Чия е тази революция …

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d187d0b8d18f d0b5 d182d0b0d0b7d0b8 d180d0b5d0b2d0bed0bbd18ed186d0b8d18f

Преди няколко месеца срещам в София жената на човек, имащ сериозно влияние в българската политика и в медиите през последните 20-30 години. Познаваме се отпреди и се оплака – не се живее вече, ще емигрираме. Това коментира във "Фейсбук" Георги Даскалов.

Имат къща в София, апартаменти, имение на морето, оцеляването не е проблем. Са тормозени, знам. Запорирани сметки, имоти и имущество, прокурорски и данъчни проверки.

Но знам и как е натрупано имането. Близо, близо да властта. Два милиона – два, кой ти ги дава. Люш-люш. Заедно в люлката. А понякога – не милиони, милиарди. С едно щракване. С един подпис, понякога и без.

Имам и други познати, приятели може да се каже. Не толкова богати, но също тормозени. Уволнявани, преследвани, не могат да си намерят работа. И други, дето пък смятат, че не са оценени достатъчно. Например – че са само изпълнителни директори, а вярват, че може да се генерални.

Нагледал съм се. Видял съм. Всичко това се надига сега.

Е както при Костов навремето. Мнозина получиха шансове. Но и мнозина загубиха шансове.

И състояние, богатство. Разбираемо е да искат реванш. На моменти – обективно, на моменти – много субективно. Тези хора по правило имат пари; имат и влияние.

Както и по-горе рекох, моторите на искането за промяна не са бедни. Те просто се чувстват ощетени. Онеправдани. Но са съдействали за всяка промяна в България; видял съм го.

А фактите са факти. След 89-а България влезе в нов модел на обществено-икономически (и политически) отношения (по Маркс). Този модел се установи твърде мъчно, но се установи и не е променян почти четвърт век. Западен. Капиталистически.

Не е съвсем справедлив. Но никой – поне на ниво политически партии – не иска връщане на справедливостта отпреди 89-а. И Слави Трифонов е за НАТО, и Румен Радев, и Корнелия, макар с преглъщане и недомлъвки. За ДПС и дума да не става.

Между другото – последните публикации на сайта на ДПС са изказване на Хасан Адемов за необходимостта от приемане на руската ваксина в България. И нито дума за годишнината от т.нар. Възродителен процес. За това само Нери Терзиева и ней подобни се обаждат. За мен нещата са прости.

Може да не ви върви в живота. Може да не стават нещата както искате. Непременно. Но ако се трудите. Ако не ви е страх, че това, което ще кажете – публично или частно, ще ви навреди, ако искате нормални неща от живота – да си отхранвате семейството, да имате свободата, която само преди 30 години нямахме – не давайте на вяра, на вересия. Още е живо всичко, за което вярвахме, че сме се сбогували.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Никола Димитров: България има интерес от това

0 (0) И без Договора за приятелство с България ние имаме автентичен интерес от задълбочаване на сътрудничеството. Договорът само стимулира това нещо. Според мен и съседна България има интерес от това. Трябва да намерим начин, може би и да има по-продуктивна атмосфера в Историческата комисия, но тази по-продуктивна атмосфера ще […]
d0bdd0b8d0bad0bed0bbd0b0 d0b4d0b8d0bcd0b8d182d180d0bed0b2 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8d18f d0b8d0bcd0b0 d0b8d0bdd182d0b5d180d0b5d181

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.