Полина Паунова: Казаното от собственика на „Градус“ в защита на Борисов съдържа големите проблеми

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd0bed0bbd0b8d0bdd0b0 d0bfd0b0d183d0bdd0bed0b2d0b0 d0bad0b0d0b7d0b0d0bdd0bed182d0be d0bed182 d181d0bed0b1d181d182d0b2d0b5d0bdd0b8

"Не знам какъв е Илчовски, дали "атакува Борисов" (както обясняват от ГЕРБ), но това, което каза собственикът на „Градус“ Иван Ангелов, в защита на премиер-министъра, всъщност, съдържа големите проблеми. То е разкриващото, демаскиращото, а и очевидно замесените в това смятат, че подобен разказ е „лицеприятната“ част от случаите (смятайте значи каква е нелицеприятната). И може би ГЕРБ на него трябваше процедурно и с тела да му пречат да говори." Това написа в профила си във Facebook журналистът Полина Паунова. Ето какво още коментира тя:

"Но, какво всъщност се оказа съдържанието на лицеприятната защита за премиера:

1. Регулаторите. Министър-председателят Бойко Борисов е лобирал за продажба на продуктите на Иван Ангелов (Градус) в чужбина и гарантирал за ветеринарната им сертификация. Това каза самият Ангелов пред комисията по ревизията. Получил съдействие от премиера Борисов по казус с ветеринарни сертификати в Турция, без да може да обясни защо точно на него се помага в такава ситуация от най-високото ниво в държавата. Ветеринарните властите не следва да са подчинени на Борисов. Но то и митниците не са му подчинени, а всички помним казуса „Мишо Бирата“. Както и другите регулатори трябва да са независими, но всички помним от чутото миналото лято, че през проверки могат да се „размазват физиономии“ (Еврохолд). Явно обаче партньорите по карти, с „чисто мъжки отношения, без нищо сексуално“… така се подкрепят, с различни държавни способи.

2. Фурмите – „дарение“ на печалба. И още за подкрепата. От Ангелов разбрахме още, че тоновете фурми от Дубай, пристигнали у нас при първата вълна на коронавируса като дарение, уредено от бившия депутат Делян Пеевски, не били дарение, а бизнес сделка. Собственикът на "Градус" свидетелства, че той е продал фурмите, които бяха съхранявани в складовете на БЧК и властите накрая обявиха, че ги дарили на Главното мюфтийство. "Ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба“, каза Ангелов. Публичната информация беше, че въпросните сушени плодове са раздадени. Тук основният въпрос е – лъжат ли официалните институции и правят ли се пари на гърба на данъкоплатеца? Като печалбата отива за приближени картоиграчи на премиера?

3.Премиерът може да си позволи обслужване по-скъпо от 5к. Ангелов също така заяви, че е „лъжа“ твърдението, че той е платил на плейметка 5 хил. лв., за да "обслужи" премиера. (Това с плеймейтката го каза Илчовски с обяснението, че именно тя е снимала шкафчетата с кюлчета и пачки“. Смеейки се Ангелов каза, че тези твърдения са "идиотщина". Според него премиерът можел да си намери и плати за по-хубава и по-скъпа жена. Ако допуснем, че това е вярно: откъде Борисов си намира момичета за „обслужване“? Откъде има доходи, които да осигурят „по-хубава и по-скъпа жена“ от 5 000 лева? Откога този тип обслужване е законно в България?

Впрочем, ако някой е смятал, че чрез Иван Ангелов ще злепостави Илчовски или ще обезсили твърденията му – нещо се е объркал. Или Ангелов го е излъгал този някой, че ще защити „атакувания Борисов“, или просто дотолкова са загубени устоите за редно и нередно, законно и незаконно, че тази ситуация на… самопризнания стана възможна. С такива приятели бизнесмени властта в България няма нужда от врагове, само от прокурори. Но да не забравяме, че според Илчовски от ГЕРБ му казали, че ще полазват „нашите прокурори“.

Може би и затова един депутат от хората на Борисов каза, че партията нямала „нищо против“ да има разследване. Е, как ще има против, ако има и прокурори? И още нещо, което вчера си говорихме с приятел. Преди повече от година по подобни твърдения на Цветомир Найденов, прокуратурата започна светкавична проверка на смятания до онзи момент за недосегаем Васил Божков. В твърденията на Найденов имаше обяснения и за секс и за присвояване на суми пари. Същото го има и в обясненията на Илчовски, а после и на собственика на Градус. Нещо нямаме самосезиране, нали? Може и „нашите прокурори“ да са гледали клипчета с надзиратели в затвора… Разбира се, може Иван Ангелов и Илчовски да са се наговорили да злепоставят и клеветят Борисов, може тая работа за „нашите прокурори“ и фурмите с печалба, и ползването на институции да са измислици, но това се установява от… същите тия институции. Въпросът е кой вече ще им повярва."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Свиленски: Новото мнозинство в парламента беше между „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС

0 (0) „В последните години държавата беше залята от скандали. Само че хората ги интересува и искат, освен скандалите, които виждат и фолклорът, който се разказва, решения на техните проблеми. От БСП сме си сложили за приоритет грижата за хората и решаването на проблемите на хората. За това бяха и […]
d181d0b2d0b8d0bbd0b5d0bdd181d0bad0b8 d0bdd0bed0b2d0bed182d0be d0bcd0bdd0bed0b7d0b8d0bdd181d182d0b2d0be d0b2 d0bfd0b0d180d0bbd0b0d0bc

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.