Отец Дионисий за ФАКТИ: За съжаление изпират Борисов, а Гешев вече е възприеман като човек, който може да бъде преглътнат

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed182d0b5d186 d0b4d0b8d0bed0bdd0b8d181d0b8d0b9 d0b7d0b0 d184d0b0d0bad182d0b8 d0b7d0b0 d181d18ad0b6d0b0d0bbd0b5d0bdd0b8d0b5 d0b8d0b7

“Вчера, в ден 435-ти от протеста, взехме решение – протестът се оттегля. Има продължение на служебно правителство, като виждаме, че то е с малки промени – единствено без участието на Кирил Петков и Асен Василев и с малката промяна по отношение на министъра на транспорта. Протестът се оттегля, тъй като предстои масово всеобщо говорене. Нека всички се изприказват, протестът малко ще мълчи този път”.

Това каза пред ФАКТИ гражданският активист отец Дионисий. Дълго след края на масовите протести миналото лято, “Агора България” продължаваше да се събира всеки четвъртък на фонтана пред Президентството. Както отец Дионисий съобщи обаче, протестът се оттегля.

“Колкото се отнася до проекта на Кирил Петков и Асен Василев – ние у нас винаги имаме инженерни проекти. Нищо, което може да се роди по естествен начин, системата тук не го допуска”, каза още отец Дионисий.

“Протестът не е прекратен, той се оттегля. Приемете го като една подводница, която се е потопила, която държи своя перископ високо вдигнат и във всеки един момент може да изстреля торпедо, когато това е необходимо. В цялата тази безпрецедентност на ситуацията, при условие, че виждаме, че парламентарната република вече е напълно пробита, предстои естественото – да разберем ще има ли яснота по темата отиваме или не отиваме към президентска република, някой ще го произнесе ли това или ще се страхуваме от произнасянето на такива слова”, обясни той.

“Протестът искаше още в първите дни през лятото на 2020 година – и това се чу от трибуната на протеста, служебно правителство да провежда избори след проведена от него операция “Чисти ръце”. Ние не виждаме да има заявка от служебното правителство за извършване на такава операция. Смятаме, че следващите избори ще произведат резултат, който ще бъде близък до тези за 45-тото и 46-тото Народно събрание. Разликата ще бъде една – парламентът ще осемкомпонентен, като дори и да роди правителство, благодарение на това, че един нов проект може би ще внесе по-нужната диалогичност за едни от политическите формации, това правителство ще бъде подложено на такова рейдърство от страна на всички останали, че то също ще бъде ялово. Обстановката в страната като че ли няма да бъде решена поне до края на март-началото на април следващата година. Това, което в момента се случва, всичките проблеми, които назряват, всички протести, които ще бъдат организирани от доскорошните управляващи, за съжаление изпират Бойко Борисов.

Дори Иван Гешев е вече някак възприеман от публиката като човек, който може да бъде преглътнат. Това беше нещо, което вероятно се целеше. По подобен начин в Древна Гърция в корабите винаги са имали зехтин, за тогава, когато морето е бурно. Изливали са този зехтин в бурното море, за да може на кораба да не му се отразява бурята, за да може корабът да стигне до пристан и да оцелее. Протестът не може да бъде съучастник в тази работа. Една желана промяна не може да бъде реализирана по никакъв начин чрез подмяна. Това не може да стане. Протестът няма да служи за курбан на нито една от институциите, които не желаят да понесат отговорност”, каза още отец Дионисий.

“Не подкрепяме нито една институция, защото нито една институция не подкрепи нас, не подкрепи нито едно от нашите искания. Нито формациите, които се провалиха в двата парламента, нито формациите, които са претенденти за следващи парламенти, можаха да произнесат нещо първо на площада, а след това да се опитват някъде другаде. Сред останалите институции, които са функциониращи – разчитаме най-вече на президентската институция. Не тя обаче има нужда от нашата подкрепа, а ние имаме нужда от нейната”, завърши отец Дионисий.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По 150 лв. за член на СИК за вота на 14 ноември

0 (0) С решение 542-ПВР/НС Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на районните и на секционните избирателни комисии за изборите на 14 ноември, както и за евентуалния втори тур в гласуването за президент. Решението е качено на страницата на ЦИК и в страницата на БТА. Според решението председател на […]
d0bfd0be 150 d0bbd0b2 d0b7d0b0 d187d0bbd0b5d0bd d0bdd0b0 d181d0b8d0ba d0b7d0b0 d0b2d0bed182d0b0 d0bdd0b0 14 d0bdd0bed0b5d0bcd0b2d180d0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.