Социалистите подкрепят Радев, а Нинова го поздравява

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bed186d0b8d0b0d0bbd0b8d181d182d0b8d182d0b5 d0bfd0bed0b4d0bad180d0b5d0bfd18fd182 d180d0b0d0b4d0b5d0b2 d0b0 d0bdd0b8d0bdd0bed0b2

"Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова за решението им да обявят заявката си за втори мандат. Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия". Това заяви вчера на пресконференция в централа на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя подчерта, че въпросът с кандидатурата на държавния глава и подкрепата ще се решава след парламентарните избори.

„С ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, смятам че той сложи край на тези спекулации за политическите му намерения да прави собствена партия. Tова беше необходимо сега преди парламентарните избори, за да е ясно. Това е честна и открита позиция на президента”, заяви Нинова.

С една дума, председателката на БСП Корнелия Нинова изпрати много поздрави на президента Румен Радев за неговото решение да обяви кандидатурата си за втори мандат. И очакванията на обществеността в България не само не бяха оправдани, но доведоха и до разочарования при мнозина.

LIBERTA.BG няма да коментира Корнелия Нинова, а ще я остави в размисъл.

Преди да публикуваме какво казаха за нашата медия областният председател на БСП Бургас Стойко Танков, общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов и общинският председател на БСП Поморие Никодим Стоянов, които изразяват пълна подкрепа за втори мандат на президента Румен Радев, включително и социалистите от младежката структура на БСП Плевен и БСП Велико Търново (и мн. други), ще ви запознаем с две реакции във Фейсбук, които напълно припокриват усещането след вчерашната пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Илия Иванов, Фейсбук: Боже… Корконделия Нинова щяла да решава за Радев след парламентарните избори. Що направо не вземе да се коалира с герп отсега?!

Тихомир Василев, Фейсбук: Интересно от какво ги е страх БСП та ще изразяват позиция след парламентарните избори дали подкрепят Президента Радев. Каква е разликата от сега и после. Може би се опасяват, че ще са трета политическа сила? А може би са се договорили с ГЕ(Р)П да издигнат друга кандидатура? Което е доста притеснително, а имаше такива слухове преди месец. В мен възникват тези въпроси и се терзая силно да получа отговори на тях. Толкова ли силно статуквото се плаши от Президента Радев? Той ли е треската в задниците на мутрите узорпирали властта? Надявам се избирателите социалисти да мислят с главите си кого да подкрепят. Да не се окаже, че гласуват за Нинова, а после получават Борисоff!

Стойко Танков, председател на Областния съвет на БСП – Бургас: Румен Радев досега има успешен мандат, показа последователност, воля за решаване на проблемите и активна политическа позиция. С подкрепата си за протестите, се позиционира като алтернатива на сегашното управление. Мисля, че членовете и симпатизантите на БСП ще го подкрепят за втори мандат.

Живко Господинов, председател на Общински съвет на БСП – Бургас: Румен Радев се утвърди като държавник и национален лидер. Той е политикът с най-висок рейтинг в държавата и концентрира доверието на всички българи, които искат промяна, искат да живеят нормално в държава без корупция и задкулисие, без олигархия. Неслучайно двете партии на статуквото ГЕРБ и ДПС обединяват усилията си в единен фронт срещу президента, но те не могат да излъчат кандидатура за държавен глава с авторитета на Радев. Имаме всички шансове да се поздравим през ноември с още по-убедителна победа на президентските избори.

Никодим Стоянов, председател на Общинския съвет на БСП – Поморие: Социалистите от община Поморие напълно подкрепят заявеното намерение на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова да се кандидатират за втори мандат на президентските избори в края на тази година. Считаме, че те реализираха един успешен мандат в много сложна обществено-политическа обстановка в България и решително застанаха на страната на подавляващото мнозинство от българските граждани, които категорично отхвърлят установения от ГЕРБ и ОП корупционен модел на държавно управление. Вярваме, че тяхната кандидатура ще намери подкрепа не само сред социалистите, но и в средите на всички честни български граждани, които искрено желаят промяната. Надяваме се тази промяна да започне на парламентарните избори и да бъде затвърдена на президентските!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова връзка между Кремъл и двореца на Путин

0 (0) Руската служба на Радио Свободна Европа откри документи, които потвърждават, че добре позната фирма на Кремъл е участвала и в оборудването на комплекса на брега на Черно море, който опозиционерът Алексей Навални нарече “двореца за Путин”, предаде "Свободна Европа". Фирмата е изпълнявала десетки държавни проекти, сред които инсталирането […]
d0bdd0bed0b2d0b0 d0b2d180d18ad0b7d0bad0b0 d0bcd0b5d0b6d0b4d183 d0bad180d0b5d0bcd18ad0bb d0b8 d0b4d0b2d0bed180d0b5d186d0b0 d0bdd0b0 d0bf

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.