Горанов: Доходите у нас са нараснали с 12% през 2019 г.

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

,Ръстът на БВП е бил 3,7 на сто. 12 процента е било нарастването на доходите. Динамиката е добра. Това заяви министър Владислав Горанов по време на заседание на Комисията по бюджет и финанси.

baner-zdrave

„За поредна година бяха отпуснати средства за реализирането на големи инфраструктруни проекти, в това число и за изграждане на нови участъци от АМ “Хемус“, както и за АМ “Тракия“. Друг акцент са отбранителните способности – големия дебат за изминалата година беше проектът за придобиване на нов многоцелеви изтребител за нуждите на Българската армия. Разходите за отбраната и сигурността на касова основа за 2019 г. са в размер на 5,5 на сто от БВП“, сподели още той.

,,Здравеопазването от своя страна достигна разходи от 4,5 процента от прогнозния брутен вътрешен продукт“, допълни финансовият министър.

Горанов отбеляза, че има свиване на външната търговия, нo  изрази мнението, че българската икономика се е движила добре през 2019 г.

,,Имаме и положителна динамика по отношение на кредитирането. Не отчетохме свиване на износа. Знаете, че сме страната с една от ниските задлъжнялости“, припомни министър Горанов.

Business Here

Относно наредба Н-18 Горанов коментира, че идеята е да се вкара нова логика по отношение на начина на отчитане на приходите. Призна, че все още има опасения при малкия и средния бизнес заради засиления контрол, но увери, че ще продължават срещите с отделните браншови организации, за да се премахнат  всички неясноти.

По думите му сегашният софтуер не дава гаранции, че приходите се отчитат коректно, въпреки че голяма част от бизнеса все пак е изпълнил новата наредба.

копирано от: eurocom.bg

Горанов: Доходите у нас са нараснали с 12% през 2019 г. 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Средновековният Багдад – изгубеното световно архитектурно наследство

() Град Багдад е основан през 8-ми век като столица на халифата на абасидите от халиф Ал-Мансур. Халифатът току-що бил победил Омейядите, а Ал Мансур искал да построи своя собствена нова столица, от която да управлява. Той избрал място на около 30 км северно от столицата на Сасанидска империя Ктезифон, […]
средновековния багдат