Ужасяващи традиции в сексуалната култура на някои племена

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d183d0b6d0b0d181d18fd0b2d0b0d189d0b8 d182d180d0b0d0b4d0b8d186d0b8d0b8 d0b2 d181d0b5d0bad181d183d0b0d0bbd0bdd0b0d182d0b0 d0bad183d0bb

Известно е, че всяка народност по света си има свои традиции и обичаи. В това число и такива, свързани със сексуалната им култура. На цивилизования свят му е трудно да разбере повечето от тях, особено на племена, оцелели и съхранили ритуалите си от незапомнени времена до днес. Сред тях сякаш времето е спряло и продължава да върви напред, но силно привързано към древността. Признаваме си обаче, че взаимоотношенията между мъжа и жената в някои от по-долу изброените райони на земното кълбо ни накараха да потръпнем от ужас и да благодарим, че сме родени в европейска държава, пише woman.bg.

Тибет

Тук се счита за срамно жените да са девствени. Ако разберат за това в селото, родителите изгонват дъщеря си от къщата. Поради тази причина самите майки заповядват на момичетата да спят с поне 20 мъже, "доказвайки", че са узрели за брак. Понякога необходимият брой партньори не може да се открие в селото и тогава момичетата отиват в съседните села, където принуждават мъжете да правят секс с тях. И когато се женят, те често не се ограничават до един съпруг. Дълбоко залегнала в семейната традиция на Тибет е братската полиандрия. При нея жената напуска родителите си, за да се омъжи за всички братя от друго семейство. Бракът на братята с една и съща жена гарантира, че всички те ще останат на своята земя, която ще бъде наследена и от техните деца.

Гуам

Съгласно местните традиции на този остров в Тихия океан, на жените не е позволено да се омъжват, без да са опознали мъжката любов. Затова там съществува особена професия – дефлоратор. Мъжете получават пари, за да отнемат девствеността от младите момичета.

Тробрианди – племе от Тробриандските острови, Папуа и Нова Гвинея

В това племе сякаш нещата са обърнати на обратно. Тук се смята, че жените искат секс точно колкото и мъжете, а това е причината момичетата да започват да правят секс от 8-10-годишна възраст, а момчетата на възраст между 10 и 12 години. Тук "излизането на среща" не се толерира, освен ако вече мъжът и жената не са женени, а събличането си е направо изчезнало, тъй като жените ходят почти голи.

Конго

Преди сватбената церемония лидерът на племето е длъжен да лиши булката от девствеността си лично. Ако не се справи, тогава е свален и е избран нов, който завършва започнатото.

САЩ

Едни от най-странните, или по-скоро безсмислени секс закони, са в САЩ. Не е ясно защо изобщо са били приети и въведени в действие, но повечето от тях са в сила и към днешна дата и, често казано, граничат с абсурда. Така например първата любовна нощ в щата Вирджиния не трябва да се прекарва на включена лампа. В град Александрия, щата Минесота, е забранено на мъжете да правят секс с жените си, ако първите имат лош дъх и миришат на риба, чесън или лук. В щата Вашингтон е забранено на мъж да прави секс с девственица, дори и в първата им брачна нощ. В Уисконсин пък мъжът може и да не стреля с пистолет, докато партньорката му е в оргазъм.

Сомалия

В Сомалия, както и в редица други африкански страни, ако жената се омъжи, след като вече е спала с мъж, тя се счита за омърсена и от такава ситуация може да излезе само по два начина – или да я изхвърлят на улицата като мръсно коте, или да я убият с камъни. Има и трета алтернатива – ако жена съгреши, а след това ѝ предстои да се омъжи, тя трябва да се подложи на тежка и болезнена гинекологична операция – зашиване на девствената ципа. В някои райони, след идването на първата менструация, момичето е длъжно да зашие девствената си ципа. Едва след сватбата, тя може отново да се освободи от конците.

Френска Полинезия

Преди първата брачна нощ момичето трябва да прекара в интимни отношения с всички приятели и роднини на бъдещия си съпруг. Само тогава любимият ѝ може да я докосне.

Остров Кук

Родителите тук одобряват, дори подтикват дъщерите си да имат колкото се може повече партньори преди навършването им на 18-годишна възраст. В противен случай, ако момичето остане девствено до тази възраст, тя трябва да преспи с 30 мъже подред.

Уодабе – племе от Нигер

В това племе е нормално мъжете да си крадат жените. Първият брак между момиче и момче бива уговорен, още когато са деца. Условието е те да са братовчеди. И така на ежегодният празник Геревол, мъжете от Уодабе се обличат в традиционни костюми, слагат традиционен грим в търсене на традиционното – нова жена. Ако новата двойка успее да се измъкне, без мъжът на момичето да ги види, те биват признати от обществото. Това се нарича брак по любов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

28 ноември 1907 г. Убит е Борис Сарафов

0 (0) На 28 ноември 1907 г. Борис Сарафов е прострелян на прага на дома си от Тодор Паница, изпратен от групата на Яне Сандански да се сприятели с него и да приспи бдителността му. Заедно със Сарафов е убит и Иван Гарванов, бившият председател на ЦК на ВМОРО. Това […]
28 d0bdd0bed0b5d0bcd0b2d180d0b8 1907 d0b3 d183d0b1d0b8d182 d0b5 d0b1d0bed180d0b8d181 d181d0b0d180d0b0d184d0bed0b2

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.