Новогодишна атракция: „COVID превоз с микробус на МВР“?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bdd0bed0b2d0bed0b3d0bed0b4d0b8d188d0bdd0b0 d0b0d182d180d0b0d0bad186d0b8d18f covid d0bfd180d0b5d0b2d0bed0b7 d181 d0bcd0b8d0bad180d0be

Пациентите с COVID-19 досега навярно се чувстваха чудесно и в никакъв случай изолирани и дискриминирани в името на общото благо и общественото здраве. Сега обаче, когато предстои да ги (ни) транспортират до болниците на крилете на 25 пожарникарски и жандармерийски микробуса, вече вероятно се чувстват истински привилегировани.

Транспортирането на Транспортирането на заболели от COVID-19 с микробус на МВР освен радост на самите пациенти, неимоверно ще бъде и цял нов вид преживяване. Пътувайки в микробуса пациентите ще могат да преживеят историите, събрани в него – например за хора, арестувани на протест, защото са върнали каска или за хора, които са били арестувани на протест без да е ясно дали участват в него. Ще могат да чуят и ехото на автентичните истории на полицаи, пожарникари и жандармеристи, разказани в превозното средство по време на 76-тия извънреден работен час, отнасящи се до възнаграждението, което ще получат за него.

Ползите от този подход могат да бъдат и много по-мащабни, ако си позволим да мислим по-мащабно, разбира се. Този начин на превоз би могъл да се предлага като атракция на туристите в предстоящия зимен сезон например. Бихме могли да предлагаме на туристите избор на начин за превоз до болницата при евентуално заразяване с коронавирус, докато новогодишно консумират пилешка пържола с гъбен сос и топка картофено пюре. Съответно изборът ще бъде между линейка и микробус на МВР. За любителите на екстремните преживявания бихме могли да включим в избора и превоз с каруца, теглена от трикрако магаре.

Възможно е служителите на МВР в микторбусите-линейки и каруците-линейки да разиграват спектакъл в стил „дали те водим в болницата или другаде, предстои да разберем“, като ако не са съгласни, можем да предложим позицията парамедик-аниматор на актьорите, които са загубили работата си по време на ковидкризата или актьорите в неплатен отпуск. Така едновременно ще се справим с недостига на линейки, със загубите в туристическия сектор, ще отворим нови работни места. Актьорите ще имат нужда от обучение как да работят с пациентите, но съм сигурна, че държавата ще измисли някой интензивен тридневен курс за целта.

Освен очевидните преимущества, този начин на транспортиране би помогнал и за културния обмен. Така, когато се приберат в домовете си впечатляващите се от балканската лудост германци и англичани, ще разказват години напред – чак и на внуците си, как са били транспортирани до болницата от жандармерийски микробус навръх Нова година от актьор, облечен като лекар, нахлупил коледна шапка и пеещ „Многая лета“. Ще разказват как в болницата двайсет дни са ги лекували от COVID двама лекари, които общо за тези двайсет дни са спали 80 часа и 12 минути. Ще помнят с умиление обаче, че са ги изцерили от коварната болест и даже са разказвали вицове, за да поддържат духа им.

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Слави Трифонов: Правителството се проваля катастрофално

0 (0) През лятото правителството се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, правителството или магарето, както искате го наричайте, ни каза, че оставка няма да има, защото идва тежка икономическа и здравна криза и само то може да се справи с нея. Никой друг. И ето […]
d181d0bbd0b0d0b2d0b8 d182d180d0b8d184d0bed0bdd0bed0b2 d0bfd180d0b0d0b2d0b8d182d0b5d0bbd181d182d0b2d0bed182d0be d181d0b5 d0bfd180d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.