Любопитни подробности за германците и секса

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bbd18ed0b1d0bed0bfd0b8d182d0bdd0b8 d0bfd0bed0b4d180d0bed0b1d0bdd0bed181d182d0b8 d0b7d0b0 d0b3d0b5d180d0bcd0b0d0bdd186d0b8d182d0b5

На каква възраст германците започват да правят секс? Често ли сменят сексуални партньори? Доволни ли са от опита си в леглото? Досега сексуалният живот на германците не е добре проучен. Разбира се, има много анкети, но те едва ли биха могли да се считат за представителни. Ново проучване хвърля светлина върху случващото се в спалните на германците, информира „Дойче Веле“.

Учени от Института по сексология към Университетската болница Хамбург-Епендорф, заедно с Федералната служба за здравно образование, за първи път проведоха в Германия мащабно представително проучване, в което участваха близо пет хиляди души от двеста германски града и села. Възрастта на анкетираните е от 17 до 75 години. Пуснати са първите данни. Какво е толкова забележителното в любовния живот на съвременните германци?

Колко често германците правят секс?

Общият резултат от подробни 50-минутни интервюта предполага, че по-голямата част от германците са доволни от своите партньорства и сексуални връзки, въпреки факта, че някои интервюирани не отричат, че са "отишли наляво". Всеки пети мъж в Германия изневерява, а сред жените това са 13%.

Удовлетворението от интимния живот зависи от два фактора: състоянието на връзката и здравословното състояние. Самотните правят по-рядко секс, отколкото любовните двойки. Но дори и сексуално активните самотници са по-недоволни от преживяванията си от тези в партньорска връзка. Вярно е, че колкото по-дълго хората са заедно, толкова по-малко са доволни от секса. Като цяло обаче възрастта не влияе на нивото на удовлетвореност.

Най-активен сексуален живот в Германия водят мъжете на възраст от 36 до 45 години и жените от 26 до 35 години. Но колко често средният германец има интимни отношения? 13% от анкетираните на възраст от 18 до 36 години го правят повече от десет пъти месечно. По принцип в този случай жителите на Германия проявяват сдържаност: четири до пет пъти месечно е средната стойност. В сравнение с други европейски държави, германците са някъде по средата. С възрастта интересът към секса отслабва: след 66 години половината от анкетираните мъже и само една четвърт от жените се занимават активно със секс. Но това не пречи дори на по-възрастните германци да завързват познанства на съответните онлайн портали.

Съвсем за първи път

Ако погледнете възрастта, когато германците имат първия си сексуален опит, тогава има социокултурни промени. Днес във възрастовата група от 18 до 25 години почти половината са практикували за първи път преди настъпването на 17 години. Сред родените в средата на 40-те – 50-те години на миналия век и чиято младост е съвпаднала в годините на сексуалната революция, едва всеки пети е имал „първи път“ преди зряла възраст.

Проучването също така дава представа за броя на сексуалните партньори. Имайте предвид, че в по-голямата си част публикуваните данни от проучването обхващат само хетеросексуални връзки. Немският мъж средно спи с десет жени през живота си; германката има шестима партньори в леглото. Учените отбелязват, че в името на социалното признание, мъжете увеличават цифрата, а жените, напротив, страхувайки се от заклеймяване, я намаляват.

Секс и здраве

Колкото по-добре анкетираните са оценили здравето си, толкова по-голям е броят на сексуалните контакти, които са имали през последния месец. Половината германци с хронични заболявания или увреждания виждат здравословните си проблеми като пречка за секс.

Повечето са наясно с инфекции, предавани по полов път. Една трета от хетеросексуалните двойки и 40% от хомосексуалните и бисексуалните хора, живеещи в Германия, започват да говорят по тази тема преди да правят секс. Освен това младите германци са много по-добре информирани от по-възрастните германци – отчасти поради уроците по сексуално възпитание в училище, според изследователите. В същото време само 70% от несемейните използват презервативи за защита срещу инфекции и малко повече от половината от тези, които са изневерявали на редовния си партньор.

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Варна се върна в тройката по брой нови случаи

0 (0) 393 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа в София. В Плoвдив са установени 76, във Варна 58, в Благоевград 47, а в Търговище 39. Cлeдвaт Кърджали с 35, Враца 34, Габрово 33, Бургас 32, Стара Загора 30 и др. Заразени сред медицинския персонал oт […]
d0b2d0b0d180d0bdd0b0 d181d0b5 d0b2d18ad180d0bdd0b0 d0b2 d182d180d0bed0b9d0bad0b0d182d0b0 d0bfd0be d0b1d180d0bed0b9 d0bdd0bed0b2d0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.