Пропагандата на Кремъл няма да разкаже за руските снаряди, улучващи детски градини и училищни дворове

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd180d0bed0bfd0b0d0b3d0b0d0bdd0b4d0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d0bad180d0b5d0bcd18ad0bb d0bdd18fd0bcd0b0 d0b4d0b0 d180d0b0d0b7d0bad0b0d0b6

Д-р Цецка Бачкова, политик и народен представител в 45-тото и 46-тото Народно събрание:

"Днес руски военни части нахлуха в Украйна. Нахлуха след половинчасова публична ревизия на международното право, в която Путин ни обясни как никой народ няма право на самоопределение след Октомврийската революция.

Никой народ, включително украинският.

Това нелепо оправдание е твърде прозрачно за европейската публика, но за отровените от пропаганда слушатели вътре в самата Русия вероятно звучи убедително. То представя Русия като освободител на угнетено руско население, а не като агресор, заграбил чужди, международно признати територии, какъвто реално е.

Много отдавна, още преди да падне Желязната завеса, Sting пееше, че руснаците вероятно също обичат своите деца. Днес любовта на техния лидер перверзно се материализира в безгранична алчност и съмнителна по качествата си, но затова пък изобилна бойна техника.

Разбира се, пропагандата на Кремъл няма да разкаже за руските снаряди, улучващи детски градини и училищни дворове, защото това не се вписва в имиджа, който Путин иска да си нарисува – имидж на любящ бащица и герой. Истината е, че ако самите руснаци се усъмнят в този образ, цялата “къща от карти” на кремълската пропаганда ще се срути и руските майки сами ще му потърсят сметка за рисковете, на които излага децата им, пращайки ги да мръзнат в донбаските степи…

Днес в източна Украйна нито децата, нито техните родители са в безопасност. Нито украинските, нито руските деца.

Намираме за смехотворни твърденията, че Украйна би извършила каквито и да било провокации към далеч по-войствения си съсед, от който все още зависи в притеснително много области на икономическия си живот.

Затова, като убедени демократи и защитници на мира, ние остро осъждаме решението на руския президент Владимир Путин да признае самообявилите се за независими области в източна Украйна.

Каквито и да са целите на Русия, каквато и правдивост да си приписват, един подпис под международен договор, може да бъде отменен само с друг такъв подпис. Разпалване на военен конфликт с цел ревизия на договор е позор.

Настояваме българското правителство, парламент и президент остро да осъдят фактическото нападение на Русия над източните части на Украйна.

Настояваме България да заеме позиция на лоялен член на Европейския съюз и НАТО, с пълното съзнание, че тези две организации са създадени именно за да пазят общите ни ценности на европейци и свободни хора, живеещи в свободни, демократични държави".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гьоков: В проектобюджета са заложени повече социални плащания към уязвимите групи

0 (0) Сред основните акценти е създаване на условия и възможности за социално подпомагане и предоставяне на подкрепящи мерки за хора с увреждания, както и приобщаването им в общността, което е едно от последиците от регионалните диспропорции и икономическата конюнктура. В проектобюджета е предложена цялостна балансирана подкрепа към уязвимите групи, […]
d0b3d18cd0bed0bad0bed0b2 d0b2 d0bfd180d0bed0b5d0bad182d0bed0b1d18ed0b4d0b6d0b5d182d0b0 d181d0b0 d0b7d0b0d0bbd0bed0b6d0b5d0bdd0b8 d0bf

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.