6 мита за девствеността

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

6 d0bcd0b8d182d0b0 d0b7d0b0 d0b4d0b5d0b2d181d182d0b2d0b5d0bdd0bed181d182d182d0b0

Повечето хора са сигурни, че знаят по какво едно момиче се различава от жената: сексуалния опит. Откъде точно разполагаме с тази информация, много от нас вече не помнят. Въпреки това, ние сме свикнали да вярваме, че по време на първия сексуален контакт хименът се къса и "първата нощ" трябва да бъде придружена от набор от "сакрални" симптоми, включително болка и кървене. Това събитие, социалният морал и нашето подсъзнание възприемат като повратна точка в живота на всяка жена.

Нашите идеи за девствеността не са верни и са социална конструкция. Това заключение се подкрепя не само от културолози и философи, но и от гинеколози. Специалисти от Световната здравна организация и учени от университета в Минесота проведоха мащабно обобщаващо проучване на гинекологични прегледи от цял свят. Резултатите му са публикувани в сп. "Репродуктивно здраве". Това са митовете, които те излагат на показ.

Мит номер 1

Хименът затваря входа на вагината и се разкъсва по време на първия секс. Това се нарича "загуба на девствеността".

Всъщност, не. Това не винаги се случва. Понякога тази малка част от плътта частично затваря влагалището, а понякога дори не се затваря. Част от жените се раждат без никакви химени. Но дори и да присъства, тя не трябва непременно да се разпадне след първия секс: понякога се простира и понякога дори остава непроменена.

Мит номер 2

Задължително трябва да има кръв

Всъщност, не. Кръвта идва само от рани, затова хименът трябва да бъде от определен вид, а партньорът трябва да е упорит и груб. Тогава да – ще се скъса и няколко капки кръв ще паднат върху чаршафа. След това, между другото, тя може да се излекува, като всяка рана. Кръвта при първия секс е най-често защото жената не е достатъчно влажна. Това обикновено се разрешава с помощта на смазка, закупена в аптека.

Мит номер 3

Ако момичето по време на първия секс не е имало кръв, тогава хименът вече е повреден. Например, поради конна езда или гимнастика.

Всъщност, не. В някои случаи, ако хименът е слабо опънат, то при определени видове физическа активност той може да бъде повреден. Но това е голяма рядкост. Най-вероятно момичето е било достатъчно овлажнено, или първоначалното състояние на девствената ципа е било с такава форма, че момичето и нейният партньор не са почувствали никакво разкъсване.

Мит номер 4

Девствените ципи с възрастта стават по-груби, така че е важно да загубите девствеността си (и по-добре – да се омъжите) възможно най-скоро.

Всъщност, не. През цялото време: най-често под влияние на хормони до 25 години или по-рано, ципата намалява по размер, атрофира и на практика изчезва независимо от това дали жената прави секс за един път в живота си или не.

Мит номер 5

Първият път трябва да е болезнен: всички са страдали – и вие ще страдате!

Всъщност, не. Болката по време на секс не е задължителна, въпреки че се случва. Болката най-често се случва, когато жената не е достатъчно възбудена, а нейният партньор не е твърде внимателен към нея и е небрежен. Понякога усещанията за разтягане или разкъсване на ципата наистина могат да бъдат неприятни, но сега знаем, че това не винаги се случва и болката не трябва да се счита за задължителна част от този "ритуал на посвещението".

Мит номер 6

По вида на влагалището можете да определите дали пред вас стои девственица или не.

Всъщност, не. Основното заключение от изследването на специалистите на СЗО е именно, че традиционните методи за определяне на девствеността са безполезни. Разнообразието от форми на химена е такава, че дори и опитен гинеколог не винаги е в състояние надеждно да определи дали е правило секс момичето, ако то не му каже.

Какво е важно да се разбере и помни:

Няма значение как изглежда хименът и не е нужно да се къса при първия полов акт, а кървенето не показва разкъсване. И според резултатите от изследването на гениталиите, не е възможно да се определи недвусмислено дали момичето прави секс или не, пише Zdrave.to.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бедствие в Белослав

0 (0) Обявиха частично бедствено положение в Белослав, Варненско. Причината – обилните валежи в събота. Тогава пороите напълнили отводнителен канал в района на улиците “Трети март” и “Гебедже”, който прелял. Има и пропадане на земни маси. Наводнени са парк, жилищни и обществени сгради. Задействан е общинският план за реакция при […]
d0b1d0b5d0b4d181d182d0b2d0b8d0b5 d0b2 d0b1d0b5d0bbd0bed181d0bbd0b0d0b2

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.