Ректорe, чекмеджето с народа ли ще обединяваш?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d180d0b5d0bad182d0bed180e d187d0b5d0bad0bcd0b5d0b4d0b6d0b5d182d0be d181 d0bdd0b0d180d0bed0b4d0b0 d0bbd0b8 d189d0b5 d0bed0b1d0b5d0b4d0b8

Поздравления към проф. Анастас Герджиков, който се съгласил да бъде номиниран за кандидат-президент. Това е вид смелост, поради обстоятелствата и начина, по който се случва

Дотук с поздравленията, в които има доза ирония. Щом професорът се е съгласил – имало е защо. Винаги е така, независимо от отричанията. Патетичните мотиви, които той изговаря от вчера, са клише, ако позволите повечко искреност… Ясно е също, че решението е на Бойко Борисов – в ГЕРБ друга практика няма.

Минавам към въпросите – те са важни.

1. Кой Ви покани за кандидат-президент, след като т.нар. инициативен комитет все още не е сформиран и реално няма такъв?

2. Кога бе срещата с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на която той Ви отправи поканата за номинация?

3. Каза ли Ви Борисов защо той не се кандидатира за държавен глава след като постоянно твърди, че сегашният президент Радев е разединител на нацията, а той (Борисов) обединител?

4. Приемайки подкрепата на ГЕРБ приемате ли модела на управление на Борисов – името Ви ще олицетворява това?

5. Президент на чекмеджето с пачките, златото и пистолета ли ще бъдете?

6. Какво мислите за моралната деградация на Борисов и управлението му?

7. Приемате ли за нормално след 12 години управление на хора, които докараха България до последното място по всички показатели за стандарт на живот и първи по смъртност, неграмотност и корупция, точно тези хора да ви издигат и подкрепят?

8. Какво мислите за човека, който ще се запомни с това как нарече председателя на парламента, с: Иван Гешев: „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов: „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“? Тези ценности ли изповядвате?

9. Какво е мнението Ви за главния прокурор Иван Гешев, неограничените му възможности и настояването на протестите от миналото лято за неговата оставка? На чия страна сте?

10. Много студенти от университета, на който сте ректор, бяха на протестите и скандираха за оставката на Борисов и Гешев, на които вие – образно казано, – сте кандидат за президент. Какво послание отправяте – към кого и за какво?

11. По време на управлението на Борисов и ГЕРБ държавата и данъкоплатците са ощетени с десетки милиарди – в много случаи по престъпен начин. Защо приехте да бъдете президент на тези хора?

12. Вярвате ли, че ще обедините насилниците и техните жертви?

13. Честно, на кой аргумент на Борисов не можахте да устоите?

14. Какво Ви е отношението към известни и доказани медици, които се съгласиха да станат депутати от ГЕРБ и предпочетоха партийните "ценности“ пред лечението на хора и науката?

15. От ГЕРБ твърдят, че имат още три варианта за кандидат-президент и ще решават още няколко дни кой да е окончателния. Защо побързахте да се експонирате?

16. В каква задкулисна игра участвате? Срещу какво?

17. При управлението на ГЕРБ и Борисов 1,6 милиона българи са докарани под прага на бедността. На тях ли ще сте президент или на Борисов и партията му, какъвто и инициативен комитет формално да застава зад Вас?

18. Какво мислите за корупцията?

Има още въпроси, които ще Ви бъдат зададени, и на които ще трябва да отговорите.

Ясно е, че няма да признаете за срещи и разговори с Борисов, защото знаете, че е компрометиращо. Но такива срещи е имало, иначе нямаше да сте номинация за каквото ѝ да било.

Уважавам професионалните и организаторските Ви качества, както и реализираната кариера, но вече сте в друга ситуация, с други амбиции и цели, които няма как да не са повлияни, освен от патриотичните Ви чувства, но и от подкрепата на партия и човек, довели страната до тежко проблемно състояние. Редно, не – задължително е, да отговорите на тези въпроси, независимо кой ги задава.

Трябва да го направите публично.

Огнян Стефанов

П.П. Г-н Герджиков, на откриването на учебната година в СУ казвате, че от месеци водите разговори с "приятели от дясно и от дясноцентристкото пространство". Означава ли, че сте говорили с "Демократична България", "Има такъв народ" и "Продължаваме Промяната"? Ако не сте, значи послъгвате още на старта. Казвате също, че "в последните седмици разбрах, че и ГЕРБ са готови да ме подкрепят". Как разбрахте това? Някое птиченце ли ви каза, Б.Б. ли се нарича пилето или сам се досетихте? Повечко станаха въпросите, но са важни, защото заявявате: "Имам качества да обединя народа". Прекалено смело, за да Ви повярваме с блеснали очи, съгласете се… Какво ви става бе хора, не можете ли да се държите естествено?

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Павел Поппандов: Проф. Герджиков ще го натоварят с греховете корупция и лъжа

0 (0) Имам известно подозрение, че проф. Герджиков ще го натоварят с греховете корупция и лъжа и той ще трябва всичко това да го изнесе. Не му завиждам за тази роля, но след като той е преценил, че може да изнесе този товар, пожелавам му успех! Много трудно е да […]
d0bfd0b0d0b2d0b5d0bb d0bfd0bed0bfd0bfd0b0d0bdd0b4d0bed0b2 d0bfd180d0bed184 d0b3d0b5d180d0b4d0b6d0b8d0bad0bed0b2 d189d0b5 d0b3d0be d0bd

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.