Николай Колев-Босия за ФАКТИ: Не виждам нищо ново в „Продължаваме промяната“. Моделът се възпроизвежда

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bdd0b8d0bad0bed0bbd0b0d0b9 d0bad0bed0bbd0b5d0b2 d0b1d0bed181d0b8d18f d0b7d0b0 d184d0b0d0bad182d0b8 d0bdd0b5 d0b2d0b8d0b6d0b4d0b0d0bc

"Аз не виждам нищо ново. Старият начин на управление остава, старият модел се възпроизвежда”.

Това каза пред ФАКТИ гражданският активист Николай Колев-Босия по повод новия политически проект в българския политически живот – “Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев.

“Друг факт, който мога да кажа и който би трябвало да се използва от всички т.нар. протестърски партии, а изобщо не се говори за него, е процъфтяващата продажба на шофьорски книжки. Продължават да се продават! Смениха се двама министри, но никой не си мръдна пръста, въпреки че знаят много добре. Напомнено им е от Европейската комисия за това, но имаме пълно мълчание по този въпрос”, каза още Колев.

“Самият факт, че не се прави опит да се смени стратегията, програмите, подготовката ако ще те на политиците, означава, че става дума за същия модел, който се самовъзпроизвежда по същия начин”, посочи гражданският активист.

“Това е моделът, който се заложи по плана "Голгота" през 1990 годинa”, допълни Босия.

“Навремето идеята ми беше у нас да се направи, както направиха поляците – една "Кръгла маса" без участието на партии, тъй като те не могат да сменят самоволно програмите и стратегиите си. Те имат такива, уж. От умни, отговорни хора да се направи една "Кръгла маса", да се избере един програмен парламент, който да гласува решенията на "Кръглата маса" и да ги узакони – тоест да се създаде едно програмно правителство, което да реализира програмата на "Кръглата маса". Това е изходът от ситуацията, не виждам как по друг начин може да се направи”, каза още той.

На въпроса дали според него възпроизвеждането на “Продължаваме промяната” е било естествено или става дума по-скоро за политически инженеринг, той отговори: "Разбира се, че е политически инженеринг. Тук не става дума за нещо ново. Да са казали нещо ново? Да са казали, че ще спрат избиването на българите по пътищата? Няма такова нещо. Те се хващат за видимите неща. Понеже башибозукът Борисов си караше през просото, Петков и Василев изнесоха тези неща, които се виждаха. Нещата, които не се виждат и са много опасни и ужасни – за тях мълчат”.

“Мога да дам усмъртяващи факти за хора с купени книжки, които не познават знаците – това е документирано. За хора, които се движат в насрещното движение. На хора, които не знаят нито български, нито английски им е продадена книжка, и то хора без никакво образование, чужденци. Цяла Европа знае за тези неща, тъй като през годините съм уведомил всички европейски институции, уведомил съм всички държави, които имат тежест в Европейския съюз. Даже има документ, който настоява България да се заеме с този проблем, но никой не се заема, мълчи се по въпроса”, даде пример Николай Колев-Босия.

“Тук става дума само за смяна на играчите. А това, което трябва да се смени са стратегията, посоката, целта. С тази Конституция не сме за никъде. Както виждате, нито изпълнителната власт е читава, нито президентът, нито Народното събрание, нито съдебната власт. Всичко е извън норма", каза още той.

В края на разговора Николай Колев отговори на въпроса дали 47-мото Народно събрание според него ще излъчи правителство. "Това нищо не променя. Моделът си остава същият", заключи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Кормие с урок по поведение за Джон Джоунс

0 (0) Даниел Кормие срина от критики поведението на дългогодишния си враг Джон Джоунс, който не спира с провиненията извън клетката. След последния арест на „Боунс“, Кормие чувства, че сякаш няма излизане от този повтарящ се кръговрат на грешки. „Казах някои неща през 2017 година преди да се бием за […]
d0b4d0b0d0bdd0b8d0b5d0bb d0bad0bed180d0bcd0b8d0b5 d181 d183d180d0bed0ba d0bfd0be d0bfd0bed0b2d0b5d0b4d0b5d0bdd0b8d0b5 d0b7d0b0 d0b4d0b6

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.