Рекорд по бърза оставка в „Мини Марица изток“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d180d0b5d0bad0bed180d0b4 d0bfd0be d0b1d18ad180d0b7d0b0 d0bed181d182d0b0d0b2d0bad0b0 d0b2 d0bcd0b8d0bdd0b8 d0bcd0b0d180d0b8d186

Вписаният преди седмица в Търговския регистър за изпълнителен директор на държавното „Мини Марица изток“ ЕАД-Раднево Тодор Тодоров е депозирал оставката си пред принципала БЕХ, съобщава "Монитор".

Тодоров обяснил, че е подал оставката си като тъй като не желае да изпълни решението да бъде сменен адресът за кореспонденция и седалището на мините от Раднево на столичната улица „Веслец“, както и да регистрира промени в устава, според които съветът на директорите набъбва от 7 на 9 души.

Той припомня, че това решение е било взето на 19 януари, след като съдът спря друго решение за вписването на инж. Илза Чинкова за член на СД на мините и временен изпълнителен директор до провеждането на конкурс.

От БЕХ заявяват, че смяната на седалището е била продиктувана от „нуждата за вземане и извършване на своевременни правни актове и фактически действия от административен характер. Това решение по никакъв начин не засяга оперативната самостоятелност и дейност на дружеството, включително на неговите работници и служители. Следва да се има предвид, че седалището и адреса на управление на принципала на дружеството е именно в гр. София. Това обстоятелство би могло да доведе до по-лесна комуникация между дружествата и по-висока ефективност в процеса на съгласуване на действията на управленските екипи.

„Независимо от взетото решение от Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, към настоящия момент не са извършени необходимите задължителни действия от страна на изпълнителния директор г-н Тодор Тодоров. Именно това бездействие от негова страна води до основателен и логичен извод, че последният не желае да се съобразява с българското законодателство и да изпълнява решенията на правоимащия орган“, допълват от БЕХ.

Дали след оставката на Тодор Тодоров решението на БЕХ за новия адрес на мините, където работят близо 7000 души, ще остане непроменено, е въпрос на няколко дни, през които най-вероятно ще бъде направен нов опит за регистрацията на инж. Чинкова, която е експерт по енергетиката на партия „Има такъв народ“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Избраха нов председател на ПАСЕ

0 (0) Представителят на Нидерландия Тини Кокс е новият председател на Парламентарната асамблея на съвета на Европа, съобщи ТАСС. Новият председател заема мястото на Рик Демс. Той е третият нидерландец на поста. Решението дойде с мнозинство при гласуването. Председателят има едногодишен мандат. Има право и на втори мандат. Кокс обяви, […]
d0b8d0b7d0b1d180d0b0d185d0b0 d0bdd0bed0b2 d0bfd180d0b5d0b4d181d0b5d0b4d0b0d182d0b5d0bb d0bdd0b0 d0bfd0b0d181d0b5

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.