Пак ли ни предават?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd0b0d0ba d0bbd0b8 d0bdd0b8 d0bfd180d0b5d0b4d0b0d0b2d0b0d182

ГЕРБ съвсем очаквано оповестиха на обществото, че ще предложат Даниел Митов за министър-председател. Сам по себе си не е толкова важен самият факт за това събитие, а причините за него. А една от възможните такива е силно притеснителна за прозападно ориентираните хора у нас – хората, които подкрепят в Европейския съюз и Северноатлантическия договор (НАТО).

Кандидатурата на Даниел Митов не е случайна, тъй като той е изключително добре приет в Европа и САЩ. В този смисъл, генерално лицето на ГЕРБ може да е съставено предимно от хора, държащи се като такива от социалните низини, ала зад тях стоят други, които очевидно могат да мислят.

Притеснителното за българите в случая е, че съмненията, че нашите западни партньори крепят ГЕРБ, защото са им удобни, отново излизат на преден план. И за съжаление е твърде вероятно Даниел Митов да е премиерска кандидатура с благословията на ключовите западни посолства. И макар и да е почти сигурно, че това няма да се официализира, вероятно се прави с цел да излъска и съхрани марката "ГЕРБ". Може би западът не иска тази марка да отиде в небитието. Нещо, което е един от най-големите кошмари за народа ни, тъй като това означава, че Западът иска в България да има послушни свои хора и за това продължава да стимулира подмяната у нас. Подмяна, започнала още през 90-те години.

Даниел Митов бива предлаган за лидер на евентуално герберско правителство, за да не настъпи никаква реална промяна. Той е приемливото лице, с приемливото, нормално поведение, пълен антипод на Борисов, което би имало задача да промени само външния облик на управлението, за да е по-спокойно в обществото. Например джипката ще бъде извадена от употреба и ще остане само в хрониките на забавните предавания. Но начинът, по който ще функционира държавата, ще е абсолютно същият. Наистина е лошо, ако съюзниците ни са добре разположени към това.

Какъвто и човек да предложат ГЕРБ за премиер, министър или председател на Народното събрание, никой буден гражданин не би забравил няколкото екологични катастрофи, тоталното унищожаване на природата, безбройните гейтове, подпорните стени, изтичането на личните данни от НАП на милиони български граждани, шкафчето, пачките и кюлчетата, записите, институционалните репресии и отнемането на човешки права – като това да дишаме чист въздух. Но ако сте слушали декларацията на ГЕРБ по-рано днес, прочетена от Десислава Атанасова, все едно нищо от изброеното не се е случило. От тази партия дори са най-агресивни към колегите си, когато нещо от казаното на трибуната не им се хареса.

Иначе, не бива да се забравя, че Даниел Митов доскоро беше обвиняем по едно дело. Не е изключено внезапната му любов към ГЕРБ да има нещо общо с него.

Самият Митов безспорно е високообразован, има добра биография и беше успешен външен министър в "Борисов 2". По принцип може да върши добра работа, но сегашната му номинация, която така или иначе по всяка вероятност няма да мине, не е с тази цел. И никой не бива да се заблуждава, че може да е обратното.

А ако се запитаме пак ли ни предават, отговорът е по-скоро да. И точно тук можем да отбележим поздравите на Манфред Вебер към Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашидов към Манолова: Мен ще ме наричате мутра, а Ви казват сестра Галева

0 (0) Много ще моля от парламентарната трибуна, на мястото, от което 5 мандата да не се правят такива квалификации. Аз се чудя на Вас защо Ви казват сестра Галева. Достойният човек посочва кой е мутра. Къде е мутрата? Това коментира депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. "Може да ме проверявате […]
d180d0b0d188d0b8d0b4d0bed0b2 d0bad18ad0bc d0bcd0b0d0bdd0bed0bbd0bed0b2d0b0 d0bcd0b5d0bd d189d0b5 d0bcd0b5 d0bdd0b0d180d0b8d187d0b0d182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.