Радев: Японските инвестиции са възможност за развитие на нов модел на бизнес отношения в България

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d180d0b0d0b4d0b5d0b2 d18fd0bfd0bed0bdd181d0bad0b8d182d0b5 d0b8d0bdd0b2d0b5d181d182d0b8d186d0b8d0b8 d181d0b0 d0b2d18ad0b7d0bcd0bed0b6

Увеличаването на японските инвестиции в България е възможност за развитието на качествено нов модел на отношенията между бизнеса и институциите и бизнеса и обществото, както и за промяна на икономическата среда в страната. Това заяви президентът Румен Радев, който днес се срещна на „Дондуков“ 2 с представители на Японско-българската бизнес асоциация. В срещата участва и посланикът на Япония у нас Хироши Нарахира.

Държавният глава изтъкна последователните действия на президентската институция за постигането на нова динамика в икономическото и инвестиционно партньорство между България и Япония. Президентът Румен Радев проведе редица срещи с японския бизнес и институции при посещението си в Япония през 2019 г. по случай на интронизацията на император Нарухито. През 2020 г. на среща за насърчаване на инвестиционното сътрудничество между България и Япония, домакин на която беше българският президент, беше представена и инициативата за създаване на Японско-българската бизнес асоциация.

Румен Радев изтъкна огромния неизползван потенциал в отношенията между България и Япония и допълни, че страната ни цени високо предвидимостта и коректността на японските компании, които инвестират у нас. Държавният глава отличи и предимствата на страната ни за привличане на инвестиции: геостратегическо разположение, стабилни макроикономически показатели и качествен висококвалифициран човешки капитал.

Посланикът на Япония у нас Хироши Нарахира приветства заложеният от българския държавен глава приоритет за засилено сътрудничество в областта на науката, образованието и иновациите в рамките на Инициативата „Три морета“. Компании от Япония имат интерес да инвестират в регионални проекти в сферата на „интелигентната“ транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа. „Без прогресивно образование и иновации в научноизследователска и развойна дейност не може да говорим за качествено партньорство в нито една област“, подчерта Румен Радев. Обща бе позицията, че най-важният фактор за привличане на инвестиции у нас и в региона е устойчивото развитие на бизнес средата.

Председателят на управителния съвет на Японско-българската бизнес асоциация Владислав Михов благодари на държавния глава за подкрепата и заяви, че организацията ще подпомага както навлизането на японски фирми на българския пазар, така и на български компании, които да намерят свои търговски партньори в Япония.

По време на разговора посланик Хироши Нарахира отбеляза динамично развиващата се стартъп екосистема в България и тенденцията млади българи да се завръщат със своите идеи и бизнес планове, които да реализират в страната си. Посланикът на Япония отправи покана за участие на български компании в Международно изложение, което предстои да се проведе през 2025 г. в Осака.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Момиче целуна котарака си и записа реакцията му (ВИДЕО)

0 (0) Потребители на видео платформата TikTok преди месеци дадоха старт на ново онлайн предизвикателство, в което собственици на котки целуват своите пухкави домашни любимци и снимаха реакциите им. Предизвикателството се породи от факта, че котките не са особено големи фенове на неочакваните ласки, докато в същото време кучетата в […]
d0bcd0bed0bcd0b8d187d0b5 d186d0b5d0bbd183d0bdd0b0 d0bad0bed182d0b0d180d0b0d0bad0b0 d181d0b8 d0b8 d0b7d0b0d0bfd0b8d181d0b0 d180d0b5d0b0

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.