Кирил Петков омайва като психотерапевт, да не го подценяваме

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad0b8d180d0b8d0bb d0bfd0b5d182d0bad0bed0b2 d0bed0bcd0b0d0b9d0b2d0b0 d0bad0b0d182d0be d0bfd181d0b8d185d0bed182d0b5d180d0b0d0bfd0b5

Гледам директно излъчване от Добрич: Кирил Петков и Асен Василев, заедно с областната им координаторка – млада жена с леко розова коса – на раздумка под дъжда.

За какво говорят хората: пенсиите, цените, Ковид, лекарите…

Кирил Петков ги омайва като психотерапевт: най-доброто бягство от проблемите е да изместиш центъра на проблемите. Той им обяснява как 400 милиона лева могат да дойдат за бизнес-парковете, как трябва да се сложат правилните хора на правилните места, как “Прозрачност без граници” ще раздава сертификати за “община без корупция”, а населението ще докладва на чуждите експерти за прегрешенията на същите тези кметове и общинари… не минава, разбира се, без споменаване на боса на “Еконт”: той имал бизнес за 1 милиард, но искал да се включи в политиката, ‘щото не го кѐфи по цял ден да лови риба на Дунава край Русе. И пак, и пак някакви милиарди се изсипват напоително над главите на бедните пенсионери под ромолещия дъждец. Идилия!

Откъде ще дойдат милионите?! Ха, Асен Василев някъде се покри, но все нещо с Румен Спецов ще вземе да измисли.

Кирил Петков получава един единствен сериозен въпрос от местен писател на роман за историята на Добрич: “Говорите за чест и почтеност, но имате ли някакъв тест за компетентност и полезност?”

Шах с пешката!

Хора, Кирил Петков е като изваден от стихотворението “Продавач на надежда” на Джани Родари:

Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал … познайте какво?

– Надежда! Надежда за всички.

“Купете! С отстъпка за Вас!

Всеки трябва надежда да има!”

И на всеки бих давал аз,

колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари

и отвънка само поглежда,

бих му дал, без да плаща дори,

всичката своя надежда.

Да не подценяваме Кирил Петков! Той е продукт Made in Hollywood: пламенен, лъчезарен, благ, речовит, добронамерен, подава ръка на всички, готов е да прегърне всеки. И носи надежда за милиони.

Суверенът това и чака!

П.П. Слави Трифонов и БСП много ядосани, гръмогласно обявиха: Кирил Петков говори неистини, никой от нас не води разговори с “Продължаваме промяната”. Браво! Вкара ви в капана, значи. Кирил Петков точно това целѝ: народът да види, че той е отворен за разговори и разбирателство, но другите не искат, защото не мислят за народа.

Партиите не бяха готови за “Има такъв народ”, затова останаха зашеметени и потресени открай-докрай: без адекватна реакция, паднаха жертва на непривичната самонадеяност и арогантност на хората на Слави Трифонов. Сега не са готови за “Промяната продължава”… и ще берат ядове. Не са готови за благия тон, хрисимите усмивки и омагьосващата бъбривост на “продавачите на надежда”.

А какво е по-силно от Надеждата?!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петър Москов призова за лустрация и скъсване на веригата с ДС

0 (0) Лидерите на Национално обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов откриха официално кампанията и представиха кандидат-президентската двойка – Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева. „Искаме да върнем българската десница, там откъдето тръгна преди 30 години – истинските човешки ценности, скъсване с миналото на комунизма, ясна геополитическа ориентация […]
d0bfd0b5d182d18ad180 d0bcd0bed181d0bad0bed0b2 d0bfd180d0b8d0b7d0bed0b2d0b0 d0b7d0b0 d0bbd183d181d182d180d0b0d186d0b8d18f d0b8 d181d0ba

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.