7 правила за офис романтика

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

7 d0bfd180d0b0d0b2d0b8d0bbd0b0 d0b7d0b0 d0bed184d0b8d181 d180d0bed0bcd0b0d0bdd182d0b8d0bad0b0

Много често между колегите възникват лични отношения, въпреки че корпоративната политика обикновено не насърчава и понякога дори забранява този вид взаимодействие. Особено забележим романски офис ще бъде в малък екип. И в малък екип той ще предизвика най-голям резонанс. Ако не е било възможно да се избегнат лични взаимоотношения, трябва да се следват поне няколко правила, за да се намалят нежеланите последици от романа на работното място.

Когато хората редовно прекарват време заедно, между тях много често се развива романтична връзка. Още в края на 60-те години социалните психолози откриват, че сме склонни да намираме за привлекателни тези, които често виждаме. Тази теория се потвърждава и от статистиката.

Служба за изследвания на HeadHunter информира, че 41% от служителите са имали връзки с колеги, докато 18% от такива романтични отношения са довели до брак. Очевидно хората не могат без служебни романи. Ето няколко съвета как да ги направите приятни и безболезнени и за двете страни.

1. Разберете каква е позицията на вашата компания

Според изследвания 41% от служителите не са наясно с политиките за връзки в офиса на тяхната компания. Напълно възможно е фирмата да има някакви насоки в това отношение, те просто не са твърде популярни.

2. Помислете за последиците

Винаги трябва да мислите как вашите действия ще повлияят на бъдещия ви живот, включително при започване на връзка. Ако, обаче, запознанството е станало на неутрална територия, можете да се отпуснете малко и просто да наблюдавате накъде водят чувствата ви.

3. Не допускайте дисбаланс на властта

Най-трудното е, когато единият от вас е шеф, а другият е подчинен. Уволнение, заплата, участие във важни проекти – когато избраният засяга тези аспекти на вашата кариера, по-добре е да избягвате връзка или да я започнете в различен статус. Ако сте на по-висока позиция, във ваш интерес е да избегнете фаворизиране, за да останете професионалисти, пише iwoman.bg

4. Не изяснявайте отношенията си на работното място

Един от основните въпроси е дали да афиширате връзката или не. Проблемът за колектива не е самият факт на вашия роман, а какво може да последва от него. Например нарушаване на границите, при което личният живот засяга професионалния.

5. По-малко обсъждайте работата на среща.

Всеки от нас има цял набор от социални роли. За някои сме деца, за други като родители, за трети като съседи. За партньора от службата ние сме едновременно личен партньор и колега. Балансирането на тези роли може да бъде трудно.

6. Бъдете готови да предприемете драстични действия

Животът може да ви даде избор: кариера или връзка. Най-малкото трябва да избирате между тази конкретна връзка и тази конкретна работа.

7. Завършете красиво

Да останеш приятел е предизвикателство, в което много разбити двойки се провалят. Ако, обаче, сте се срещнали с колега и сега се опитвате да забравите за случилото се, това е точно случаят, когато лошият свят е по-добър от добрата кавга. При условие, разбира се, че и двамата сте останали в една и съща компания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Денков: Не разбирам негативизма на родителите към мен

0 (0) Не разбирам негативната реакция на родителите спрямо мен. Това коментира министърът на образованието акад. Николай Денков. Една от опциите за връщане на по-големите ученици в училище е 50% от тях в дадена паралелка да са със "зелен сертификат". Но общото решение е да се осигурят максимално бързо тестове […]
d0b4d0b5d0bdd0bad0bed0b2 d0bdd0b5 d180d0b0d0b7d0b1d0b8d180d0b0d0bc d0bdd0b5d0b3d0b0d182d0b8d0b2d0b8d0b7d0bcd0b0 d0bdd0b0 d180d0bed0b4

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.