Следващото поколение бронирани бойни машини ще се разработва от европейски консорциум воден от Patria

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d0bbd0b5d0b4d0b2d0b0d189d0bed182d0be d0bfd0bed0bad0bed0bbd0b5d0bdd0b8d0b5 d0b1d180d0bed0bdd0b8d180d0b0d0bdd0b8 d0b1d0bed0b9d0bd

Patria ръководи консорциум за отбранителна промишленост, който участва в програмата на ЕС „Европейска програма за индустриално развитие на отбраната (EDIDP)“. Фокус на част от програмата EDIDP, е развитието на наземните бойни способности (GCC) чрез разработване на бронирани платформи от следващо поколение и надграждане на съществуващите. Patria е индустриален координатор на EDIDP-GCC-2020. За изпълнението на програмата Patria сформира консорциум, наречен FAMOUS (European Future Highly Mobile Augmented Armored Systems).

EDIDP е програма за развитие на отбранителната промишленост, предназначена да подкрепи конкурентоспособността и иновационния капацитет на военната индустрия на съюза. Тя е първата програма за развитие на отбранителни способности с финансирана от ЕС с пакет от 500 милиона евро. Изборът на Patria за ръководител на програмата EDIDP е направен в края на юни 2021 г., а проектът ще стартира на практика през есента на 2021 г. Проектът „Наземни бойни способности“, воден от Patria, ще продължи две години.

Програмата FAMOUS има за цел да разработи бъдещи технологии и изпълнения, които подобряват наземните бойни способности в области като мобилност, хибридната експлоатация, генерирането на енергия и съхранението на енергия, системи за сигурност и информираност за ситуацията, роботика, C4I решения, оръжейни системи и решения за поддръжка на жизнения цикъл.

„, Като интернационална компания с уникален опит в отбраната по суша, море и въздух, Patria е координатор на консорциума, тя ръководи и координира програмата FAMOUS. Очакваме всички 19 компании, включително интегратори на наземни бойни системи, както и високотехнологични средни и малки и средни предприятия, да внесат в проекта силно допълващи се експертни познания, технологии и ноу-хау. Цялостната комбинация от различни най-модерни възможности на наземната система значително ще подобри производителността и технологията на бронираните платформи “, казва Еса Рауталинко, президент и главен изпълнителен директор на Patria.

„Тази програма за развитие е ценна не само с разработването на нови платформи , но и защото развива нов уникален и иновативен подход за разработване на технологии от следващо поколение, които ще бъдат използвани в бъдещи бронирани бойни машини и системи. Тези концепции ще бъдат бързо достъпни и ще се внедрят в бъдещи системни архитектури още по време на настоящата Многогодишна финансова рамка (МFF), както и ще се използват и в бъдещите европейски бойни машини. Разработката не само се финансира, но и се очаква продуктите в крайна сметка да достигат до реална си употреба. Този подход ще доведе до единство и по този начин ще увеличи съгласуваността, стандартизацията и съвместимостта между различните платформи в ЕС “, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното на Patria’s Land.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха бръмбари на 230 милиона години

0 (0) Екип от учени откриха древен вид бръмбари във вкаменени екскременти на динозаври отпреди 230 милиона години, пише БТА, позовавайки се на ДПА. Резултатите от изследването са публикувани в изданието "Кърънт байолъджи". Находката е на международен екип от изследователи, работещи под ръководството на палеонтолози от университета в шведския град […]
d0bed182d0bad180d0b8d185d0b0 d0b1d180d18ad0bcd0b1d0b0d180d0b8 d0bdd0b0 230 d0bcd0b8d0bbd0b8d0bed0bdd0b0 d0b3d0bed0b4d0b8d0bdd0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.