Баща издирва сина си, социални и съд не изпълняват решение на Кралския съд в Лондон

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0b0d189d0b0 d0b8d0b7d0b4d0b8d180d0b2d0b0 d181d0b8d0bdd0b0 d181d0b8 d181d0bed186d0b8d0b0d0bbd0bdd0b8 d0b8 d181d18ad0b4 d0bdd0b5

Един български баща издирва сина си. В разказа му по зловещия казус, който бе изпратен до Liberta.bg, подкрепен с официални документи, се твърди, че синът му е отвлечен от майката, с която са разделени. Бащата Красимир Йовчев твърди още, че момченцето иска да живее с него, а също така и че е малтретирано от бившата му съпруга и новия ѝ приятел. Нещо, което предполага и Върховният Кралски съд на Лондон и постановява Кристиян да живее с баща си Красимир.

Това решение на Върховния Кралски съд на Лондон е игнорирано от Социалните служби в България, както и от Районния съд на София. Нещо повече, детето споделя пред Социалните служби на България, че е малтретирано от майка си и нейния приятел. Съдът в София изобщо не обръща внимание на апела на момчето.

Liberta.bg ще изпрати писмото на бащата до Президента на Република България г-н Румен Радев, до Премиера г-н Бойко Борисов и до Главния прокурор г-н Иван Гешев.

Ето какво споделя бащата Красимир Йовчев пред нашата медия:

Уважаеми представители на медиите,

Позволявам си да се обърна към Вас заради поредно възмутително решение на български съд, този път проявявайки геноцид над децата.

Ето накратко историята, в хронологичния ред:

Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката. В това време заминах да живея в Англия, където съм и до днес. В началото на 2019 г., през февруари, детето дойде да живее при мен заради невъзможността на бившата ми жена да се грижи за него, като предложението за това беше нейно, а това беше и най-голямото желание на детето ни.

Синът ми живя почти две години при мен, като тя постоянно си променяше решенията за това дали иска, или не да живее с него. Като същевременно тя се прибра да живее в Украйна.

Впоследствие бившата ми съпруга – Марина, която е украинка, заведе дело по хагската конвенция за незаконно задържане на сина ми от мен в Англия, като делото се гледаше във Върховния кралски съд на Лондон.

След задълбочен анализ на факти, доказателства и най-висшия интерес на детето, Върховният Кралски съд на Англия постанови, че синът ми трябва да живее с мен, защото това е неговото желание, защото то се чувства прекрасно с мен, и не на последно място, защото има опасност за неговото психическо и физическо здраве, ако бъде при майка си. Като опасенията на Кралския съд се сбъднаха. В СОЦИАЛНИЯ ДОКЛАД, КОЙТО Е ИГНОРИРАН ОТ Районен съд – София, МАЙКАТА И НЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ БИЯТ ДЕТЕТО!! Още нещо: Районният съд на София игнорира и решението на Върховния Кралски съд на Лондон.

Тя, разбира се, присъстваше и беше разпитвана над 3 часа в съдебно заседание, където така се оплете в лъжи, че съдията на няколко пъти го отбеляза в съдебното решение.

Обжалва пред АПЕЛАТИВЕН ВЪРХОВЕН СЪД, където жалбата ѝ беше отхвърлена като несъстоятелна поради факта, че съдията е спазил всички европейски закони. След 3 дни и след като родителските права вече бяха присъдени на мен, тя имаше възможност да идва и да го вижда, за което ѝ позволих.

Но на втори август с фалшив паспорт (оригиналният на детето до ден-днешен е при мен) го извежда за Украйна, а от там му издава украински паспорт, за да се върне в България.

Оттогава аз нямам контакт с детето, като информацията какво е направила е изцяло от полицията. Всякакъв контакт е блокиран с мен, а новите социални работници от ДСП Лозенец не виждат проблем в това,и не виждат проблем от това, че тя го малтретира! Прокуратура по същия начин, затх използването на фалшиви документи е допустимо..

Респективно заведох дело по хагската конвенция за връщане на детето и от тук започва абсурдът, заради който се обръщам към Вас.

Първоначално съвсем логично съдията приема решенията на английския върховен съд, които са задължителни за ЕС, но впоследствие решението е коренно различно от това, което се нарича законност.

Съдията съвсем умишлено забравя за английски съдебни решения и това, че регламентът на Европа е императивен за българското законодателство, дори не ги споменава, а се позовава на решението за развод, което е анулирано от британското решение и няма никаква правна стойност. Игнорирайки англ. Съдебни решения, си позволява да ги преуреди, не знам по кой закон.

С това решение съдът на практика ме обвинява, че съм задържал незаконно детето във Великобритания, но на практика имам разрешение за това от британския върховен съд. Оказва се, че районен съдия е по-ерудиран от върховен съд и дори нещо повече, създава нов Закон за България, легализирайки самоуправството. Самоуправството според него е легално, защото това било волята на майката. Според съдията е напълно законно майката да дойде до Англия, където самият аз разреших да види детето ни и дори да го изведе с фалшив документ. По същата логика всеки гражданин може да вземе закона в свои ръце. Защо тогава са ни нужни съдилищата?

Но и това не е всичко. Дори аз да не съм прав в искането си детето да живее при мен, от сърце желая за него само най-доброто. А в социалният доклад, изготвен от българските власти, се казва, че майката и нейният приятел бият детето. Самото то признава, че му е забранено да има контакт с баща си, а то иска да се върне при мен. Всичко това обаче удобно е пропуснато в съдебното решение, макар че е официален документ и веществено доказателство.

Уважаеми представители на медиите, с дълбока вяра в мисията Ви, моля Ви да проучите как този български съдия обяви ползването на фалшиви документи, самоуправството и нарушаването на решения на по-висш съд за законни. Помогнете на справедливостта да възтържествува и на един български баща и детето му да сбъднат мечтата си да живеят заедно.

Готов съм да дам допълнителна информация, документация и интервюта.

С уважение,

Красимир Йовчев

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българската авиация пренебрегната от държавата

0 (0) Авиационния сектор у нас претърпява значителни загуби в резултат на пандемията то коронавируса. Държавата досега не е подпомогнала бранша, който през 2019 г. е декларирал печалба в размер на 30 млн. лв. От Асоциацията на бъргарската авиационна индустрия (АБАИ) са водили единствено разговори с министъра на транспорта, но […]
d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d181d0bad0b0d182d0b0 d0b0d0b2d0b8d0b0d186d0b8d18f d0bfd180d0b5d0bdd0b5d0b1d180d0b5d0b3d0bdd0b0d182d0b0 d0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.