Имате ли акъл да млъкнем малко?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b8d0bcd0b0d182d0b5 d0bbd0b8 d0b0d0bad18ad0bb d0b4d0b0 d0bcd0bbd18ad0bad0bdd0b5d0bc d0bcd0b0d0bbd0bad0be

Вие, които заемате страна във война, в която дори разпалилите войната не заемат страна – колко години в казармата имате?

Не се издържа. Трябва някой да попита нещо в тая вакханалия от мнения, призиви, пропаганда и контрапропаганда, в която ние сме като туземци.

И като туземци ще изчезнем – между две знаменца на профилната снимка.

Вие всички с мненията за глобалната катастрофа и война – колко проблеми в собствената си държава решихте, пита Мартин Карбовски в коментар за Lentata.

Вие, които наричате Русия “бензиностанция с ракети” как бихте нарекли собствената си държава? Дайте смешна метафора, дали ще можете?

Вие, войнолюбци проклети, сериозно ли гасите тоя пожар с бензин, знаете ли кой ще изгори в него, какво казват вашите тинк-танк групи? И къде ще са вашите тинк-танк групи, когато дойдат реалните танкове, чужди железни машини, които в момента каните с хляб и сол, или каните с провокации и пропаганди?

Вие, които заемате страна във война, в която дори разпалилите войната не заемат страна – колко години в казармата имате? Кой ще ви воюва на вас, нешастници, кой?

Вие, които искате да се забрани трети март – за колко Освобождния станахте причина, че искате да махнем едно от тях?

Вие, които пак бутате паметници – бутнете всичко и пак ще останете умираща държава, но вече и без паметници.

Вие бълнувате и някой трябва да ви събуди. Плаша се какво събуждане ще бъде това и как покрай вашето събуждане от тоя бред ще изгорим всички.

Всички, които говорите налудно и обидно за всяка една от воюващите страни – колко ще струвате, ако и вас почнат да ви ругаят, псуват, обиждат и подиграват? И пренебрегват – в един процес в който победители няма да има.

Не просто победители няма да има – няма да има дори един батальон, който да воюва за вашето бълнуване.

Събудихме се в кошмар. От тридесет години затъваме в тление и лъжа, но днес решително заемаме чужда, нечия страна, правейки се на принципни или патриоти или просто като хора от кръжок по любов към ядрени бомби?

Демографията ли си оправихте, икономиката ли, свободата на словото ли ви е наред, енергетиката ли ви дава предимство и самочувствие? Кое точно ви дава право на оценки, призиви, подкрепа за тая или оная страна на тая или оная война?

Истински нормалният човек при вида на случващото се трябва да замре. Да мисли. Да мълчи. Да спре. Да спре с ескалацията на страха. Да послуша собствения си инстинкт за човечност, инстинкт, които не избира страна. И не избира отмъщението.

Задайте си въпроса какво имате вие да им отмъщавате на руснаци, украинци и всякаква сволоч, която попада в капана на братоубийствена, нелепа кална война?

Кой ви разказа живота като приказка за чудовища и невинни?

Чудовище е всеки дръзнал да поощрява тази или онази страна в тази или онази война.

Чудовище е всеки дръзнал да обявява всеки топоним за нова държава и всяка история като повод за омраза.

Огледайте се и вижте как един конфликт ще превърне всички ни в чудовища. И ако така ви харесва – защо не решавате нашия си, познатият ни, матерният ни, отечественият ни конфликт, вместо да му придавате огромна тежест с чужди послания и фалшиво състрадание, гарнирано със сеир към ужасния ужас обхващащ планетата.

Колко проблема решихте за себе си и страната си, та почнахте да оправяте Украйна? Че и Русия?!

Трябва да помълчим. Ако всички усти млъкнат – няма да има повод за оръдейни залпове в тая най-гнусна, излишна и нечовешки нелогична война.

Само да попитам – имате ли душа и акъл да млъкнем малко?

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж почина пред входа на училище в Пловдив

0 (0) Мъж е паднал и починал намясто пред входа на пловдивското училище "Св. Седмочисленици". Той е вървял по тротоара заедно с брат си и изведнъж се е свлякъл. Братът веднага се е обадил на 112. На място са пристигнали екипи на „Спешна помощ“ и на полицията, но медиците само […]
d0bcd18ad0b6 d0bfd0bed187d0b8d0bdd0b0 d0bfd180d0b5d0b4 d0b2d185d0bed0b4d0b0 d0bdd0b0 d183d187d0b8d0bbd0b8d189d0b5 d0b2 d0bfd0bbd0bed0b2

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.