Еврейско-масонска или болшевишка е Октомврийската революция?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b5d0b2d180d0b5d0b9d181d0bad0be d0bcd0b0d181d0bed0bdd181d0bad0b0 d0b8d0bbd0b8 d0b1d0bed0bbd188d0b5d0b2d0b8d188d0bad0b0 d0b5 d0bed0ba

7 ноември е, ден на Великата октомврийска социалистическа революция. Теориите, в това число и конспиративните, за това кой, как и защо е задействал въоръженото въстание през 1917 г. отдавна си пробиват път към публиката. Германия наляла на Ленин милиони, за да излезе Русия от Първата световна война. Пари на фамилии като тази на Ротшилд също са замесени.

Участието на евреи в революцията през 1917 г. предизвиква голям интерес. То е безспорно. Огромно е тяхното влияние в ръководните структури на революцията, както и в близкия кръг на Владимир Илич Ленин. Напоследък все по-често се използва и „болшевишки преврат“.

Известен е и масонският заговор в началото на 1917 г. с цел свалянето от власт на руския император Николай II. Планиран бил дворцов преврат, но в последствие се използвали народните бунтове. Описани са действията на две руски масонски ложи във Франция, които без да се афишират, стимулирали смяната на властта в Русия, ако ще и чрез гражданска война. През 1931 г. излиза сензационната за онова време книга „По пътя към дворцов преврат“, в която се описват действията на масоните в събитията през 1917 г. Така се появява и терминът „еврейско-масонска“ революция. В историята все пак остава болшевишка революция с водач Ленин.

През 1923 г. в Берлин излиза книга със статии „Русия и евреите“. Вътре са сериозни изследвания от Иля Бикерман, Григорий Ландау, Исаак Левин, Дмитрий Линский, Даниил Пасманик и др.

(Д-р Даниил Пасманик, доцент в Женевския медицински университет е живял и работил в България от 1892 г. до 1899 г. Сътрудничил на много български издания и водил публични спорове с марксиста Кръстьо Раковски.)

Въпросните автори демонстрират недолюбване и отричане на революционната теория за болшевишка революция. Но влиятелните евреи не скриват и своята пресметливост, че според ситуацията може и да подкрепят революционерите.

В навечерието на 7 ноември евреите са били около 5% от числеността на партията РСДРП (болшевики). Затова пък в Централния комитет те са около една трета! Най-близките съратници на Ленин са Троцки, Зиновиев, Каменев и Свердлов – до един евреи. Троцки е безспорен лидер, ерудит и конкурент на Ленин, чието влияние било огромно. По-късно Сталин решава, че единствения начин да реши този проблем е Троцки да бъде ликвидиран. Така и става. Първо едно по едно са убити децата му в Европа, а Лев Троцки е открит в Мексико, където има връзка с известната художничка Фрида Кало. Убит е от Рамон Меркадер, агент на руските тайни служби.

Това присъствие на евреи в ръководството на революция често се използва, за да се оправдае национализацията, която уж била тяхна идея. Пак според тази теория „белият терор“ възникнал като реакция на разорените собственици на земя, предприятия, заводи и фирми. Което пък предизвикало Ленин да отговори с „червен терор“.

Истината е, че в революционните седмици, евреи е имало и от двете страни. Едни срещу други се изправят членовете и комисари на Военно-революционния комитет в Петербург Чудновски, Лашевич и Рощалю и ръководителите на защитата на Зимния дворец Рутенбург и Шрайдер.

Канесигер е човекът, който убива председателя на Петроградския ЧК (Черезвичайный комитет) Урицки. Еврейката Каплан извършва покушение срещу самия Ленин, но вождът се разминава с раняване.

Когато е обявен „червения терор“ само за няколко нощи са ликвидирани 12 известни еврейски фамилии – над 120 учени и експерти в различни области.

По този повод публициста Бер Бруцкус пише: „Борбата на съветската власт с частния бизнес в голяма степен се превърна в борба срещу еврейското население“.

Много евреи се записват доброволци в армията на ген. Лавр Корнилов в Кубан и воюват срещу „червената армия“.

В редиците на конницата на болшевишкия герой ген. Семьон Будьони пък е геният на руската литература Исак Бабел, който написва „Конармия“ и „Одески разкази“, превърнали се в световна класика. По-късно Бабел е разстрелян по заповед на Сталин като „френски агент“…

Една мисъл на Троцки звучи актуално и днес: Промените, в това число и революционните, се случват не по предварителен план за преустройство, а поради невъзможността повече да се търпи старото управление.

Разправата:

Лев Каменев (Розенфелд) – разстрелян през 1936 г., реабилитиран през 1989 г.

Григорий Зиновиев – разстрелян през 1934 г., реабилитиран през 1988 г.

Яков Свердлов – умира от испански грип през 1919 г. Сталин коментирал по-късно, че е извадил късмет…

Лев Троцкий – убит през 1940 г. по заповед на Сталин

Източник: "Фрог нюз"

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рома постигна ценна победа в Генуа

0 (0) Хеттрик на Хенрих Мхитарян донесе победата на Рома с 3:1 при гостуването на Дженоа от седмия кръг на Серия А. С този успех „джалоросите“ се изкачиха на трето място в класирането. Рома създаде първата опасност в мача в 20-ата минута. Хенрих Мхитарян отправи много пасен удар, но Матиа […]
d180d0bed0bcd0b0 d0bfd0bed181d182d0b8d0b3d0bdd0b0 d186d0b5d0bdd0bdd0b0 d0bfd0bed0b1d0b5d0b4d0b0 d0b2 d0b3d0b5d0bdd183d0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.