„Техномаркет България“ ЕАД: Редовно обслужваме кредита си към ББР

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d182d0b5d185d0bdd0bed0bcd0b0d180d0bad0b5d182 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8d18f d0b5d0b0d0b4 d180d0b5d0b4d0bed0b2d0bdd0be

„Техномаркет България“ ЕАД плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България и работи изцяло на светло. Това обяви водещата компания в продажбата на електро-домакински уреди в писмо до икономическия министър Кирил Петков.

Кредитната експозиция към Българската банка за развитие е надлежно обезпечена, съобразно изискванията на банката и се обслужва редовно и в срок, ведно със съпътстващите банкови такси и комисионни. Към момента „Българска банка за развитие“ АД е основен оперативен банков партньор на „Техномаркет България“ ЕАД, като дружеството насочва изцяло паричните си потоци по сметките си в банката, уточняват от дружеството.

„Дружеството винаги е било коректен партньор на държавата, като очаква от институциите адекватно отношение, в защита на българския бизнес. С оглед на изложеното Ви уверяваме, че „Техномаркет България“ ЕАД, като водеща компания в сектора за продажба на потребителска техника, няма да позволи публичното разпространяване на спекулации да накърни търговската ѝ репутация.”, обяви още компанията.

"Техномаркет" излезе с категоричен отговор по повод опитите на служебния икономически министър Кирил Петков за внушения и спекулации около кредитите от ББР.

Ето официалната позиция на фирмата:

Дружеството “Маркет Инвестмънт” АД е едноличен собственик на капитала на „Техномаркет България“ ЕАД – първата и една от водещите ритейл вериги за продажба на потребителска техника с най-голямата магазинна мрежа в страната.

Търговската и финансова стратегия на „Техномаркет България“ ЕАД е детайлно разработена от мениджърския екип, като основният фокус е върху:

развитие на актуален, широк и балансиран асортимент, включващ както традиционните, така и най-новите продукти в сферата на потребителската електроника.

развитието на франчайз концепцията, като модел за управление на обектите, позволяваща реализиране на отлично клиентско обслужване и висока икономическа ефективност;

развитието на собствения бранд Neo;

новаторска маркетинг програма;

развитие на онлайн канала за продажби;

цялостен ръст в продажбите и реализиране на оперативна печалба.

За постигането на така поставените цели важно значение има цялостното банково обслужване на дейността на „Техномаркет България“ ЕАД от страна на „Българска банка за развитие“ АД.

Кредитната експозиция към банката е надлежно обезпечена, съобразно изискванията на банката и се обслужва редовно и в срок, ведно със съпътстващите банкови такси и комисионни. Към момента „Българска банка за развитие“ АД е основен оперативен банков партньор на „Техномаркет България“ ЕАД, като дружеството насочва изцяло паричните си потоци по сметките си в банката.

„Техномаркет България“ ЕАД плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България и работи изцяло „на светло“, като осигурява стотици работни места, повишава заетостта и благодарение на иновативната си франчайз концепция за управление на магазините и многото партньори в страната и зад граница, развива на практика и дребния бизнес и предприемачеството в България и то при тежки икономически условия, предизвикани от пандемията от COVID-19. В този смисъл дружеството винаги е било коректен партньор на държавата, като очаква от институциите адекватно отношение, в защита на българския бизнес.

С оглед на изложеното Ви уверяваме, че „Техномаркет България“ ЕАД, като водеща компания в сектора за продажба на потребителска техника, няма да позволи публичното разпространяване на спекулации да накърни търговската ѝ репутация.

Заявяваме също, че няма да участваме в неконструктивни срещи, преследващи единствено извличането на политически предизборни дивиденти.

Борис Захариев, Изпълнителен директор Маркет Инвестмънт АД

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васко Начев: Сметката на енергийното управление на ГЕРБ е трагична

0 (0) "Сметката на енергийното управление на ГЕРБ е трагична и все по-трагична ще става". Това каза енергийният експерт Васко Начев в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+. "Къде е отразен кредитът, който беше взет за строителството на Турски поток?", попита той. "Спекулация е, че спирането, поради повреда на […]
d0b2d0b0d181d0bad0be d0bdd0b0d187d0b5d0b2 d181d0bcd0b5d182d0bad0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d0b5d0bdd0b5d180d0b3d0b8d0b9d0bdd0bed182d0be d183

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.