Опорна точка

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed0bfd0bed180d0bdd0b0 d182d0bed187d0bad0b0

Изявлението на оня ухилен шмекер, че щял да прави лява политика с десни мерки поразбуни духовете. На нашата опоскана земя се случват и такива неща – някое шиле току̀ изръси нещо, чийто смисъл остава загадка даже нему самото, ала блеенето, освен кахърни размисли за действителността, предизвиква и стойностни изказвания. В случая бих отделил коментара на г-жа Корнелия Нинова и публикуваната на сайта "Класа" статия на г-н Кузман Илиев "За либералите нацията няма значение".

Днес няма да засягам важния въпрос: защо всички вкупом заобичаха гореспоменатия елемент, пробутван от Щатското посолство и президента, въпреки предписанията на закона и здравия разум? Реших темата да е по- теоретична. И така… Има ли място за идеология в управлението на протектората BG? Отговорът е кратък: не. Защото липсва среда за нейното възникване и реализиране. Обвързаността на властта с престъпността и чуждите сили прави невъзможно съществуването дори на зачатъци на независимост: политическа, икономическа и духовна. Затова партиите са такива – живи умрели, ненужни.

Да си "десен" тук означава да демонстрираш животинска омраза към родното минало и Русия. "Левите" неумело опитват да се държат по-прилично. Обаче и едните, и другите са верни слуги на господарите. Вследствие на преживяваното морално и интелектуално крушение у нас емоциите затъмняват реализма. Ценностната система и теорията, които трябва да лежат в основата на ръководството на държавата и стопанството, са заменени с клишета, подхвърлени от колониалната администрация. Те причиняват вреда, ала въпреки всичко потърпевшите ги търпят, подобно на побеснели бели мишки, гризящи със сълзи в очите бодлив кактус. Фундаментални идеи, като например, тези за отношението към собствеността на средствата за производство и към неравенствата, за развитието на науката и промишлеността станаха фикция – ние сме неспособни да ги осмислим, камо ли да приложим.

Някаква промяна би могла да се постигне чрез възстановяването на българското самосъзнание. Нужно е да изградим отново обществото, но в различна координатна система: вместо консуматорството, в нейния център да лежи уважението към труда – собственият и чуждият. Само когато разполагаме със себе си, ще получим шанс за живот.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първа публична поява на най-скъпата нова кола в света

0 (0) В края на месец май тази година, Rolls-Royce показа ексклузивния модел Boat Tail, който по първоначални данни е най-скъпата кола в света. Според запознати, луксозното кабрио струва около 24 милиона евро, а по непотвърдена информация, негови собственици са звездната двойка Бионсе и Джей Зи. До момента от Rolls-Royce […]
d0bfd18ad180d0b2d0b0 d0bfd183d0b1d0bbd0b8d187d0bdd0b0 d0bfd0bed18fd0b2d0b0 d0bdd0b0 d0bdd0b0d0b9 d181d0bad18ad0bfd0b0d182d0b0 d0bdd0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.