Призрак броди…

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd180d0b8d0b7d180d0b0d0ba d0b1d180d0bed0b4d0b8

Комунистическият манифест на Карл Маркс и Фридрих Енгелс от 1848 г.започва с фразата:

"Един призрак броди из Европа – призракът на комунизма. Всички сили на стара Европа са се съюзили за свещена хайка срещу тоя призрак…"

Нещо подобно става в България- един призрак броди из страната- призракът на "Продължаваме промяната", партията на Кирил Петков и Асен Василев. Като метеорит от небето тя цопна в блатото на статуквото, предизвика бурно вълнение и подплаши рибите, които спокойно си живуркаха в него. Защото Блатото не е чак толкова голямо, не може да нахрани всички, а сега освен разни новопоявили се протестърни дребни рибки с претенции да променят установения ред, отнякъде дойдоха две нахални каракуди, с намерение да вземат властта, при това без да имат свой отгледан електорат. И най- нахално започнаха да примамват с разни обещания поогладнелия електорат, който досега гласуваше за големите риби.

За тяхна изненада, поогладнелият български електорат хареса Кирил Петков Асен Василев, не но не просто заради обещанията им за светло бъдеще, а заради това, което свършиха като служебни министри. И току виж решил на изборите да гласува масово за тяхната партия.

Това обаче не се харесва на едрите риби от статуквото и на свързаните с тах охранени шарани- олигарси, които се притесняват тези двамата да не затворят кранчетата от които държавната (народната пара) изтича в банковите им сметки. Двамата симпатични млади мъже не се харесаха и на една по-голяма новопоявила се политическа рибка – ИТН, с претенции да промени статуквото и да управлява, от онези които се надуват за да изглеждат големи, но отвътре се оказва, че са кухи. И както в Европа през 1848 г. в България партии и придворни политолози започнаха да се съюзяват в свещена битка срещу този призрак.

Ето какво заявяват гръмогласно всички те:

Кирил Петков и Асен Василев по нищо не се различават от "юпитата" , които Симеон доведе от Лондон.

Двамата нови месии нямат никакъв политически и управленски опит.

Партията им е някакъв "инженерен проект", зад който стоят кръгът "Капитал" и Иво Прокопиев.

Тяхната пария предлага някакъв миш-маш, цели невъзможното – да постигне леви цели с дясна политика.

Партията им е пропрезидентска – партия на Румен Радев.

Не ясно откъде разполагат с финанси Петков и Василев.

Ако т.н. системни партии имат основание да са обезпокоени от появата на нов политически играч, който може да отцепи от електората им и най-вероятно по време на предизборната кампания ще атакуват партията на "харвадците" с горните аргументи, е интересно да се отбележи, че ред известни политически наблюдатели и анализатори са силно критични към Петков и Василев и тяхната партия. Някои от коментариите им са изпъстрени с цветисти алегории, в други се правят мрачни прогнози за това какво очаква народа, ако те вземат властта.

Ето примери:

Александър Урумов: Кирил Петков и Асен Василев са Макс и Мориц. Едни безразсъдни палавници, които – след много и разнообразни бели – на финала завършват печално в човките на стадо патки.

Калоян Методиев: Този проект е "дъвка за глупаци".

Кеворк Кеворкян: Прословутото Харвардско Дуо "Петков и Василев" се държи като терористична група и ефектът от напъните му ще бъде само един: допълнително разпрашаване/пулверизиране на политическите субекти – и накрая ще се получи една чорба…

Валентин Вацев : Ако инженерният проект на Петков и Василев е успешен, в България ще се появи правителство, което ще чува еднакво добре и с двете си уши шепота от Държавния департамент в САЩ и от тях не се иска нищо друго.

Калина Андролова: Това е прoeкт, изрaбoтeн в eпрувeткa, c крaткocрoчни цeли и зaдaчи.

Петър Волгин: „Продължаваме промяната“ е последният писък на политическата мода… Когато нещото блести прекалено натрапчиво, почти сигурно става дума за фалшификат.

Уважаеми политически наблюдатели и анализатори ГЕРБ не е ли инженерен проект? Тази партия беше измислена и създадена от и с помощта (финансова и друга) на германската ХСС "Ханс Зайдел" и с американска благословия. Народът, или суверенът по израза на Слави ѝ гласува многократно доверие и когато тя се провали в управлението и търпението на електората се изчерпа, същият този суверен ритна столчето, на което удобно се беше разположила. Както направи навремето с управлявалите БСП, СДС и НДСВ. Така че, ако Петков и Василев се издънят, нито Чичо Сам, който може и да стои зад тях, нито който и да е друг няма да ги задържи на власт.

Но по-важно е друго: с действията си като служебни министри двамата показаха, че са способни и имат някои ясни цели, като тази да спрат безобразния грабеж в почти всички сектори на икономиката и увеличат приходите в бюджета и да се справят доколкото е възможно с корупцията. Бойко Борисов обслужваше всячески американските интереси, но ако нещо, което американците не могат да преглътнат, това е срастването на мафията с държавата и корупцията, която задушава пазарната конкуренция и демокрацията, проблеми, с които те са се борили десетилетия още от началото на миналия век. Такъв управник, колкото и да им е верен, когато не се справя с тези проблеми, а ги олицетворява, и когато цял свят вижда, че "суверенът" престава да му оказва доверие, вече не им е нужен, колкото и да им е верен. Затова и вече е ясно, че са се отказали от него и залагат на други политически играчи.

И като не харесвате тези двама "харвардци", драги политически наблюдатели и анализатори, и един вид предупреждавате електората да не им оказва доверие, защо не му предлагате каквато и да е алтернатива? Като например, като не гласува за партията на Петков и Василев, за коя друга партия да гласува?

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Гълъбинов за ФАКТИ: Трябва да комбинираме антикризисни и антиинфлационни мерки

0 (0) "Италия ще похарчи 3 млрд. eвро за намаляване на сметките за битова енергия, докато цените растат. В Испания планират да намалят ДДС върху електроенергията през зимните месеци. В Гърция правителство обяви, че вдига с 20% енергийните помощи и ще възстановява 80% от увеличението в сметките за ток", заяви […]
d180d183d0bcd0b5d0bd d0b3d18ad0bbd18ad0b1d0b8d0bdd0bed0b2 d0b7d0b0 d184d0b0d0bad182d0b8 d182d180d18fd0b1d0b2d0b0 d0b4d0b0 d0bad0bed0bc

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.