„Харвардски“ капан за Радев

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d185d0b0d180d0b2d0b0d180d0b4d181d0bad0b8 d0bad0b0d0bfd0b0d0bd d0b7d0b0 d180d0b0d0b4d0b5d0b2

Коментар на Кеворк Кеворкян за www.kevorkkevorkian.com Ако ще четете този текст, оставете за момент настрани пристрастията си. Това не е защита на Радев – а напомняне за смайващата наивност, до която може да пропадне българската политика.

А по-точното заглавие би трябвало да бъде „Див Ганьовски капан за Радев“. Постави го човек, който непрекъснато говори за „почтеност“.

Беше повече от ясно, че не може да бъдеш министър с двойно гражданство – запретява го Конституцията. Наистина е загадка, как Радев допусна това, кой го е подвел, кой му е обещал да замаже гафа. Преди няколко дни той отправи искане до Конституционния съд да прекрати делото за двойното гражданство, понеже то няма предмет – „двуженецът“ Кирил Петков вече не бил министър.

Така той призна, че е допуснал грешка – но пледира тя да бъде оставена без последици. Много отдавна Радев трябваше да осъзнае, че е въвлечен в една фалшификация. Съвсем отделен е въпросът, кой пък е подвел Петков.

Но той, вместо да се занимава с есеистични тълкувания, просто трябваше да прочете Конституцията. Радев често говори за корупцията, разяла държавата. И сега имаше отлична възможност да санкционира

най-позорното зло: корумпирането на Истината. Още повече, че канадско-българския мелез, одобрен от него за служебен министър, сам оповести, че е подписал декларация с невярно съдържание за гражданството си. Но „не се чувствал виновен в себе си и нямало да поеме отговорност“. Това е важен знак: продължавайте да съдите обикновените хора и за най-дребните кокошкарски деяния. Те пък, ако загазят, трябва да използват паролата: „Не се чувствам виновен вътре в себе си и няма да поема отговорност“.

Онази вечер по телевизията мина филма „Дискриминация по полов признак“. В една от сцените действието се развива в Харвард, през 50-те години на миналия век. Ректорът посреща новите студенти със слово, от което ще запомним, че възпитаникът на Харвард уважава законите.

А тук министър можеш да станеш по-лесно, отколкото да си отвориш сергия на битпазара в Илианци – дори ако газиш законите и подписваш декларация с невярно съдържание. Само дето Радев е жертвата. Единствено на „двуженеца“ ли се дължи това или и на някои кръгове, които очевидно ще го загърбят, след като имат вече свой кандидат за президент?

Тъй или иначе, един по-скоро икономически проект безмилостно бе задвижен за сметка на Радев. Едно отклонение. Тия дни все по-често се чува, че президентът трябва да е обединител. Кой от досегашните президенти беше „обединител“?

Желев? Той докрай съжаляваше, че Живков не е бил съден. Обаче иронията е в това, че, изглежда, Паметта на хората ще се окаже по-милостива към Живков. Петър Стоянов направо си казваше – „Аз съм седесар!“ – февруари 2000 година. Провинциална версия на прочутата фраза на Кенеди „Аз съм берлинчанин“. Първанов? Той и досега отстоява идеята за Обединителя, макар че не успя да предотврати дори разлома в БСП.

Плевнелиев пък, всеки път, когато си отваряше устата, разединяваше – всяка дума, казана от него за Миналото, сблъскваше хората. Как ще обедините „населението“ – милионите ОБИДЕНИ, след като от 30 години насам ги разединявате по всевъзможни начини? От десетилетия ги настървявате – особено с разгула на тукашните политици.

Шепа розовобузести момчета изиграха президента. Това е истинското задкулисие. Това дори може да мине за проява на „дълбоката държава“. А пък, за жалост, и „Магазинът за наивници винаги има какво да предложи“, както казваше един писател.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов: Промяната започва с отстраняването на ГЕРБ и ДПС от властта

0 (0) За да има дълбока промяна в България, ГЕРБ и ДПС – носителите на корупционния вирус, трябва да останат извън възможността да влияят върху решенията. Това означава, че сме готови да преговаряме, след като се разбере, че ГЕРБ и ДПС остават извън управлението. Това заяви в ефира на телевизия […]
d185d180d0b8d181d182d0be d0b8d0b2d0b0d0bdd0bed0b2 d0bfd180d0bed0bcd18fd0bdd0b0d182d0b0 d0b7d0b0d0bfd0bed187d0b2d0b0 d181 d0bed182d181

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.