Българската банка за развитие отпусна заем от 75 млн. на фирма с 2000 лева приходи и нулева печалба

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
bbr

Българската банка за развитие (ББР) е раздала огромен кредит на никому неизвестна фирма, предаде Mediapool.

На 26 март ръководената от Стоян Мавродиев банка е отпуснала единичен заем от 75 милиона лева. Кредитополучател е “Свети Георги груп” – дружество, свързано с компанията за изкупуване на вземания “С. Г. груп”.

Според последния годишен финансов отчет на фирмата “Свети Георги груп”, който е за 2018 г., тя почти няма дейност – има едва 57 000 лв. активи, 2000 лв. приходи и нулева печалба.

На този фон изобщо не е ясно как въпросното дружество ще плаща заема от 75.3 млн. лв., който е 10-годишен. Няма информация за какво се планира да се ползват парите, нито пък как е обезпечен кредитът.

Сегашният заем е поредната спорна финансова операция на държавната ББР. Според стратегията си тя би трябвало да подкрепя малкия и средния бизнес, но през последните години стана известна с огромните заеми, раздадени на политици и бизнесмени като Георги Гергов, Делян Пеевски и Румен Гайтански-Вълка, като последните двама получиха финансиране от по около 150 млн. лв.

В понеделник управляващите гласуваха доверие на ББР да подпомага малкия и средния бизнес, пострадал от извънредното положение, с два пакета от по 700 млн. лв. Първият ще послужи за портфейлни гаранции към търговските банки, а вторият – за подкрепа на банковата система при нужда.

Източник: gospodari.com

Снимка: Свободна Европа

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Иван Ченчев: Патриотите и ВОЛЯ прокарват брутален лобизъм за лекарства по време на криза

0 (0) „Не трябва да продължаваме да си затваряме очите какво се случва в залата – по време на извънредно положение се прокарва брутален лобизъм в парламента. Г-жо Караянчева, омръзна  ми тук да говорят хора, които първо трябва да декларират конфликт на интереси, а си говорят за бизнесите и си […]
Иван-Ченчев

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.