Ще живеем ли с пандемията или няма да живеем?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d189d0b5 d0b6d0b8d0b2d0b5d0b5d0bc d0bbd0b8 d181 d0bfd0b0d0bdd0b4d0b5d0bcd0b8d18fd182d0b0 d0b8d0bbd0b8 d0bdd18fd0bcd0b0 d0b4d0b0 d0b6d0b8

Възпрепятстването на хората да работят от пръв поглед е възмутително. Недоволството е логично. Опитвам се десетки пъти да го обясня. Условията на пандемия го налагат, така както е необходимо рязането на крак или ръка в случай на гангрена. Тази болезнена акция трябва да бъде обяснена на обществото ясно и търпеливо с необходимата педагогика. Очевидно е, че в България това не бе предприето, по начина по който Зеленият сертификат бе наложен в Европа. Въпреки обясненията не всички ще се примирят с ограниченията. Скандинавските страни по-лесно, южняците по-трудно.

Във Франция 1500 медицински сестри, санитари и няколко лекари излязоха в неплатена отпуска по принуда, въпреки крайната необходимост от медицински персонал. Десетки други професии пострадаха от строгите мерки. Само ваксинирани учители, сервитьори, пожарникари и държавни служители остават на работа. На всички граници се изисква Санитарния пропуск – Зелен сертификат. Президентските избори са само след няколко месеца, въпреки това Еманюел Макрон предупреди, че по всяка вероятност периода на Сертификата ще бъде удължен с шест месеца.

Като кандидат за преизбиране на президентския пост, той ще загуби със сигурност гласовете на всички недоволни от мерките французи. Макрон обаче знае, повече от 70% от тях одобряват строгата здравна политика, защото няма за сега друго ефикасно средство за борба с разпространението на заразата, освен ваксините. Резултатите от тази политика оправдават взетите мерки. Докато в България броят на жертви достига 200 смъртни случаи на денонощие, във Франция жертвите са средно 35 за 24 часа. Много ясно, че не е само пандемията виновна за нещастието което спохожда стотици български семейства.

Окаяното състояние на болниците, липсата на системна профилактика, всеобщата корупция, политическата безотговорност, без да се изключи недоверието на редовите българи към системата като цяло. Може ли все пак да се намери изход от кризата? Да се спре лавината от смърт, без да се иска оставката на министъра на здравеопазването?

Оставка която между другото няма да реши нищо. Излишно е да се търси намесата на някакви европейски институции в защита на "Правата на човека" под предлог, че "Зеления сертификат" е дискриминационен. Европейската комисия излезе с категорична позиция, че прилагането на "насилствени мерки" като тези, които пречат на нормалния живот на европейските граждани, не са ДИСКРИМИНАЦИОННИ защото се взимат в името на здравето на обществото.

Какво остава да се направи за да се спре здравната катастрофа?

Най-важното. Да бъде разбрано от всички – краят на пандемията не се вижда. Следователно по силата на обстоятелствата ще живеем с нея, поне известно време. Да носим маски и да си мием ръцете не е достатъчно. Няма друго спасение освен ваксините. Пак добре, че ги има!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият SUV на Alfa Romeo ще се забави … отново

0 (0) Alfa Romeo Tonale дебютира за първи път в концептуална форма преди малко повече от две години, като втория кросоувър в гамата на марката, позициониран под Stelvio. По план той трябваше да дебютира още в средата на тази година, но това и не се случи. Причината за това бе […]
d0bdd0bed0b2d0b8d18fd182 suv d0bdd0b0 alfa romeo d189d0b5 d181d0b5 d0b7d0b0d0b1d0b0d0b2d0b8 d0bed182d0bdd0bed0b2d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.