Бдителност и подозрителност са две различни неща

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0b4d0b8d182d0b5d0bbd0bdd0bed181d182 d0b8 d0bfd0bed0b4d0bed0b7d180d0b8d182d0b5d0bbd0bdd0bed181d182 d181d0b0 d0b4d0b2d0b5 d180d0b0

В последните 100 години няма подобен на настоящия период в историята на човечеството. Във войните е имало повече жертви, но те са били умишлено причинявани. Повече от 12 месеца целият свят стъпва на пръсти по една ледена кора, чиято солидност е непредвидима. Всеобщата неизвестност и страх парализират малко по малко живота, който познавахме. Въпреки това в съзнанието ни тлее надеждата, че не сме обречени и рано или късно ще бъдем спасени от COVID-19. Затворени в най-тесния възможен кръг, в името на оцеляването, ние се питаме постоянно – кой ни причини това нещастие. Китайците не спряха да лъжат и крият причините за заразата. Те не допускат никаква международна анкета да посети лабораторията в град Ухан.

Не всички хора са способни да издържат психически на настоящето напрежение. В така създалото се пространство, без яснота относно настоящето, още по-малко към бъдещето, плъзнаха десетки проповедници на "Световния заговор". Някои от тях дори си пробиха път до телевизионните екрани. Те имат обяснение за всичко. Нищо не било случайно. Спете спокойно, деца, не вярвайте на никой. В крак с тях, интернет мошеници пуснаха в оборот по мрежата хапчета, подпомагащи имунната система. Без лекарско предписание, но с цени с ДДС. Върху цялата тази бъркотия блесна престъпната покупка от 32500 дози "Ремдесивир" за близо 12 милиона долара от българското министерство на здравеопазването. Имало доктори, дори професори, които го препоръчвали за "превенция". Превенция е френска дума – "prevention". Тя означава предварително действие. За да не се разболее човек не е ли по-добре да се храни равномерно и да спи добре, вместо да си бие инжекция за 810 лв.? Да бъде ясно – "Ремдесивир" е лекарство – да, но изключено от списъка на лекуващите COVID-19! Ако доктор, управител на държавна болница, го препоръчва, той извършва корупционен акт, защото получава комисионна от продажбата му! Подобно действие във Франция и Германия носи съдебна отговорност.

В тази нездравословна атмосфера – на кого да вярваме? И има ли място за вяра, когато отвсякъде ни дебнат мошеници и крадци? Вярата е последното нещо което ни напуска. Тя все още е жива. Доказват я всеки ден лекарите и сестрите от "първа линия". Студентите доброволци, които оставят ученето и надяват белите престилки. Лекарите пенсионери, които се връщат при колегите си. Полицаите и пожарникарите, които возят заразените от вируса. Взаимопомощта и солидарността захранват надеждата. Нито ние, нито човечеството е обречено, докато хората се грижат за хора. Лъжлива ли е ваксината? И с нея ли ще ни изпързалят както постъпиха с "Ремдесевир"? Категорично не! Идващите ваксини са най-ценното човешко постижение за последните времена. Как така само за една година се родиха десет? Всички лаборатории, включително и една българска си подадоха ръка.

Благодарение на цифровизацията, размяната на информация между тях подобри значително скоростта на откритията и помогна за напредъка. Хиляди научни работници следят молекулите в епруветките и докладват своевременно за резултатите. Милиони се влагат всеки ден в полза на човешкия живот. Има ли някой, който би бил против? Американската лаборатория PFIZER, за да печели време, ще произвежда част от ваксините си в заводите на френския си конкурент SANOFI. Превозвачи, самолетни компании, специалисти по логистика – всички са на мостика. Първите ваксини пристигнаха в Англия.

В настоящата спасителна за човечеството динамика не може да има корупция, защото има тотална видимост. Видимост на продукти, техника, тестове и цени. В това отношение Европейския съюз успя да направи групова поръчка на ваксини, на най-добра цена в света. За европейците ваксината ще струва 18 долара, а за американците – 25! Що се отнася до съмненията за корупция, такава може да има само в условия на монопол. Един продава – един купува. Такъв е случая с българското здравно министерство и американската лаборатория GILEAD SCIENCES. Въпреки огромното количество закупени медикаменти България е начело по смъртност в Европа. Възмутително е, че чужди медии отбелязаха това несъответствие, а българските не?!

В условия на световна конкуренция, където всичко се следи минута по минута, килограм по килограм и долар по долар, печалбите ще се разпределят между инвеститорите, в зависимост от техните постижения. Постижения свързани със здравето на ваксинираните пациенти. Под контрола на европейските институции. Колко са сигурни ваксините? Никаква ваксина няма 100% сигурност. Поради това се правят проби. Първа, втора и трета вълна, само след това се дават сертификати. Във Франция се започва със старческите домове. 100% от възрастните хора пожелаха да се ваксинират, не от страх за живота, а от желание рискът, който поемат да служи на следващите поколения. Всички директори на домовете изявиха готовност да бъдат първи!

Дежурните конспирационисти със сигурност пак ще ревнат, че Бил Гейтс и Ротшилд печелят милиони, дори и от ваксините. Техният рев ще бъде заглушен от радостта на спасението. Не е абсолютно сигурно, като всичко печелившо, но да си го пожелаем поне. Аз съм от тези, които вярват и които го желаят. Няма нищо по-нормално да се печели от инвестиция. За предпочитане е тя да бъде в лекарства и в полза на живота вместо в бомби!

Автор: Божидар Чеков

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бургазлия хвана рядко срещана морска лястовица (ВИДЕО)

0 (0) Бургазлията Росен Орлоев улови и върна обратно в морето изключително рядка за Черно море риба – морска лястовица, научи местното издание "Флагман". Днес Орлоев, който е запален рибар, излязъл с лодката си в залива край "Аркутино" между Созопол и Приморско. Около 14:00 часа попаднал на изключителна находка – […]
d0b1d183d180d0b3d0b0d0b7d0bbd0b8d18f d185d0b2d0b0d0bdd0b0 d180d18fd0b4d0bad0be d181d180d0b5d189d0b0d0bdd0b0 d0bcd0bed180d181d0bad0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.