Посочиха три любопитни ефекта от мастурбацията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bfd0bed181d0bed187d0b8d185d0b0 d182d180d0b8 d0bbd18ed0b1d0bed0bfd0b8d182d0bdd0b8 d0b5d184d0b5d0bad182d0b0 d0bed182 d0bcd0b0d181d182

Хората често прибягват до самозадоволяването и в никакъв случай тази дейност не може да стане скучна сред представителите на съвременното общество. Самозадоволяването се характеризира както с добри, така и с лоши странични ефекти. Ето три от тях:

1. Самозадоволяването облекчава стреса и болката

Не само мастурбацията, но и всяка друга сексуална активност, освобождава ендорфин – хормонът на щастието. Освобождаването му може да облекчи стреса. Нивото на хормона на щастието в човешкото тяло се променя, така променя и настроението ни. Неговата липса предизвиква чувство на разочарование. Така емоционалното състояние на човека до голяма степен зависи от естествения навик наречен "мастурбация". Влиянието на самозадоволяването върху емоционалното състояние и човешките нужди е внимателно проучено от д-р Джордан Тишлер, медицински учен от Харвард. Той вярва, че именно самозадоволяването може да има както добри, така и лоши странични ефекти. Мастурбацията при жените има успокояващ ефект – помага за по-качествения сън и може да намали болките при менструацията и постменопаузата.

Сандра Ламорхе, специалист по сексуална интимност, обръща внимание на големия кръвен поток в тазовата област по време на менструация, който помага при облекчаването на болката при жените. Тя твърди, че при жени в постменопауза стеснението на вагината може да причини болка при сексуален контакт. Мастурбацията, от своя страна, особено с използването на лубриканти на водна основа, увеличава притока на кръв към гениталиите и облекчава симптомите на болка.

2. Превенция срещу рака

Според LaMorgese мастурбацията предпазва от рак на простатата. Тя позволява на мъжете безопасно да се отърват от токсините, които естествено се натрупват в урогениталния тракт.

"Мъжете, които еякулират повече от пет пъти седмично, намаляват нивото на токсините и по този начин намаляват риска от развитие на рак на простатата с една трета", пише LaMoregese, цитиран от jenata.blitz.bg. Публикацията обръща и особено внимание на мастурбация при жените – помага им да се борят с инфекциите на пикочните пътища.

3. Мастурбация като хроничен начин за избягване на интимност с другите

Не всички възможни странични ефекти на самозадоволяването са добри. Това бе подчертано от Ди Вагнер, лицензиран професионален консултант и сертифициран психотерапевт. Той твърди, че в някои случаи мастурбацията е хроничен начин за избягване на интимност с другите. Мастурбацията може да стимулира и реакциите на мозъка. Те зависят от самата химия на оргазма. Щети от самозадоволяването могат да бъдат изразени в мозъчната неврастения. В много отношения тези пациенти са тревожни, нервни, плахи и разпръснати. Те дори не искат да разговарят, защото са достатъчно доволни от личния живот.

Мастурбацията може да има лош ефект върху психичното здраве на човека. Голямото желание за бърз оргазъм може да донесе дори телесни наранявания, в зависимост от начина на стимулация, обяснява д-р Вагнер.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

28 декември 1895 г. Братя Люмиер

0 (0) На 28 декември 1895 г. Братя Люмиер правят първата платена прожекция на филм в Парижкото Гранд кафе. Те двамата създават кинематографа, магическа дървена кутия, от която изскача великото чудо на модерната епоха, наречено кино. Те правят първата платена публична прожекции в света. Те организират първите киносалони в световните […]
28 d0b4d0b5d0bad0b5d0bcd0b2d180d0b8 1895 d0b3 d0b1d180d0b0d182d18f d0bbd18ed0bcd0b8d0b5d180

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.