Държавата спасява бизнеса на фамилия Тотеви

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
640_империал

Бизнесът на семейството на екскмета на Пловдив Иван Тотев получи помощ от държавата. Фирмата, стопанисваща хотел „Империал” – „Квалификация консулт”ЕООД , е одобрена по мярката 60/40 и е получила 25 000 лева за запазване на заетостта на 86 свои служители за месец март. За месец април дружеството ще бъде субсидирано с още 40 752 лева, за да запази 84 работни места. Това става ясно от последния списък на бенефициенти по мярката, публикуван от НОИ.

baner-zdrave

Хотел „Империал” има 196 стаи с 268 легла и освен от липсата на туристи губи приходи и от организирането на сватби, конференции и семинари. Управител на „Квалификация консулт ”е братът на екскмета – Георги Тотев, а собственик на дружеството е „Плутон 1” на майка им Роза Тотева.

Големите хотели в града все още не са отворили. „Санкт Петербург” уведомява, че до 1 юни ще е затворен. „Лендмарк крийк” на Гребната също не приема резервации през системата booking.com дотогава. Най-големият хотел в града – Гранд хотел Пловдив /бившият новотел/ ще посреща гости от средата на юни.

Подкрепа за 206 работници

В поредния списък с бенефециенти по мярката 60/40 най-голямата сума идва в завод край Пловдив. „Латекоер България”ЕООД, който сглобява метални компоненти за самолети Еърбърс, е одобрен за 170 709 лева. Субсидията е за запазване на работните места на 206 души за месец април. Производствената база на дружеството е икономическата зона в Радиново и миналата година се разшири. За проекта си „Латекоер България” получи сертификат за инвеститор клас А.

Business Here

източник: .marica.bg

Държавата спасява бизнеса на фамилия Тотеви 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Божков: Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават

() Хазартният бос Васил Божков отново отправи обвинения през фейсбук.  Този път отново е намесено името на финансовия министър Владислав Горанов. Ето какво публикува Божков преди минути (без редакторска намеса): През последните месеци „паметливият“ Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, НАП и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. […]
Васил Бойков