Кой какво обича в строителството?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad0bed0b9 d0bad0b0d0bad0b2d0be d0bed0b1d0b8d187d0b0 d0b2 d181d182d180d0bed0b8d182d0b5d0bbd181d182d0b2d0bed182d0be

Често проблемите в строителството идват от това, че отделните участници се заблуждават относно чувствата на другите. Ето накратко какво се крие в сърцата им.

Възложител – обича строителите, които спазват определения бюджет и срок. Мечтае всичко да се случва по предварително изготвения график и съгласно неговите виждания за качество. А в 21-ви век и съгласно вижданията на стотици виртуални експерти в социалните мрежи.

Строител – обича възложители, които са склонни да удължават срока и да не се вманиачават на темата прогнозен бюджет. Обича сам да определя технологията и да ръководи процеса така, че работите да се извършват точно тогава и точно така, че да реализира най-голяма печалба. Много обича възложители, които нямат различно отношение към качеството и които не се съветват с останалите участници в строителството, особено с виртуалните експерти.

Проектант – обича проектирането да се случи за възможно най-кратко време и да има най-малко забележки за отстраняване от одобряващия орган. Обича широко скроени възложители, които не го занимават с дреболии като детайли, възможност за изпълнение и особено с това колко са точни и подробни количествените сметки, които е представил.

Консултант (строителен надзор) – обича документацията на обекта да е така оформена, че да не носи отговорност за допуснатите от строител и проектант грешки и работата му да се сведе до подписване и подпечатване на актове и протоколи.

Сърцата на участниците в строителството гледат в много различни посоки и е ясно, че и дори първоначално да е възникнала някаква химия между тях, то най-вероятно доста бързо ще охладнеят едни към друг.

За да може нещата все пак да се случат, е добре да няма напразни очаквания и прекалени емоции. Затова и съществуват договорите и особено клаузите за цените на непредвидените работи и условията за прекратяването на отношенията. А те често се подценяват.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борислав Цеков: Ето кой получи Слаб 2 днес в парламента

0 (0) Просто не мога да проумея как може от парламентарната трибуна да се води "спор" и да се претендира, че оставката на МС не трябва да се гласува. На студент, който твърди подобно нещо, автоматично се пише "Слаб 2". Това коментира във "Фейсбук" Борислав Цеков Пределно ясно е казано […]
d0b1d0bed180d0b8d181d0bbd0b0d0b2 d186d0b5d0bad0bed0b2 d0b5d182d0be d0bad0bed0b9 d0bfd0bed0bbd183d187d0b8 d181d0bbd0b0d0b1 2 d0b4d0bd

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.