биер с участието на актьорите Никол Кидман, Хю Грант и Доналд Съдърланд, от тогава всяка вечер за лека нощ премисляме още веднъж, минавайки през всички герои, колко по-дълбоко заплетена може да е историята в криминалния трилър, пише dir.bg.

Вълнението в социалните мрежи също помага да се подържа съспенса в залози и различни възможни ходове, през които би могла да се развие мистериозната история.

Това, което знаем до сега в историята…

Сериалът е създаден по романа на Джийн Ханф Корелиц "You should have known" (или "Трябвало е да знаеш"). В света на богаташко семейство – детският онколог Джонатан Фрейзър (Хю Грант), жена му, психотерапевтката Грейс (Никол Кидман) и синът им Хенри (Ноа Джуп) се случва брутално убийство. Тогава Джонатан изчезва, оставяйки телефона си вкъщи. Бляскавият свят на Грейс се разклаща, когато научава, че съпругът ѝ е имал афера с майка на негов пациент дете и че именно той се оказва основният заподозрян в убийството. В петия епизод разбираме, че в листата на заподозрените влиза и детето Хенри, в чийто калъф за цигулка Грейс открива чук, същият като от убийството. В историята активно се появява близката приятелка на Грейс – Силвия, която активно я убеждава, че мъжът ѝ е убиецът, също така и бащата Франклин, който никога не е харесвал Джонатан.

d0bad0bed0b9 d183d0b1d0b8 d0b5d0bbd0b5d0bdd0b0 d0b0d0bbd0b2d0b5d181 d0b2 d0bed182d0bcd18fd0bdd0b0d182d0b0 1

Нека разиграем няколко варианта на заподозрените, макар това, както казах, може да бъде абсолютно всеки. Тук въпросът по-скоро стои така: някой от семейството лъже ли и кой е той?

Да, най-логично е да бъде Джонатан

Както е и в книгата. Изглежда като да е Джонатан, звучи като да е Джонатан, да, убиецът е Джонатан. Но Сузане Биер многократно е обяснявала, че е спряла да се води по книгата в един момент от историята. Понякога умишлено бягаме от най-очевидното, но накрая то излиза правилното. Джонатан е бил с Елена в нощта на нейното убийство, правили са секс и я е оставил малко преди да бъде убита. Звучи доста подозрително. И точно в този момент, ако приемем, че разбираме Джонатан и не е той, се появява мъжът на Елена Алвес.

Фернандо, който отглежда бебето на любовника?

Фернандо е в нелепа ситуация, но лично моите подозрения, след като разпусна от подозрение Джонатан, се насочват към него. Фернандо е разбрал, че жена му е имала афера и бебето е на Джонатан, но е принуден да се грижи за него. Синът му (общият син с Елена) открива трупа на майка си в ателието ѝ. Може да е банално, но ревността е мощен катализатор на кървави бури. Фернандо обаче пък има добро алиби.

След последната серия, всички си легнахме с мисълта, че Хенри (синът) е убиецът

Хенри не е много точно морално изяснен в сериала, за разлика от книгата, където е в образа на сладък ученик, свирещ на цигулка, който започва училищния си живот отначало след скандала с баща му. В сериала в него има мрачни сили, които ни смущават. А като видяхме и същия чук от убийството в калъфа му за цигулка, той съвсем се издигна в очите ни като потенциален участник, ако не убиец. Тук изниква друг въпрос: покривал ли е Хенри баща си, бил ли му е съучастник? Защото момчето подслуша няколко разговора на майка си с полицаите, а също така беше скрило тайна от Грейс, че е виждал Джонатан и Елена заедно с бебето пред училището.

Искаме да е Грейс

Тя прекосява огромни пространства в Ню Йорк с нейните палта, развява рижи коси, влачена от силни ветрове и тегнещи мисли. Психическото състояние на Грейс изглежда разхлабено. Това веднага трябва да ни накара да се усъмним дали всичко, което чуваме и виждаме от нея е наистина така? Реалистична ли е нейната гледна точка? Възможно е да е в психоза след извършено убийство и да не е осъзнала все още какво се е случило. Все пак в цял Ню Йорк, Грейс е намерила да се разхожда вечер точно до ателието, където същата нощ е убита Елена.

Подозираме и Франклин, който още от самото начало дава да се разбере, че не е много добре настроен към Джонатан, прави финансови инжекции на семейството, когато е нужно, но негодува срещу решението на Грейс да бъде с него, винаги показва недоброто си отношение към зетя. Франклин е влиятелен, богат, олдскул мръсник, който би създал проблеми на Джонатан, за да го отдалечи от внука и дъщеря си.

Приятелката на Грейс не би събудила любопитството ни, ако не беше много старателна в опитите си да убеди Грейс, че Джонатан е логичният извършител на убийството и всичко е прекалено ясно, за да има някой съмнения. Тя се включи активно в случая, работи по него, помага на Грейс, но ако хипотетично е имала афера с Джонатан, може ревността ѝ да е била насочена към Елена. Не сме сигурни дали Джонатан не е излъгал в уверението, че е имал една любовница – Елена Алвес.

Изобщо не е ясно кой лъже в сериала, а всички знаем, че някой го прави.

Ще го разберем в понеделник, 30 ноември по HBO, до тогава ще премятаме още лицата на заподозрените, а като свърши сериалът, Никол Кидман ще липсва, бродеща с всичките си психози из студения Ню Йорк.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ананиев: Президентът няма необходимото образование да критикува бюджета за 2021г.

0 (0) Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за 2021 година. Той разединява нацията и противопоставя едни хора на други. Това ми е 35 бюджет, работил съм с всички правителства досега и съм работил честно и достойно и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с добри показатели […]
d0b0d0bdd0b0d0bdd0b8d0b5d0b2 d0bfd180d0b5d0b7d0b8d0b4d0b5d0bdd182d18ad182 d0bdd18fd0bcd0b0 d0bdd0b5d0bed0b1d185d0bed0b4d0b8d0bcd0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.