Стив Ханке: Ако Бедна България Излезе от Валутния борд, я чака ТРАГЕДИЯ! Има Тайна Сделка между ГЕРБ и Брюксел за влизането ви в Еврозоната!

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Ако България излезе от валутния борд, я чака свободно падане и хиперинфлация… и никакви валутни механизми на Еврозоната не могат да предотвратят този процес, предупреждава бащата на валутния борд у нас проф. Стив Ханке

baner-zdrave

Управляващите от ГЕРБ са сключили тайно и много опасно споразумение с ЕС относно влизането на България в Еврозоната. То е индивидуално споразумение, което важи само за България и силно ощетява българския народ. Българското правителство се е съгласило на тези неприемливи за страната ви условия за да може България по-бързо да влезе в Еврозоната. Но самото влизане на страна като вашата там е много опасно. Това заяви днес в интервю за „Хоризонт“ немският икономист Стив Ханке, известен като бащата на валутния борд у нас.

Българите трябва да знаят, че правителството им е приело силно дискриминационни условия, за да бъде въведено еврото в страната, категоричен е Стив Ханке. Българската икономика е в много лошо състояние, без изгледи скоро да се съвземе, особено като се вземе“ Българската икономика е в много лошо състояние, без изгледи скоро да се съвземе, особено като се вземе предвид надигащата се нова вълна на световна икономическа рецесия. Никога в еврозоната не е влизала страна с толкова слаба икономика като българската. Считам че това ще е пагубно за страната ви.

„Менда Стоянова, която е ангажирана с предприсъединяването към Еврозоната, изобщо не разбира какво върши. Промените, които е предложила за гласуване в парламента, са много опасни. Те засягат финансовата и икономическа стабилност на страната ви, които в момента се гарантират изцяло от валутния борд. Ако България излезе от валутния борд, я чака свободно падане и хиперинфлация и никакви валутни механизми на Еврозоната не могат да предотвратят този процес“ . Така Стив Ханке коментира промените по условията на валутния борд, които бяха предложени от депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова.

Влизането в Еврозоната със сигурност ще е много благоприятно за политиците и едрия капитал в България, но не и за народа. Еврото ще позволи по- голямо финансиране по европроекти, но всички знаем кой в България е облагодетелстван от тях.Тези пари не достигат нито до дребния и средния бизнес, нито до обикновения човек. Влизането в Еврозоната ще позволи и тегленето на по- големи заеми от банките. Така управляващите ще могат безконтролно да теглят по- големи външни заеми, тъй като досега бяха ограничавани в тия им щения от борда. България обаче няма силна икономика, която да обезпечи  и гарантира тези заеми. Затова смятам, че това ще ви вкара в гръцкия сценарий, а може би и нещо по-лошо има сериозна опасност страната ви да влезе в спиралата на хиперинфлация, категоричен е Ханке.

Business Here

Отначало влизането в еврозоната действа като финансова инжекция. След което обаче настъпва срив, който ако страната няма силна икономика, тя не може да понесе. С влизането на България в Еврозоната много от сега действащите регулации ще отпаднат, което безконтролно ще развърже ръцете на управляващите. Няма как да си в клуба на богатите, ако нямаш икономика, ако нямаш мощно производство, износ, инвестиции… През последните години най- големият външен инвеститор в България са нейните гастербайтери в Западна Европа, които внасят близо 1 млрд. евро свежа валута отвън, заяви бащата на българския валутен борд.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Подлата идея на ГЕРБ е повече от очевидна. През десетте години на некадърното им и корумпирано управление икономиката на България се срина напълно и в момента страната се крепи само на еврофондове и данъци. От старото соц. имущество не остана нищо за крадене, а в производството и търговията оцеляха само олигархични мастодонти, близки до властта. Тъй като Борисов и шайката му няма как да вдигнат стандарта на живот, именно поради липсата на икономика, а до 2 години европейското финансиране секва, те няма повече нито откъде да крадат безконтролно, нито ще има откъде да взимат, за да формират държавния бюджет. И са в тотална паника. Защото спре ли Борисов да захранва клиентелата си със свежи пари, то и партията, и властта му ще се разпаднат. Затова в опит да оцелеят, ГЕРБ приеха нова стратегия: Чрез финансови манипулации през последните няколко години Шайката успяваше да докара на хартия някакъв абсолютно измислен финансов ръст, уж че България покрива изискванията за влизане в еврозоната. А крайната й цел е да се докопа до правото да тегли безконтролно държавни заеми, с които да финансира оцеляването си на власт

По- притеснителното е, че Брюксел приема фалшифицираните от ГЕРБ резултати за реални и също бърза да ни вкара в предприсъединителния механизъм.

Че нашите крадливи управници имат изгода от влизането в Еврозононата е ясно по гореизброените причини. Но защо на Брюксел му е изтрябвало да присъединява бедна държава, без никаква икономика в клуба на страните, опериращи с най- мощната световна валута?! Това вече е загадка и затова Стив Ханке смята, че има някаква тайна договорка между управляващата България мафиотска групировка ГЕРБ и глобалистката мафия в Брюксел. Договорка, облагодетелстваща елитите на София и Брюксел и изцяло в ущърб на българския народ.

копирано от: skandalno.net

Стив Ханке: Ако Бедна България Излезе от Валутния борд, я чака ТРАГЕДИЯ! Има Тайна Сделка между ГЕРБ и Брюксел за влизането ви в Еврозоната! 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Пропуски, пропуски и всеки път пропуски...

() Пропуски в Закона за лекарствата позволили производители да поискат да си вдигнат 150% цените. Пропуски в закона за хазарта позволили на Божков да скатае 500 млн. лв. (по Гешев). Пропуски в закона позволили Горанов да раздаде завишени партийни субсидии. Пропуски в закона позволили НАП да не събере 16 млрд. […]
Бойко Борисов с маска на лицето