Промяната е факт

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd180d0bed0bcd18fd0bdd0b0d182d0b0 d0b5 d184d0b0d0bad182

Коментар на Емил Соколов, историк от Екзитърския университет:

Не може да им се отрече на Кирил Петков и Асен Василев, че водят преговорите като истински университетски преподаватели. Седнали са в средата, задават въпроси, записват, помагат да се дефинират конкретни идеи и цели и насърчават участниците да се изслушват. Всичко напомня леко на сократичен семинар.

Програмата на правителството се пише пред очите ни. Всичко е на светло. Да, някои от идеите може да не са идеални. Някои от участниците имат спорни биографии. Форматът и водещите обаче са на високо ниво. Не само са на високо ниво, а са автентични. Целият процес е демократичен и прозрачен.

Оказа се, че "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме" има алтернатива. Преговорите не е задължително да са раздаване на министерства, пари и поръчки. Няма хора, които да се подписват под проект за конституция, в замяна на концесия на плаж. Няма дърпане на уши и спиране на Фейсбука на кандидатите за власт, защото се излагат твърде много.

Каква изненада, че Харвард не е Банкя. Момчетата от Харвард не се изживяват на партийни лидери, които изискват от другите някой да им целува ръка. Напротив, те работят наравно с останалите, за да се случат нещата. Като някой, който доскоро е водил подобни семинари, не мога да не споделя задоволството си, че най-сетне българската политика излезе от 90-те години и влезе в 21-ви век.

Промяната е факт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Членове на Националния съвет на БСП оттеглят искането си за заседание

0 (0) Членовете на Националния съвет на БСП оттеглят искането за заседание заради трагедиите от последните 24 часа. Днес е време за мълчание и смирение. Ще ви уведомим своевременно за нова дата. Изказваме най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Това се казва в официалната […]
d187d0bbd0b5d0bdd0bed0b2d0b5 d0bdd0b0 d0bdd0b0d186d0b8d0bed0bdd0b0d0bbd0bdd0b8d18f d181d18ad0b2d0b5d182 d0bdd0b0 d0b1d181d0bf d0bed182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.