Ботев (Пловдив) изпусна да победи „Левски“ на „Герена“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b1d0bed182d0b5d0b2 d0bfd0bbd0bed0b2d0b4d0b8d0b2 d0b8d0b7d0bfd183d181d0bdd0b0 d0b4d0b0 d0bfd0bed0b1d0b5d0b4d0b8 d0bbd0b5d0b2d181d0ba

„Левски“ и „Ботев“ (Пд) завършиха 2:2 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. "Сините" изоставаха в резултата до 33-ата минута, но благодарение на попадения на Найджъл Робърта и Мартин Петков стигнаха до обрат. Преди това точен за гостите бе Атанас Илиев, а отново той през втората част оформи крайния резултат.

Още преди началото на мача Славиша Стоянович бе принуден да направи смяна в стартовия състав, след като титулярния ляв бек Файсал Рерас получи контузия на загрявката преди мача и се наложи на негово място да влезе Патрик-Габриел Галчев.

В първите минути на срещата двата тима бяха доста предпазливи, като опитваха да създадат нещо по-опасно, но така и не се стигна до интересни положения пред една от двете врати.

Гостите от Пловдив поведоха в 16-ата минута с гол на Атанас Илиев. „Левски“ отговори с удар на Патрик-Габриел Галчев, който опита късмета си от разстояние, но топката прелетя над вратата.

В 26-ата минута Мартин Райнов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и стреля с глава, но неточно.

„Левски“ все пак стигна до изравнителен гол в 33-ата минута. Илия Юруков намери Найджъл Робърта в наказателното поле. Нидерландецът се обърна отлично, финтира защитник на гостите и с удар по диагонала прати топката в мрежата на Георги Аргилашки.

„Сините“ стигнаха до пълен обрат малко преди края на първото полувреме. След нова грешка на „Ботев“ в центъра на терена Робърта взе топката и напредна в половината на гостите. Нападателят намери отлично Мартин Петков, който със силен удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:1.

През втората част „Левски“ създаде добро положение в 50-ата минута. Найджъл Робърта получи добра топка на централната линия на терена и напредна опасно, като реши да стреля от разстояние, но ударът му не затрудни Аргилашки.

Малко по-късно Патрик-Габриел Галчев стреля от добра позиция, но покрай вратата. Веднага след това "сините" откраднаха топката, като Робърта намери Здравко Димитров в наказателното поле. Крилото стреля веднага, но стражът на „Ботев“ спаси.

В 56-ата минута „Ботев“ топката стигна до Атанас Илиев, който от близко разстояние се разписа за 2:2.

Няколко минути по-късно Найджъл Робърта стреля от фаул пред наказателното поле на Ботев, но стражът на гостите улови.

В 77-ата минута гостите бяха близо до обрат. След центриране от корнер Мишел Еспиноса стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда на "сините".

До края на двубоя и двата тима имаха своите шансове, но до нови попадения така и не се стигна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: И Радев е в предизборна кампания, след като обяви, че е кандидат за президент

0 (0) Пътят до джамията в Ходжова махала на с. Враненци ще бъде асфалтиран, обяви председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. „Ние години наред правим пътища и има какво да покажем в отговор на чуждите празни предизборни приказки. Сега и Румен Радев е в предизборна кампания, след като обяви, […]
d0b1d0bed180d0b8d181d0bed0b2 d0b8 d180d0b0d0b4d0b5d0b2 d0b5 d0b2 d0bfd180d0b5d0b4d0b8d0b7d0b1d0bed180d0bdd0b0 d0bad0b0d0bcd0bfd0b0d0bd

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.