7 причини за появата на крампи

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

7 d0bfd180d0b8d187d0b8d0bdd0b8 d0b7d0b0 d0bfd0bed18fd0b2d0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d0bad180d0b0d0bcd0bfd0b8

Мускулните схващания без съмнение са нещо крайно неприятно. Крампи в крайниците, най-вече в мускулите на краката, могат да се появят поради ред причини.

Вижте кои са най-честите причини да се схващат болезнено мускулите:

Дехидратация

Дори леката фаза на дехидратация може да накара мускулите да потрепват или болезнено да се свият. Ако тренирате, движите се активно или просто сте в движение през деня, но не пиете достатъчно вода, крампите могат да ви сигнализират, че сте дехидратирани.

Дефицит на минерали

За да провеждат нервните сигнали, на мускулите са им необходими определени електролити. Тези електролити представляват минерали с определен заряд. Сред тях са магнезий, калций, калий, фосфор, натрий. Ако изпитвате дефицит на някой от тези минерали, ще се появят крампи в краката.

Бременност

По време на бременността хормоните се променят, както и нивата на повечето съединения в тялото. Също така под тежестта на нарастващия плод мускулите може да търпят известни затруднения, предизвикващи крампи.

Бременността също е период с възможен риск от дефицит на магнезий и фосфор, заради което лекарят ви може да сметне, че трябва да взимате добавки.

Прекалено изтощение

Изтощителните тренировки, които водят до преразход на енергия и крайна умора на мускулите, могат да предизвикат крампи в крайниците. Прекалено интензивните тренировки са риск не само за мускулите, но и за нервната и сърдечносъдовата система.

Натоварвате едни и същи мускули

Някои спортове предполагат натоварване само на определени мускулни групи, например колоезденето и тичането. Те атакуват предимно мускулите на краката, заради което при претоварването им се случват силни и болезнени крампи.

Продължително стоене или седене

Нито едното не е полезно за тялото. Трябва да има баланс между активното и пасивното състояние на организма през деня. Продължителното седене и стоене натоварва краката и предизвиква крампи, кръвоизливи, спукани капиляри, спадане на сводовете на ходилата.

Прием на лекарства

Приемът на някои лекарства също може да предизвика поява на спазми в мускулите. Запознайте се детайлно с упътването на медикаментите, които взимате.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До 10 февруари ЦИК очаква машините за вота

0 (0) Агенцията за обществени поръчки публикува подробности за доставката на 9600 специализирани устройства за машинно гласуване за предстоящия идната година парламентарен вот. Машините трябва да са с инсталирани системен и приложен софтуер, включително и изходния код, така че да могат да се използват при всички избори, без намеса на […]
d0b4d0be 10 d184d0b5d0b2d180d183d0b0d180d0b8 d186d0b8d0ba d0bed187d0b0d0bad0b2d0b0 d0bcd0b0d188d0b8d0bdd0b8d182d0b5 d0b7d0b0 d0b2d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.