Китайското вирусче ни превзе

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad0b8d182d0b0d0b9d181d0bad0bed182d0be d0b2d0b8d180d183d181d187d0b5 d0bdd0b8 d0bfd180d0b5d0b2d0b7d0b5

Зародилото се в Китай вирусче ни превзе. Превзе страховете ни, чувствата ни, емоциите ни, отношенията помежду ни. Това крехко мъниче, намачка икономиките на държавите, на семействата, на всеки от нас. Това невидимо за простото око вирусче успя да промени толкова в нас, колкото всичките войни не го сториха. Някак от само себе си ми изниква паралел с нас самите. Ние сме също така мънички, даже по-мънички от него, вселенски погледнато. Какво сторихме с природата, която ни е приютила, както ние приютяваме ковидчето? Май същото, което то прави с нас ние сторихме със заобикалящия ни свят. Изсякохме белите дробове на планетата ни. Отровихме водите ни. Задънихме с всякакви гадости въздуха, който дишаме. Природата, колкото и да се съпротивляваше чрез нейните си лекарства и ваксини, земетресения, урагани, вулкани, наводнения и пожари не успя да ни пребори. Дали пък бъдещето няма да е на ковидчето, което да се помисли за по-голямо и велико от всичко, както ние го правим и стъпка по стъпка да ни затрие.

Ние паникьосано протестираме, искайки да ни се компенсират материалните облаги. Извиваме ръцете на правителствата да харчат повече и повече компенсации за най-силно викащите. Важното за нас е, умирайки част от човечеството, да е в барове, локали, ресторанти, дискотеки с големи пенсии и заплати. Всеки дърпа изпокъсаната черга към себе си, вярвайки, че ако е много богат, ще му се размине.

Сюлейман Велики, когато разбира, че му остават броени дни в неговата тленност се разпорежда, като склопи очи да бъде пренесено тялото му към вечния покой от най-добрите лекари, ръцете му да се виждат от тълпата, а пред него да вървят слуги и да пръскат пари. Искал е да покаже, че и най-добрите лекари да са около теб, не ще избегнеш края. Колкото и богатство да имаш към последния дом се отива с празни ръце.

Осъзнал го е чак когато доближил смъртта си. Чак тогава.

Автор: Нидал Алгафари

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кой ще надделее в спора между София и Скопие?

0 (0) "Възгледът за македонска нация в началото на 20 век не съществува", пише НЦЦ по повод актуалния спор между София и Скопие. Той се разгорещява и заради проблемите на българското правителство, смята изданието. Две немскоезични издания тези дни обърнаха внимание на напреженията между София и Скопие. Статията в швейцарския […]
d0bad0bed0b9 d189d0b5 d0bdd0b0d0b4d0b4d0b5d0bbd0b5d0b5 d0b2 d181d0bfd0bed180d0b0 d0bcd0b5d0b6d0b4d183 d181d0bed184d0b8d18f d0b8 d181d0ba

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.