След Девети

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bbd0b5d0b4 d0b4d0b5d0b2d0b5d182d0b8

Както е редно, около 9 септември се изговориха много глупости за събитията през 1944 година, съпътствали установяването на властта на Отечествения фронт и преминаването на България на страната на антихитлеристката коалиция. Господарите отвориха вратите на менажерията и пуснаха пред камерите своето котило… Реваншистите – потомци на оцелелите фашаги и чорбаджии, преродените царедворци и разни учили – недоучили персонажи каканижеха зазубрени текстове за страшното минало. Как са дотегнали тези безродници! Понеже не могат да създадат нещо стойностно в съвремието, а искат да ядат, те продават на всекиго своята съвест. Опасни са обаче напъните им да изопачат историята, да стъпчат и отскубнат от нея десетилетия… Девети е бил ден за възмездие. Също тогава започва времето за нашите баби и дядовци, бащи и майки, които учат, трудят се, живеят спокойно и изпълняват своите мечти. Защо позволяваме на поамериканчените маймуни да плюят в душите ни, да преиначават справедливостта?!

И уж социалистите отбелязаха значимата дата. Решението да положат венци на паметниците на загиналите в антифашистката борба бе неморално, защото оялите се наследници на номенклатурчиците и превратаджиите нямат нищо общо със сърцатите хора, борели се някога за по-добър живот на народа. Позьорите, произнасящи гръмки речи, не предприеха нищо, за да спрат моралния упадък на обществото. И сега истинските национални герои са заменени от садисти, избивали българи в името на Царя, и от изнасилвачи и проститутки, лежали някога в Белене.

Аз свързвам 9 септември с чудесното детство и с гордостта, че ние сме българи – стопани на развита страна. Наистина, партийците бяха почнали да се самозабравят. Но заради няколко мърши не бива да се отрича целият строй.

Иначе, след онзи Девети, през 1944 год., българската армия се включва в битката срещу немците. Монархията, причинила на народа неимоверни мъки, е свалена. Обикновените хора получават възможност да се радват на плодовете на своя труд. Тръгваме напред и един ден, с помощта на Г. Иванов и Ал. Александров даже доближаваме звездите.

Вечна памет на мъжете и жените, воювали за светлия идеал!

И поклон пред нашите предци и родители, построили нов, по-добър свят!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП

0 (0) Големият проблем оттук насетне пред България е размиването на политическия профил, който води до крайна фрагментация. Това каза в предаването "12+3" на БНР бившият председател на 42-то Народно събрание и дългогодишен парламентарист от БСП Михаил Миков. Въпрос на култура, манталитет и отговорност е да си политик. Примерът, който […]
d0bcd0b8d185d0b0d0b8d0bb d0bcd0b8d0bad0bed0b2 d0bdd0b5 d180d0b0d0b7d0b1d180d0b0d185 d0bad0bed0b8 d182d0bed187d0bdd0be d181d0b0 d187d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.