„Опозиционното животно“ ГЕРБ

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed0bfd0bed0b7d0b8d186d0b8d0bed0bdd0bdd0bed182d0be d0b6d0b8d0b2d0bed182d0bdd0be d0b3d0b5d180d0b1

Ни лук яли, ни лук мирисали, нито управлявали държавата в последното десетилетие, нито поставили я почти еднолично в настоящето ѝ позорно положение?

Що е то?

ГЕРБ в опозиция, да, точно така.

И да, и на мен не ми е приятна агресивната ми реторика. Наглостта в изказванията на представителите на въпросната „опозиция“ обаче е много по-обидна. Ако не заради самите конкретни думи, то заради всички безумия, които виждаме години наред всеки ден от тяхна страна.

Вчера от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Тома Биков, който лично мен не ме представлява по никакъв начин, познат още като едно от малкото лица на ГЕРБ, които все пак през миналата година не бягаха съвсем позорно по задни входове, тунели, паланки, землянки и т.н. при спорадичните срещи с протестиращи, обяви загрижеността на ГЕРБ за състоянието на страна.

Вярно, страната я управлява ГЕРБ от 12 години и състоянието ѝ в момента е пряка последица от проведените от тях политики. От непроведените също, те са повече. Не това обаче беше акцентът на изказването на Биков. Акцентът беше, че от изборите насам, от започването на работа на новото 45-то Народно събрание, държавата влиза в политическа, здравна и икономическа криза. И тъй като Биков не го направи, е важно да уточним, че въпросната криза се развива по време на продължаващото управление на досегашното управление, което сега обаче е в оставка. Това, колкото и те да демонстрират, че вече не са на власт.

Твърдението за наглост в изказването на Биков може да се докаже неопровержимо много лесно с бързо поглеждане в миналото например с предложението на ГЕРБ за нова Конституция на Република България. С тази своя законодателна инициатива управляващата партия рискуваше да предизвика действителна политическа криза, а не като настоящата ситуация, която е пределно ясна и недотам кризисна – просто са ни нужни нови избори.

Икономическата криза за много хора я предизвикаха именно управляващите в оставка с „мерките“ си за подпомагане на принудително затворилите заради коронавируса бизнеси. Ресторантьорите и танцовите школи са само едни от секторите, които лично пред мен са излагали тезите си за напълно неработещи мерки и твърденията си за средства, които по никакъв начин не са стигнали до тях.

Пример за здравна криза ще е обидно да дам, при положение, че всеки ден загиват стотици хора. И това по време на Covid криза, „която се управлява добре“. За нюанс ще спомена обаче екологичните катастрофи в атмосферата на България, в нейните води, в земите ѝ. Въздухът в София, планините отпадъци край ВЕЦ-а в Своге, отровната вода в Брестовица, тоновете умряла риба при отравянето на Марица в началото на миналата година, изсичането на горите из цялата страна – все поводи за „гордост“ на ГЕРБ, все примери за „добро управление“.

Затова тази любопитна метаморфоза на ГЕРБ – от най-подготвените да управляват, по Бойко Борисов, до най-загрижените за държавата в настоящата криза, е нагла и обидна.

Биков обаче е прав за едно. Вина за настоящата неяснота имат някои от тези досегашни извънпарламентарни партии-опозиции с категоричната си позиция какво точно смятат да правят в 45-тото Народно събрание. Именно тази неяснота позволява на ГЕРБ сегашната им наглост. Без нея, те по-скоро не биха могли да говорят в конкретика срещу конкретни предложения. Особено ако суверенът преобладаващо подкрепя въпросните предложения.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зам.-председателят на Лекарския съюз: Следваща вълна на COVID-19 у нас няма да има

0 (0) Следваща вълна на COVID-19 у нас няма да има, тъй като нараства броят на ваксинираните и на излекуваните, които са в пъти повече от новозаболелите. Това каза за Агенция "Фокус" д-р Николай Брънзалов, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и зам.-председател на БЛС. Според д-р […]
d0b7d0b0d0bc d0bfd180d0b5d0b4d181d0b5d0b4d0b0d182d0b5d0bbd18fd182 d0bdd0b0 d0bbd0b5d0bad0b0d180d181d0bad0b8d18f d181d18ad18ed0b7 d181

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.