Алибегов: Нощните заведения са оставени на улицата без лев

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b0d0bbd0b8d0b1d0b5d0b3d0bed0b2 d0bdd0bed189d0bdd0b8d182d0b5 d0b7d0b0d0b2d0b5d0b4d0b5d0bdd0b8d18f d181d0b0 d0bed181d182d0b0d0b2d0b5

Цяло лято алармирахме, че трябваше да бъдат изготвени мерки. Трябвало да се приеме бюджетът. Случи се точно това, а мерки няма! Питаме се защо хората не спазват Ковид мерките. Защото не знаем какво ще се случи утре! Всички нощни заведения са оставени на улицата без нито един лев.

Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов в "Денят ON AIR".

Алибегов бе част от срещата на туристическия бранш с премиера Стефан Янев, където бе постигнато "принципно съгласие за няколко общи действия". На нея председателят на БАЗ даде отсрочка от 10 дни за спешни мерки в подкрепа на бизнеса, но такива в скоро време не очаква.

"Миналия път стояхме 2-3 месеца без мерки, докато се нагласим и тръгнат парите. Сега стоим 2-3 месеца без мерки. Много добре знаем колко време се изготвят – в добрия вариант 2 месеца", посочи Алибегов.

"Докато се конституират органите, докато се приемат нормативните актове – най-малко 2 месеца. Но проблемът след това е разплащането. Има мерки от 2020 г., които още не са разплатени, а "Бюджет 2021" трябва да бъде разплатен до края на годината", поясни изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Добрин Иванов.

И двамата представители на бизнеса не виждат как до края на годината ще остане време да се направят мерки, да се кандидатства по тях и да започнат да се изплащат.

"Не знам кога ще тръгнат първите пари към бизнеса. Ограничени сме откъм приходи, но разходите са на 100%. Надявахме се тези мерки да влязат в антикризисния план, а сега се оказва, че няма пари и няма нито една изготвена мярка", подчерта Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

В началото на разговора стана ясна и причината за нахлуването на ДАНС в Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

"В началото на август от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) подадохме сигнал на органите на реда за високите цени в БНЕБ. Месеци по-късно беше направена проверка за събиране на доказателства във връзка със сигнала", съобщи Добрин Иванов.

Тогава цената на българската електроенергия е била най-високата в Европа. От проверката на ДАНС Иванов очаква установяване на престъпни действия.

"При инсталирани мощности и възможност да се увеличи предлагането на електроенергия, това не беше направено и с което цената се повиши. Това е безстопанственост, пропуснати ползи за българските енергийни компании и висока цена за българския бизнес. Ако това е направено умишлено, трябва да последват наказания", категоричен бе изпълнителният директор на АИКБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая Манолова: Залагаме на приоритетите и на трите формации

0 (0) Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната" ще подпишат споразумение преди изборите с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Идеята е в споразумението да залегнат принципите на бъдещо коалиционно управление. "Надявам се още във вторник да седнем с ДБ и с ИБГНИ и да подпишем. […]
d0bcd0b0d18f d0bcd0b0d0bdd0bed0bbd0bed0b2d0b0 d0b7d0b0d0bbd0b0d0b3d0b0d0bcd0b5 d0bdd0b0 d0bfd180d0b8d0bed180d0b8d182d0b5d182d0b8d182

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.