На всички соц носталгици, ако им липсва НРБ, да идат в Северна Корея

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bdd0b0 d0b2d181d0b8d187d0bad0b8 d181d0bed186 d0bdd0bed181d182d0b0d0bbd0b3d0b8d186d0b8 d0b0d0bad0be d0b8d0bc d0bbd0b8d0bfd181d0b2d0b0

На 01.02. почитаме най-черният период в Новата българска история – Народният съд и хилядите знайни и незнайни жертви на червения терор, развихрил се в България. Всъщност, периодът на този терор не се заключава само в тези няколко месеца на 1944/45 г., а продължава цяло десетилетие до към 1954 г. В своите "Задочни репортажи", Георги Марков добре предава тази атмосфера, в която на длъж и шир из страната обикалят черните коли със специалните екипи и хората изчезват за миг – грабнати от улицата, от работата или дори от кревата, в който са спали до преди няколко секунди.

Унищожението на интелектуалния и социален елит на България, е вероятно най-тежката национална катастрофа, която сме преживявали. Страната ни е хвърлена в интелектуално и духовно мракобесие, в което тънем вече близо 80 години. Бележити учени, инженери и икономисти от европейска величина са заменени от полуграмотни и малоимотни "пролетарии", прочути със своята пълна некомпетентност, алчност и безхаберие. Нека не наричаме тези хора селяни – двигателят на комунистическото движение са хора, които са се провалили изцяло в рамките на социума – рядко ще намерите сред тях някой успешен земеделец или животновъд – това са хора, които често са движени от своята злоба и нищета, съзрели възможността да си отмъстят на онези, които бяха по-умни, по-находчиви и по-оправни от тях.

Онези сред комунистите, които се отличават с преследването на реалния ляв идеал, също стават жертва на чистките, този път след 1947 г. – хората, които действително са се жертвали за своите идеи, но след 1945 г. са осъзнали, че България няма да поеме по пътя на социализма, а по пътя на слепия и безнравствен слугинаж към СеСеСеРе. Тези хора също изчезват един след друг, обявявани за изменници, предатели и агенти на капитализма. За тях няма място в писателските кръгове, научните среди и т.н.

Две поколения българи биват белязани и от клеймото на това, че произлизат от род на учени, офицери или полицаи, "служили на монархофашисткия режим" – колко провалени животи, кариери, образование!

Трагедията на Народния съд не са само хилядите избити и затворени (повече отколкото във всички други страни от Източния блок без СССР взети заедно), а и онези десетки хиляди, които трябва да живеят с последиците от съдбата на своите близки – деца-сираци, самотни майки, семейства останали без покрив и препитание. И единствената причина за тази им трагедия е факта, че са успявали в живота, учели са, борели са се, живеели са.

На днешния ден не бива да забравяме, че комунизма е едно човеконенавистно зло, враг на всеки разум, старание и просперитет. Той е триумф на посредствеността, готованството, злобата и завистта! Също както авторитаризма, фашизма и национал-социализма, тоталитарния комунизъм е създаден от низвергнатите социални утайки, който не могат и не искат да приемат света в който живеят, обвинявайки всички останали за собствената си некомпетентност, некадърност и липса на интелект.

Не оставяйте група демагози, които са се излюпили от яйцата на Червеното влечуго да ви лъжат, че "Бай тошово време – това е истинския социализъм". Няма никакъв социализъм в България – никога не е имало. Ако искате да видите успешен социалистически модел, погледнете към Швеция и не се лъжете, че тук някога е имало дори подобие на подобно нещо. На всички соц носталгици ще кажа – на който му липсва НРБ, да иде в Северна Корея и да доизживее болните си фантазии там. Без извинение.

Александър Стоянов, Фейсбук

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойко Рашков: Гаражни компании са ремонтирали ПАВЕЦ „Чаира“

0 (0) “Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително важен за енергетиката на нашата страна обект, построен от японска фирма. В течение на няколко години назад той бавно, но сигурно е бил унищожаван, най-вероятно с оглед интересите на икономически субект от нашата страна. Ние имаме ориентация за […]
d0b1d0bed0b9d0bad0be d180d0b0d188d0bad0bed0b2 d0b3d0b0d180d0b0d0b6d0bdd0b8 d0bad0bed0bcd0bfd0b0d0bdd0b8d0b8 d181d0b0 d180d0b5d0bcd0be

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.