Студентският празник ще се състои нелегално

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d181d182d183d0b4d0b5d0bdd182d181d0bad0b8d18fd182 d0bfd180d0b0d0b7d0bdd0b8d0ba d189d0b5 d181d0b5 d181d18ad181d182d0bed0b8 d0bdd0b5d0bb

Новите по-строги мерки, които влизат в сила от вечерта, провалиха на 100 % студентския празник в Банско. Ако допреди една седмица запитванията бяха малко и плахи, а резервациите единични, към днешна дата всичко е отложено. От бранша в курорта коментират, че студентските купони ще се състоят, но ще бъдат скрити, от което ще изгуби и държавата.

„Студентският празник е приключен на 100%. Той ще се проведе, но ще се проведе в скрити хижи, къщи за гости, които не са официално регистрирани, които няма да си платят данъците и ще има едно скрито празнуване по къщи, по села и по паланки. По хотелите всичко е отложено, но това не е само в Банско, това е навсякъде. Групите ще си празнуват, но празникът ще бъде скрит. Всички резервации по хотелите вече са отложени“, коментира председателят на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин, цитиран от struma.bg.

Според новите ограничителни мерки ресторантите в хотелите също се затварят, а кухните ще изхранват тип кетъринг хотелските стаи. Отворени остават също и спа центровете и басейните, които не са включени за затваряне поне засега.

„За мен мярката е закъсняла. Нали има цял щаб, нали има хора, които смятат и изчисляват?! Трябваше да се предвиди и да се пресметнат всички последствия и да бъде затворено още ноември или дори по-рано. Можеше да се обясни ясно на бранша, че за да се работи декември, който е един от най- силните ни месеци, е необходимо затваряне. Тогава всеки щеше да разбере. Всеки ден ни успокояваха и чувахме, че няма да затварят държавата, и накрая точно това стана. Никой от бранша не иска да затвори, всеки иска да продължи да работи, но нямаме друга алтернатива“, изрази мнението си Бистрин. Той поясни, че занапред много хора в бранша няма да наемат персонал, а много от големите хотели няма да отворят. И ако досега имаше някаква надежда, сега това вече е сигурно.

„Ще се стигне до ненаемане на персонал и това е обяснимо, а и хората не искат да рискуват с несигурна работа. За съжаление, някои заведения и механи освободиха персонала си още в началото на седмицата. Специално при мен той ще бъде с 50 % по-малко. През тези три седмици няма да намалявам персонала, защото се надявам все пак да имаме зимен сезон, но след тази мярка доста от колегите няма да отворят въобще този сезон и това вече е сигурно. За съжаление, това ще се отрази на цялата местна икономика, на хората, защото няма да имат приходи. Много няма да могат да си позволят да празнуват Коледа и Нова година, да си купят подаръци именно заради липса на средства. Задава се много тежка икономическа криза”, коментира Малин Бистрин.

Засега в Банско не е обявено отлагане на традиционните новогодишни чествания, които включват посрещане на Новата година на площада и кукерския фестивал. Местните мераклии не са изгубили надежда и вече започнаха с традиционното дрънкане на звънци из улиците на курорта, което предвещава празника.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хидроинженер: Стената на яз. "Бели Искър" е за ремонт

0 (0) Безброй експертизи за доказали, че стената на яз. „Бели Искър“ се нуждае от ремонт. Това каза пред бТВ проф. Димитър Кисляков, хидроинженер, преподавател в УАСГ. Повече от 700 язовири у нас са класифицирани от "висока степен на потенциална опасност". Рисковете при евентуална авария при тях са за хората, […]
d185d0b8d0b4d180d0bed0b8d0bdd0b6d0b5d0bdd0b5d180 d181d182d0b5d0bdd0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d18fd0b7 d0b1d0b5d0bbd0b8 d0b8d181d0bad18ad180

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.