Смъртоносните продукти, които ползваме всеки ден

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bcd18ad180d182d0bed0bdd0bed181d0bdd0b8d182d0b5 d0bfd180d0bed0b4d183d0bad182d0b8 d0bad0bed0b8d182d0be d0bfd0bed0bbd0b7d0b2d0b0

Домът е онова място за семейство, топлина и уют, който винаги е на разположение за вас. Той би следвало да е най-сигурното убежище. Домът е там, където все пак е сърцето. Да, обаче домът ви е много по-опасен, отколкото си мислите. Нещата, които пазим у него, го правят изключително опасен. Ето кои са те:

1. Парфюми

Никой не обича да мирише лошо, но дали наистина парфюмът е отговорът? Установено е, че много парфюми съдържат опасни химикали, които могат да причинят главоболие, гадене, дразнене на гърлото, белите дробове, очите и кожата, както и увреждане на бъбреците. Нещо ми мирише подозрително.

2. Пластмасови бутилки за вода

Знаете, че са вредни за околната среда и все още ги използвате, но знаете ли, че те могат да бъдат вредни и за вашето здраве? Много пластмасови бутилки съдържаха бисфенол А (BPA), който може да доведе до сърдечни заболявания и диабет, но въпреки че повечето бутилки в наши дни не съдържат BPA, все още има химикали, използвани за създаване на твърди пластмаси, които могат да окажат отрицателно въздействие върху хората.

3. Почистващи консумативи

Подобно на парфюма, тези продукти също притежават сурови химикали, които могат да бъдат изключително вредни за вас, ако бъдат погълнати или ако големи количества влязат в контакт с кожата ви. Вместо това опитайте естествени алтернативи като лимон, сода за хляб и гореща вода.

4. Паста за зъби

Въпреки че хората винаги се усмихват в рекламите, пастата за зъби може да навреди. Ако погълнатата паста за зъби може да причини болки в стомаха, както и запушване на червата, колкото и привлекателно да звучи, вероятно не е най-доброто за вас.

5. Ароматизатор за въздуха

Всеки обича да дава на помещението приятен аромат след почистване, надявам се с натурални почистващи продукти. Ако помещението не е достатъчно проветриво, токсичните химикали могат да навредят на вашето здраве, тъй като те летят във въздуха като малки убийци.

6. Удължители

Да, в нашия технологично обсебен свят, който е съвременният ден, удължителите са полезни. Но те могат да причинят пожар, ако заради претоварване се повредят и предизвикат искра.

7. Домашни растения

Ако имате малки деца или космати приятели, които тичат из дома ви, това е за вас. Много популярни домакински растения (нарциси, бръшлян, имел) всъщност са отровни, когато се консумират и знаете, че те просто седят там и чакат да бъдат хванати.

8. Боя на основата на олово

Домът ви построен ли е преди 80-те години и не е ли ремонтиран оттогава? Първо, може да помислите за преустройство и второ, може да има опасност да получите отравяне с олово от вдишване на частици от боя на основата на олово. Ако няма да ремонтирате за естетика, поне го направете за вашето здраве.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Консерваторите водят убедително на регионалния вот в Германия

0 (0) Германските консерватори водят убедително на изборите в Саксония – Анхалт, съобщи Дойче Веле. Регионалният вот е важен тест преди парламентарните избори. Управляващите гледат на победата като знак за нагласите на избирателите. Основен конкурент на групата са националистите. Дори при победа обаче, те трудно ще намерят мнозинство в местния […]
d0bad0bed0bdd181d0b5d180d0b2d0b0d182d0bed180d0b8d182d0b5 d0b2d0bed0b4d18fd182 d183d0b1d0b5d0b4d0b8d182d0b5d0bbd0bdd0be d0bdd0b0 d180

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.