Улисани в „изчегъртването на гербалъка“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d183d0bbd0b8d181d0b0d0bdd0b8 d0b2 d0b8d0b7d187d0b5d0b3d18ad180d182d0b2d0b0d0bdd0b5d182d0be d0bdd0b0 d0b3d0b5d180d0b1d0b0d0bbd18a

Вече бе казано, че огромна част от действията на служебното правителство, което без съмнение изпълнява президентската воля, са изключително точни. Слугите на ГЕРБ из цялата администрация – преди всичко тези на ключови длъжности, трябва да бъдат натирени без каквито и да е аргументации. Те са вредни за държавата със своята същност.

Това обаче не освобождава от отговорност представителите на служебното правителство да се държат на ниво. Недопустимо е Бойко Рашков, при цялата добра работа, която върши до момента, да говори за „бивши хора“. Това само „налива вода в мелницата“ на псевдоантикомунистите от ГЕРБ, СДС и гравитиращите около тях микро партийки с лидери кариеристи. Меко казано.

Но и като цяло така просто не може да се говори. Не може да се бориш със соца ГЕРБ, реставрирайки израза отпреди 1989 г. „бивши хора“.

Пред обществото ни обаче стои един друг, по-голям въпрос от кадровите промени и разкритията за дългогодишните управленски свинщини, и той е: къде е то, самото общество?

Срамно е, когато министърът на икономиката изнася данни, че милиарди от нашите пари са раздадени на „правилните бизнесмени“, на площадите из страната да има рехава бройка туристи, а не хиляди гневни граждани.

Това де факто значи само едно. Препотвърдено за сетен път. А именно, че българинът приема всичко, стига да не го оставят без кола и хладилник. За него очевидно няма никакво значение какво се случва с данъците му, ако все пак има какво да яде и пари за гориво. А пък това да го вълнува какъв е строят, в който се намира – абсурд.

В известна степен и заради това бе възможно Борисов да е премиер толкова много години.

Освен това, не е ясно и тези, които се вълнуват от разкритията на служебното правителство, на какво се надяват. Наложително е да им бъде пределно ясно, че прокуратурата в този ѝ вид няма да направи нищо, каквито и доказателства да ѝ бъдат предоставени за престъпления по време на управлението на гербериата (от пролетариата).

Друг въпрос, който стои „със страшна сила“, по великия Ботев, е този за „изчегъртването“ на ключови искания на протеста от лятото на 2020 година. Улисани в „изчегъртването на гербалъка“, дори т.нар. демократи твърде бързо забравиха за задължителните сурова лустрация и декомунизация в политиката и дори икономиката.

Напротив, в служебното правителство е пълно с кадри на Българската социалистическа партия. А тя трябва да бъде забранена заради престъпленията на своята предшественица БКП.

Още повече, трябва да е напълно ясно, че мафията в България, срещу която у нас се възроптава периодично, има ляв генезис. Ако може да се каже, че т.нар. комунисти са комунисти наистина, защото те по-скоро са най-обикновени престъпници. Обявени със закон за такива.

Също така трябва да е съвършено ясно, че истински съдържателна промяна в България без лустрация, декомунизация и дерусификация няма как да има. Чисто и просто е невъзможно. И ако тези ключови понятия не се реализират във фактически политики в близко бъдеще, опасенията, че в момента наблюдаваме противоборство между филиали на БКП, ще се окажат самата истина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дефицит от 173 млн. лева в държавния бюджет в края на май

0 (0) От Министерството на финансите отчитат, че дефицитът в държавната хазна към края на май 2021 година е 173 милиона лева. "На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към май 2021 г. да бъде отрицателно в размер на 173 млн. […]
d0b4d0b5d184d0b8d186d0b8d182 d0bed182 173 d0bcd0bbd0bd d0bbd0b5d0b2d0b0 d0b2 d0b4d18ad180d0b6d0b0d0b2d0bdd0b8d18f d0b1d18ed0b4d0b6d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.