Трикове против ухапване от комари

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d182d180d0b8d0bad0bed0b2d0b5 d0bfd180d0bed182d0b8d0b2 d183d185d0b0d0bfd0b2d0b0d0bdd0b5 d0bed182 d0bad0bed0bcd0b0d180d0b8

Знаете ли, че мъжките комари не са заплаха за хората. Те няма да ни нападнат, защото не се нуждаят от кръвта ни. При женските обаче е друго нещо. Те могат да ни „надушат” от километър разстояние. Нуждаят се от протеина и желязото в кръвта ни, за да създадат поколение, чрез произвеждането на яйца. Ако сте решили да прекарате уикенда сред природата или пък планирате да направите барбекю на двора, добре би било за вас да сте подготвени за техните атаки. Как да предотвратим ухапвания от комари?

Няколко са начините, благодарение на които можете да се предпазите от ухапвания от комари. Ние ще споделим най-ефикасните от тях, за които сме сигурни, че ще ви свършат чудесна работа. Ето ги:

Открийте прохладно място

Когато има полъх, комарите са затруднени и не могат да летят. Затова е препоръчително да стоите на по-прохладно място, където подухва лек ветрец. Дори бихте могли да използвате вентилатор. Не е нужно полъхът му да е право в лицето ви. Насочете го към долната част на тялото си и бъдете спокойни, защото нито един комар не ще ви доближи.

Дишайте спокойно

Навярно не предполагате, но въглеродният диоксид е магнит за комарите. Благодарение на него те откриват жертвата си по възможно най-бързия начин. Знаете ли, че консумацията на пикантни храни, алкохол и други такива, които ускоряват дишането, привличат насекомите. Опитайте да дишате спокойно и така няма да повишавате производството на въглероден диоксид.

Носете подходящи дрехи

Ако сте планирали да прекарате няколко дни сред природата и един от най-големите ви страхове е свързан с ухапванията от комари, нашият съвет е да заложите на подходящо облекло. Забравете за лена и памука, защото те не представляват никаква бариера за насекомите. Нещата, които привличат комарите и дори не подозирате за тях Когато излизаме навън, особено по време на дъждовния сезон, често попадаме на рояк комари, които летят над главата ни.

Заложете на такива материи, които имат защита от слънце. Те са достатъчно здрави, за да отблъснат неприятелите. Нещата, които привличат комарите и дори не подозирате за тях.

Светли цветове

Когато комарите решат да нападат жертвата си през деня, те биват привличани от тъмните цветове. Препоръчваме ви да носите светли дрехи. Така няма да сте особено привлекателни за тях и навярно ще решат да ви пропуснат. Това са само една малка част от съветите, свързани с предпазването от ухапвания от комари. Опитайте и сами ще се убедите, че времето, прекарано на чист въздух, може да се превърне в незабравимо и лишено от намесата на насекоми, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нито един служебен кабинет не е излизал извън правомощията си

0 (0) Коментар на Момчил Петров във "Фейсбук" Част от контактите ми тук съвсем искрено вярват, че сме свидетели на безпрецедентна активност на служебното правителство – смяна на висши държавни служители, членове на надзорни съвети и т.н., политическо говорене на кабинета и даване на политически оценки на дейността на предишни […]
d0bdd0b8d182d0be d0b5d0b4d0b8d0bd d181d0bbd183d0b6d0b5d0b1d0b5d0bd d0bad0b0d0b1d0b8d0bdd0b5d182 d0bdd0b5 d0b5 d0b8d0b7d0bbd0b8d0b7d0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.