Признаци, че мастурбирате твърде много

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd180d0b8d0b7d0bdd0b0d186d0b8 d187d0b5 d0bcd0b0d181d182d183d180d0b1d0b8d180d0b0d182d0b5 d182d0b2d18ad180d0b4d0b5 d0bcd0bdd0bed0b3

Без значение от пола, хората мастурбират, защото това им носи удоволствие или им действа като вид релаксация. За други е просто забавление и начин да се свържат по-добре с тялото си. В повечето случаи мастурбацията е полезно занимание. Кога обаче самозадоволяването може да се окаже проблем?

Мастурбацията е приятно занимание, което практикуват голяма част от хората в активна сексуална възраст. Колко често и по колко време се задоволява човек – това е строго индивидуално. Както няма норма за това колко често двойките трябва да правят секс, така няма и верен отговор за това колко често човек трябва да мастурбира.

Като с всеки навик, дори полезен, прекаляването с мастурбацията може да се превърне в проблем, пише rozali.com. Ако мастурбацията причинява психически, емоционален или физически стрес – това е индикатор, че вероятно човек мастурбира повече, отколкото е здравословно за него в този момент. Много пъти обаче чувството за вина или срам, свързано със самозадоволяването, се оказва причина за притеснения.

Сексуалното здраве включва осъзнаване на собствените сексуални нужди, които лесно и безопасно могат да бъдат изследвани с помощта на мастурбацията.

В по-голяма част от случаите мастурбацията оказва само благоприятни ефекти върху човека – намаляване на стреса, облекчаване на болката и менструалните спазми, подобряване качеството на съня и дори подпомагане на имунната система.

Прекалената мастурбация от друга страна може да причини както физически вреди (усещате болезненост или забелязвате синини), така и отрицателно въздействие върху други сфери от живота на човек – проблеми с половинката, разсеяност заради мисли, свързани със самозадоволяване и т.н.

Признаци, че мастурбирате твърде много

Както вече стана ясно, честотата на мастурбиране е различна за всеки човек и твърде много за един, може да бъде нормално за друг. Вместо да се фокусирате върху честота на самозадоволяване, обърнете внимание на това по какъв начин мастурбацията ви кара да се чувствате и какво влияние оказва тя върху вашия живот като цяло.

Когато мастурбацията може да се окаже проблем?

Усеща се като нужда, а не като желание Вече не доставя такова удоволствие Поява на болка, изтръпване или загуба на приятното усещане Значителен спад в сексуалните отношения с партньора Мастурбацията е причина за отлагане на различни отговорности Поява на психически, емоционален или физически стрес, свързан с мастурбацията Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новина от Камен бряг: Изтеглиха "Вера Су"

0 (0) На 36-ия ден от засядането на кораба „Вера Су“ край местността „Яйлата“ той беше успешно изтеглен, предаде БНР. Акцията продължи повече от седем часа и в нея се включиха три влекача. Целта е корабът да бъде издърпан до пристанището във Варна. Целият товар от азотен тор беше предварително […]
d0bdd0bed0b2d0b8d0bdd0b0 d0bed182 d0bad0b0d0bcd0b5d0bd d0b1d180d18fd0b3 d0b8d0b7d182d0b5d0b3d0bbd0b8d185d0b0 d0b2d0b5d180d0b0 d181d183

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.